13 de des. 2012

Keep calm, Paco, but don’t lie - (Tingues calma, Paco, però no menteixis)

Keep calm, Paco, but don’t lie
(Tingues calma, Paco, però no menteixis) 

Les mentides tenen les potes molt curtes, diuen, i també que s’agafa abans un mentider que un coix, i això, algú com Paco Marhuenda ho hauria de saber però sembla que no. La primera imatge d’aquest article són les dues portades que el diari que dirigeix Marhuenda va publicar ahir. La portada de la dreta és la primera versió, un despropòsit de portada on es pot llegir “ERC recupera un cartel de la Alemania nazi para pedir hablar en catalán”.


En aquest cartell que van mostrar els diputats d’ERC Alfred Bosch i Joan Tardà es pot llegir “keep calm and speak catalan”(Tingues la calma i parla català) i és una adaptació feta per Josep Maria Ganyet, Informática i col·laborador Rac 1, d’un cartell que l’any 1939 va crear el govern britànic per aixecar els ànims de la població amb el text “Keep Calm and Carry On” (Mantingues la calma i segueix endavant).

El cartell original finalment no va ser mai usat però va reaparèixer mig segle més tard i se n’han fet diverses adaptacions publicitàries. Hores després, desconec si perquè algú amb coneixements d’història de debò, i no els que diu que té en Marhuenda, o per pressions, la portada va ser canviada, però això no pot justificar de cap de les maneres el titular. I encara és més condemnable perquè aquest diari té una afició a publicar portades difamatòries. El senyor Marhuenda pot ser tan espanyol i espanyolista com vulgui, però aquesta portada no es pot justificar de cap de les maneres, ni tan sols un espanyolista de dretes com Marhuenda. I ja que parlem de nazis, de demagògia i de mentides, sembla que Marhuenda és un gran partidari de seguir les tesis del cap de la propaganda nazi Joseph Goebbels que creia que “una mentida repetida mil vegades es converteix en veritat”. Doncs no, Paco, una mentida continua sent mentida per molt que les repeteixis. Keep calm, Paco, but don’t lie (Tingues calma, Paco, però no menteixis).

 

 

 


 

 

 

Keep calm, Paco, but don't lie
(Mantén la calma, Paco, pero no mientas) 

Las mentiras tienen las patas muy cortas, dicen, y también que se coge antes un mentiroso que a un cojo, y ésto, alguien como Paco Marhuenda debería saberlo pero parece que no. La primera imagen de este artículo son las dos portadas que el diario que dirige Marhuenda publicó ayer. La portada de la derecha es la primera versión, un despropósito de portada donde se puede leer "ERC recupera un cartel de la Alemania nazi para pedir hablar en catalán".

En este cartel que mostraron los diputados de ERC Alfred Bosch y Joan Tardà se puede leer "keep calm and speak catalán" (Mantén la calma y habla catalán) y es una adaptación hecha por Josep Maria Ganyet, informático y colaborador Rac 1, de un cartel que en 1939 creó el gobierno británico para levantar los ánimos de la población con el texto "Keep Calm and Carry On" (Mantén la calma y sigue adelante).

El cartel original finalmente no fue nunca usado pero reapareció medio siglo más tarde y se han hecho varias adaptaciones publicitarias. Horas después, desconozco si porque alguien con conocimientos de historia de verdad, y no los que dice que tiene en Marhuenda, o por presiones, la portada fue cambiada, pero eso no puede justificar de ninguna de las maneras el titular. Y aún es más condenable porque este diario tiene una afición a publicar portadas difamatorias. El señor Marhuenda puede ser tan español y españolista como quiera, pero esta portada no se puede justificar de ninguna de las maneras, ni siquiera un españolista de derechas como Marhuenda. Y ya que hablamos de nazis, de demagogia y de mentiras, parece que Marhuenda es un gran partidario de seguir las tesis del jefe de la propaganda nazi Joseph Goebbels que creía que "una mentira repetida mil veces se convierte en verdad". Pues no, Paco, una mentira sigue siendo mentira por mucho que las repitas. Keep calm, Paco, but don't lie (Mantén la calma, Paco, pero no mientas).

2 comentaris:

Oliva ha dit...

NOMES CAL ESCOLTAR-LO, A LA TERTULIA DELS DILLUNS AL RAC.PER DESCOBRIR,QUE EL SEU NIVELL "INTELECTUAL",ES EL D'UN DEMAGOG BARATO.HISTORIADOR "FRUSTRAT" I FIDEL SEVIDOR DEL SEU AMO.

Jaume C. i B. ha dit...

Marhuenda és més un propagandista del govern que un periodista.