8 d’oct. 2009

La grip que ens va engripar

Fa mesos que escoltem parlar d'aquesta grip a la que han anat canviant de nom, de la que s'ha arribat a dir que mataria molta gent i de la que les autoritats sanitàries no sembla que tinguin les idees clares donant instruccions confuses i contradictòries. Mentre que les autoritats sanitàries no deixen de confondren's alarmant-nos innecessàriament comencen a sentir-se veus denunciant que darrera de tant alarmisme està la indústria farmacèutica que té un enorme interés en fer negoci a càrrec de l'erari públic dels països i posant en risc la salut de les persones. Sorprén veure que darrera d'algunes d'aquestes grans companyies hi ha persones que han ocupat càrrecs de molta importància en governs, un exemple és en Donald Rumsfeld que va ser un dels falcons de l'administració neocon de George Bush. Rumsfeld apareix darrera de tots els assumptes térbols de l'administració Bush com per exemple les tortures d'Abu Ghraib o Guantanamo o haver ocupat càrrecs directius a Gilead Sciences, empresa que té la patent del Tamiflu.

Hace meses que escuchamos hablar de esta gripe en la que han ido cambiando el nombre, de la que se ha llegado a decir que mataría mucha gente y de la que las autoridades sanitarias no parecen tener las ideas claras dando instrucciones confusas y contradictorias . Mientras que las autoridades sanitarias no dejan de confundirnos alarmándonos innecesariamente empiezan a oírse voces denunciando que detrás de tanto alarmismo está la industria farmacéutica que tiene un enorme interés en hacer negocio a cargo del erario público de los países y poniendo en riesgo la salud de las personas. Sorprende ver que detrás de algunas de estas grandes compañías hay personas que han ocupado cargos de mucha importancia en gobiernos, un ejemplo es en Donald Rumsfeld que fue uno de los halcones de la administración neocon de George Bush. Rumsfeld aparece detrás de todos los asuntos turbios de la administración Bush como por ejemplo las torturas de Abu Ghraib o Guantánamo o haber ocupado cargos directivos en Gilead Sciences, empresa que tiene la patente del Tamiflu.

Articles meus anteriors:

Recomano descarregar i llegir:CAMPANAS POR LA GRIPE A from ALISH on Vimeo.

3 comentaris:

felix ha dit...

Hola, que tal. Estoy totalmente de acuerdo contigo. Yo era bastante ajeno a todo esta, pero recuerdo que cuando vi la película El jardinero fiel, me llamó tanto la atención que quise ahondar un poco más en el tema. Y lo cierto es que, como bien dices, hay una trama de corrupción por parte de la industria farmaceutica y los gobiernos que ven como millones de personas mueren cada año sin importarle absolutamente nada... Un abrazo

Jaume C. i B. ha dit...

Gracias Félix por tu opinión.
La industria farmacéutica como la del armamento, las petroleras o el tabaco forman potentísimos lobbies que presionan a los gobiernos para que gobiernen en función de sus intereses. Ningún gobierno osa legislar de modo que salgan perjudicados los intereses de esos sectores.
En el caso de las farmacéuticas éstas no se preocupan lo más mínimo en producir medicamentos para enfermedades que desde hace años aniquilar a millones de personas como la malaria.

Unknown ha dit...

Jo he llegit tots els teus articles sobre la grip A i els he comentat. En el primer que recordo et centrades en el fet que les autoritats generaven una alarma innecessària amb una possible pandèmia. I també rebutjades que posessin en circulació una vacuna insuficientment provada.
Després vas escriure alguna cosa sobre la grip nova, però està trencat l'enllaç i no puc arribar-hi.
Ens informastes seguida sobre el fet que 11 o 12 soldats espanyols s'havien contagiat i estaven en quarantena, i que producte d'això es va produir un conflicte polític perquè el PP volia que la ministra de defensa renunciés al càrrec, la responsabilitzaven per no haver informat immediatament l'assumpte.
Després vas arribar aa conclusió que l'epidèmia de grip era una epidèmia d'histèria, perquè al més mínim símptoma es prenien mesures extremes com aïllar a 300 persones en una sala d'aeroport fins a esbrinar si una persona tenia o no la grip A, i després ens comptes que la grip porcina efectivament és una nova grip que ha afectat a diversos països ja, amb un cas curiós, un home que va encomanar a uns porcs d'una explotació porcina per el que tu creies haurien de referir-se a la grip humana ... que encomana porcs dic jo, i finalment ens comuniques que l'OMS adverteix de l'augment dels casos de grip. Crec que va ser en el moment que es parlava de pandèmia grau 5 o grau 6.

Has posat un link sobre un llibre escrit per Teresa Forcades i Vila (monja benedictina) i que es diu Els crims de les grans companyies farmacèutiques, que vaig a llegir perquè crec que ha de ser molt interessant. Em va agradar ella quan va parlar en un vídeo que encara que es tallava a cada estona alguna cosa vaig poder entendre.
Després que el llegeixi et comento alguna cosa.

- Això de Ronald Rumfeld crec que no l'havia vist però si recordo que tu vas fer algun comentari, relacionat amb que si bé avui és un funcionari d'Estat, va ser directiu de l'empresa farmacèutica que va fabricar el Tamiflú.

- Yo pienso que la epidemia de gripe A ya está en retirada total.