18 d’oct. 2009

La ràdio pirata del feixista Losantos

La ràdio pirata del feixista Losantos

Federico Jiménez Losantos que fa pocs mesos va acabar el seu contracte amb la COPE, emissora propietat de la Conferència Episcopal Espanyola, des de la que s'havia destacat pel seu discurs ultradretà i espanyolista i per atacar a tot aquell que no combregués – mai millor dit tractant-se de la ràdio dels bisbes espanyols – amb les seves idees. Losantos amb l'aquiescència i sota la protecció episcopal havia pogut emetre la seva ideologia catalanòfoba, racista i feixista. Però en els últims anys diverses querelles contra el locutor li havien fet anar perdent la protecció que fins aquell moment rebia dels seus patrons.

Ara ha aparegut amb una nova emissora de ràdio – crec que és de la seva propietat - que emet il·legalment, sense llicència i ocupant una freqüència que trepitja parcialment la freqüència per la que emet Catalunya Ràdio provocant interferències. Com he dit aquesta emissora de Losantos emet sense llicència i trepitjant la freqüència de Catalunya Ràdio i amb la particularitat d'emetre des d'una antena que en aquest moment encara no s'ha localitzat. Sembla que aquesta mateixa tàctica d'emetre sense llicència i trepitjant freqüències d'emissores legals per part de la ràdio de Losantos té el precedent de Tarragona on aquesta emissora va començar a emetre sense permissos.

Ara per ara aquesta emissora només té llicència a Madrid. Quan se'ls va obrir expedient per les emissions il·legals a Tarragona la direcció de l'emissora va comunicar que tenien intenció d'iniciar les emissions a Barcelona en un to que semblava demostrar que l'emissora actuava de mala fe, gens estrany considerant que hi ha Losantos al darrera.

Precedents

Una emissora ultracatòlica coneguda com Ràdio Maria va iniciar les seves emissions il·legalment i trepitjant freqüències d'emissores legals.

-----

La radio pirata del fascista Losantos

Federico Jiménez Losantos que hace pocos meses acabó su contrato con la COPE, emisora propiedad de la Conferencia Episcopal Española, desde la que se había destacado por su discurso ultraderechista y españolista y por atacar a todo aquel que no comulgase – nunca mejor dicho tratandose de la radio de los obispos españoles – con sus ideas. Losantos con la aquiescencia y bajo la protección episcopal había podido emitir su ideología catalanófoba, racista y fascista. Pero en los últimos años diversas querellas contra el locutor le habían hecho ir perdiendo la protección que hasta aquel momento recibía de sus patrones.

Ahora ha aparecido con una nueva emisora de radio – creo que es de su propiedad - que emite ilegalmente, sin licencia y ocupando una frecuencia que pisa parcialmente la frecuencia por la que emite Catalunya Ràdio provocando interferencias. Como he dicho esta emisora de Losantos emite sin licencia y pisando la frecuencia de Catalunya Radio y con la particularidad de emitir desde una antena que en este momento aún no se ha localizado. Parece que esta misma táctica de emitir sin licencia y pisando frecuencias de emisoras legales por parte de la radio de Losantos tiene el precedente de Tarragona donde esta emisora comenzó a emitir sin permisos.

Por ahora esta emisora tiene tiene licencia en Madrid. Cuando se abrió expediente por las emisiones ilegales en Tarragona la dirección de la emisora comunicó que tenían intención de iniciar las emisiones en Barcelona en un tono que parecía demostrar que la emisora actuaba de mala fe, nada extraño considerando que está Losantos detrás.

Precedentes

Una emisora ultracatólica conocida como Radio Maria inició sus emisiones ilegalmente y pisando frecuencias de emisoras legales.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Per què dius que la nova ràdio de Losantos "emet il legalment, sense llicència i ocupant una freqüència que trepitja parcialment la freqüència per la qual emet Catalunya Ràdio", si al mateix temps dius que té una llicència a Madrid?
Si tenen llicència a Madrid transmeten des de Madrid?

Si ells volen iniciar emissions directes des de Barcelona, han de tenir llicència a Barcelona?.

Jaume C. i B. ha dit...

Ell pot tenir llicència a Madrid però si vol emetre a Barcelona ha d'aconseguir la llicència per emetre a Barcelona. Les llicències tenen un àmbit local ja que la amb l'autorització per emetre s'assigna la freqüència. Ell no pot engegar les seves emissions per una freqüència que no li ha sigut assignada i que a més causa interferències a una emissora legal.