24 d’oct. 2009

100 municipis cap a la independència

100 municipis cap a la independència

Representants d'un centenar de municipis catalans s'han reunit a Arenys de Munt per consensuar les condicions en què es realitzaran les properes consultes independentistes. Un dels punts que sembla que per ara tenen clar és celebrar la consulta tots 100 municipis el mateix dia, el 13 de desembre. Han de consensuar de quina manera s'indentificaran els votants, es volen les coses clares i sense trampes, sense possibilitat que hi hagi tupinada. Es proposen canviar la pregunta substituint "Catalunya" per "nació catalana" de cara a poder estendre les consultes del País Valencià i Balears. En aquest punt no estic d'acord, crec que la consulta ha de circumscriure's a l'àmbit del Principat. També discutiran de quina manera poder convocar el referèndum a tot Catalunya i que aquest sigui vinculant.

Uriel Bertran Comissió Avaluadora de la Consulta d'Arenys de Munt: "En la mesura que el procés sigui exitós es podrà plantejar que les institucions catalanes convoquin un referèndum vinculant d'independència política a petició i amb suport d'aquest centenar de comissions organitzadores locals que en aquest moment ja s'estan posant en marxa. "

Vídeo: Uriel Bertran - Comissió Avaluadora de la Consulta d'Arenys de Munt


100 municipios hacia la independencia

Representantes de un centenar de municipios catalanes se han reunido en Arenys de Munt para consensuar las condiciones en las que se realizarán las próximas consultas independentistas. Uno de los puntos que parece que por ahora tienen claro es celebrar la consulta todos 100 municipios el mismo día, el 13 de diciembre. Deben consensuar de qué forma s'indentificaran los votantes, se quieren las cosas claras y sin trampas, sin posibilidad de que haya pucherazo. Se proponen cambiar la pregunta sustituyendo "Catalunya" por "nación catalana" de cara a poder extender las consultas a la Comunidad Valenciana y Baleares. En este punto no estoy de acuerdo, creo que la consulta debe circunscribirse al ámbito del Principat. También discutirán de qué manera poder convocar el referéndum en toda Catalunya y que éste sea vinculante.

Uriel Bertran Comisión Evaluadora de la Consulta de Arenys de Munt: "En la medida que el proceso sea exitoso se podrá plantear que las instituciones catalanas convoquen un referendo vinculante de independencia política a petición y con apoyo de este centenar de comisiones organizadoras locales que en este momento ya se están poniendo en marcha. "

3 comentaris:

Jaume Pros ha dit...

Seria interessant conèixer quins són aquests cent municipis.

Jaume C. i B. ha dit...

No tinc la llista sensera però hi són Manresa, Girona i Sant Cugat. Ara penjaré un altre article que parla del tema.

Patric ha dit...

Em sembla excel lent aquesta iniciativa, em sembla bé també la idea que es consulti sobre la independència del poble o nació catalana. Em sembla molt bé que s'hagin reunit a Arenys de Munt els representants de 100 municipis, per consensuar les condicions de la consulta popular. Existeix la possibilitat que vostès existeixin com principat i república independent de Catalunya al mateix temps?