24 d’oct. 2009

Consulta popular: Manresa, Sant Cugat... Girona?

Consulta popular: Manresa, Sant Cugat... Girona?


Cada dia s'hi afegeixen nous municipis a la llista dels que tenen la intenció de celebrar una consulta popular per la independència. No només s'hi afegeixen cada dia més municipis també s'hi afegeixen municipis més poblats. En la llista ja hi eren Manresa i Sant Cugat, d'aquí a un parell de setmanes es votarà a Girona donar recolzament al referèndum, i tot sembla indicar que aprovaran la moció. Són els municipis de l'àrea metropolitana, especialment Barcelona en els que és més difícil que es pugui celebrar la consulta, ja que els alcaldes són menys partidaris – segons el comentari del sotscap de l'Avui – o perquè els alcaldes o creuen en la possibilitat que els catalans puguem triar el nostre futur o perquè temen que en siguem capaços. El fet que municipis com Manresa, Sant Cugat o la mateixa Girona decideixin celebrar la consulta comença a demostrar que aquest assumpte està creixent. Ja no parlem d'un poblet petit sinó de ciutats importants del nostre país pel seu pes demogràfic i econòmic. Manresa és la capital de la comarca del Bages i té una població d'uns 65000 habitants. Pot arrossegar a la resta de municipis de la seva comarca i també a les comarques veïnes. Sant Cugat del Vallès és un municipi del Vallès Occidental, té una població semblant a la de Manresa. Girona té uns 75000 habitants.

Consulta popular: Manresa, Sant Cugat... ¿Girona?

Cada día se añaden nuevos municipios a la lista de los que tienen la intención de celebrar una consulta popular por la independencia. No solo se añaden cada día más municipios también se añaden municipios más poblados. En la lista ya están Manresa y Sant Cugat, de aquí a un par de semanas se votará en Girona dar apoyo al referéndum, y todo parece indicar que aprobarán la moción. Son los municipios de la área metropolitana, especialmente Barcelona en los que es más difícil que se pueda celebrar la consulta, ya que los alcaldes son menos partidarios – según el comentario del subjefe del AVUI – o porque los alcaldes o creen en la posibilidad que los catalanes podamos elegir nuestro futuro o porque temen que seamos capaces. El hecho de que municipios como Manresa, Sant Cugat o la misma Girona dacidan celebrar la consulta comienza a demostrar que este asunto está creciendo. Ya no hablamos de un pueblecito pequeño sino de ciudades importantes de nuestro país por su peso demográfico y económico. Manresa es la capital de la comarca del Bages y tiene una población de unos 65000 habitantes. Puede arrastrar al resto de municipios de su comarca y también a las comarcas vecinas. Sant Cugat del Vallès es un municipio del Vallès Occidental, tiene una población similar a la de Manresa. Girona tiene unos 75000 habitantes.

1 comentari:

Patric ha dit...

No conec els vostres municipis però em sembla excel lent tota aquesta efervescència o interès per la independència de la vostra nació.