29 d’abr. 2009

La grip porcina


No fa tant que parlàvem de la grip aviària o dels pollastres originada en l'Àsia. Fa alguns anys enrere van ser les vaques boges. I fa molts anys a uns desaprensius se'ls va ocórrer comercialitzar oli de colza desnaturalitzat com a oli per al consum humà. Aquella intoxicació va provocar morts i greus lesions a les persones que ho van consumir. I ara tenim la grip porcina, originada a Mèxic que per alguna raó ha passat als humans. A Mèxic hi ha hagut 159 morts i més de 1500 afectats. En els Estats Units hi ha mort un nen petit. I són ja set els països on hi ha persones afectades, entre ells Espanya. A Catalunya hi ha uns 14 casos sospitosos encara que pendents de confirmació. L'Organització Mundial de la Salut tampoc tranquil·litza les coses advertint que ens preparem per al pitjor.

Vídeo Europa Press: La gripe porcina se expande mundialmente

No hace tanto que hablábamos de la gripe aviaria o de los pollos originada en la Asia. Hace algunis años atrás fueron las vacas locas. Y hace muchos años a unos desaprensivos se los ocurrió comercializar aceite de colza desnaturalizado como aceite para el consumo humano. Aquella intoxicación provocó muertos y graves lesiones a las personas que lo consumieron. Y ahora tenemos la gripe porcina, originada en México que por alguna razón ha pasado a los humanos. En México ha habido 159 muertos y más de 1500 afectados. En los Estados Unidos ha muerto un niño pequeño. Y son ya siete los países donde hay personas afectadas, entre ellos España. En Catalunya hay unos 14 casos sospechosos aunque pendientes de confirmación. La Organización Mundial de la Salud tampoco tranquiliza las cosas advirtiendo que nos preparemos para lo peor.

1 comentari:

Patric ha dit...

Aquí les recomanacions les donen a cada estona, el principal és que has de lavarte les mans. De totes maneres criden a vacunar contra la influenza a les persones grans, a les embarassades i als nens, però això és el que sempre fan cada any.
Mostren les imatges de Mèxic en estat de catàstrofe sanitària.
Alguns ho han pres amb humor i han dissenyat mascaretes amb dibuixos; un home li va afegir bigotis, una dona, papallones i un altre home, la part de baix d'una calavera.
No se com serà a Mèxic, jo vaig viure l'epidèmia de influenza de 1957 i van tancar els col legis, i tots els llocs públics. Hi va haver molta gent que va morir en aquesta ocasió. Morien d'alguna cosa semblant a la bronconeumonia, així de sobte. Però tothom sabia que havia d'esperar que passés el període àlgid de l'epidèmia perquè tot tornés a la normalitat. Diuen que cal fer quarantena i si passa aquest període de temps està tot bé. M'imagino que tenir la grip i sobreviure genera algun tipus de defenses.
Espero que la cosa no sigui tan terrible com perquè hagin de repoblar la terra.