3 d’oct. 2009

Danys a la font de la granota

Recomano veure el vídeo que vaig fer a youtube. Poseu Font de la granota.
Escultor: Josep Campeny (wikipedia)

Font de la granota

La font de la granota, una bonica font modernista situada a la confluència de Rambla de Catalunya, avinguda Diagonal i el carrer Còrsega ha patit danys. La font té com a elements destacats la figura d'una nena que agafa una granota. La font va ser desmuntada per una productora publicitària mentre gravava un espot. La font és obra de Josep Campeny de l'any 1912. La companyia asseguradora se'n farà càrrec de la restauració. Les fonts com altres elements del paisatge urbà acostumen a ser víctimes dels actes vandàlics d'individus brètols i ignorants destrossen sense cap altra motiu que aquell element hi és allà. En aquest cas aquesta productora publicitària la va desmuntar i sembla que en el procés aquesta font va patir danys. És encomiable que s'ofereixin a restaurar-la encara que és el mínim que poden fer sent ells els responsables. No considero raonable que per gravar un anunci s'hagi de desmuntar aquesta font. Si el problema és que necessitaven un espai buit podien escollir altres racons de la ciutat o gravar amb aquesta font.

M'agrada que la meva ciutat surti en pel·lícules i en anuncis però la ciutat és com és i ha d'aparéixer en les imatges com és. Aquesta font forma part del paisatge urbà, és una bonica obra modernista i ningú té dret a treure-la del seu lloc.


Fuente de la rana

La fuente de la rana, una bonito fuente modernista situada a la confluencia de Rambla de Catalunya, avenida Diagonal y la calle Córcega ha sufrido daños. La fuente tiene como elementos destacados la figura de una niña que coge una rana. La fuente fue desmontada por una productora publicitaria mientras grababa un spot. La fuente es obra de Josep Campeny del año 1912. La compañía aseguradora se hará cargo de la restauración. Las fuentes como otros elementos del paisaje urbano acostumbran a ser víctimas de los actas vandálicos de gamberros e ignorantes destrozan sin ninguna otra motivo que aquel elemento es allá. En este caso esta productora publicitaria la desmontó y parece que en el proceso esta fuente sufrió daños. Es encomiable que se ofrezcan a restaurarla aunque es lo mínimo que pueden hacer siendo ellos los responsables. No considero razonable que para grabar un anuncio se haya de desmontar esta fuente. Si el problema es que necesitaban un espacio vacío podían escoger otros rincones de la ciudad o grabar con esta fuente. Me gusta que mi ciudad salga en películas y en anuncios pero la ciudad es como es y ha de aparecer en las imágenes como es. Esta fuente forma parte del paisaje urbano, es una bonita obra modernista y nadie tiene derecho a sacarla de su lugar.