26 d’oct. 2009

L’Església i els condons

L’Església i els condons

L'Església està estudiant la possibilitat d'acceptar l'ús dels condons. No us espanteu i no sigueu malpensats. Els capellans no carden. En teoria no carden. Sortim del jardí en el que ens estem ficant i aclarim l'assumpte. Estudien acceptar l'ús dels condons per part de parelles casades i que un dels dos tingui la SIDA.

És a dir, si ets catòlic creient i solter no pots usar condons, per usar-los t'has de casar i que tu o la teva parella tingueu la SIDA o deixar de ser catòlic per poder cardar tranquil i amb condó.

Bromes apart. Tot i no estar d'acord amb l'Església a la que crec que realment no està en aquest món des de fa molts segles li reconec la gran influència que té sobre la societat i la política, però aquesta influència hauria d'anar acompanyada de la responsabilitat i el seny per exercir-la. Estem en el segle XXI, l'Església no ens pot seguir intentant adoctrinant amb dogmes medievals, ha d'adaptar el seu llenguatge al temps que vivim i a la realitat. Especialment en certes matèries els bisbes haurien d'anar amb peus de plom ja que segons quins discursos poden ser un autèntic exercici d'irresponsabilitat social. Anatematitzar els mètodes de prevenció sanitària de malalties tan greus com la SIDA em sembla greu.

No discuteixo el dret de l'Església a actuar com a guia moral malgrat que a vegades han demostrat que no practiquen gens ni mica allò que tant prediquen però convé que calibrin el seu GPS moral i abandonin un llenguatge que per irresponsable és nefast.

La Iglesia y los condones

La Iglesia está estudiando la posibilidad de aceptar el uso de los condones. No os asustéis y no seáis malpensados. Los curas no cardan. En teoría no cardan. Salgamos del jardín en el que nos estamos metiendo y aclaremos el asunto. Estudian aceptar el uso de los condones por parte de parejas casadas y que uno de los dos tenga el SIDA.

Es decir, si eres católico creyente y soltero no puedes usar condones, para usarlos te debes casar y que tú o tu pareja tengáis el SIDA o dejar de ser católico para poder cardar tranquilo y con condón.

Bromas aparte. Pese a no estar de acuerdo con la Iglesia a la que creo que realmente no está en este mundo desde hace muchos siglos le reconozco la gran influencia que tiene sobre la sociedad y la política, pero esta influencia debería ir acompañada de la responsabilidad y el tino para ejercerla. Estamos en el siglo XXI, la Iglesia no nos puede seguir intentando adoctrinarnos con dogmas medievales, debe adaptar su lenguaje al tiempo que vivimos y a la realidad. Especialmente en ciertas materias los obispos deberían ir con pies de plomo ya que según què discursos pueden ser un auténtico ejercicio de irresponsabilidad social. Anatematizar los métodos de prevención sanitaria de enfermedades tan graves como el SIDA me parece grave.

No discuto el derecho de la Iglesia a actuar como a guía moral A pesar de que a veces han demostrado que no practiquen nada de nada aquello que tanto predican pero conviene que calibren su GPS moral y abandonen un lenguaje que por irresponsable es nefasto.

3 comentaris:

Patric ha dit...

Ells no accepten l'ús del preservatiu, el vaig llegir al lloc oficial del Papa. I no ho fan perquè creuen que és deshonest o immoral "" Tota acció que en previsió de l'acte conjugal, o en la seva realització, o en el desenvolupament de les seves conseqüències naturals, es proposi com a fi o com a mitjà, fer impossible la procreació ".

Ells pensen que eviten contagiar de SIDA si les persones mantenen les relacions dins del matrimoni i practiquen l'abstinència en la malaltia. Crec que això és un tema dels cristians i no dels no cristians, perquè els no cristians poden fer el que vulguin.

Jo diria el següent: Si ets catòlic apostòlic romà, heu de pensar que tot acte sexual té un cap altíssim i nobilíssima que no ha de desvirtuar separant-lo de la procreació ... la castedat és essencial en la relació sexual humana.

Patric ha dit...

Vaig a repetir una cosa que has dit diverses vegades: "una imatge val més que mil paraules" i sobren els comentaris.

Jaume C. i B. ha dit...

Els que carden fora del matrimoni mereixen llavors anar a l'infern però mentrestant que agafin la SIDA?