22 d’oct. 2009

De gossos i paraigües

De gossos i paraigües

Gossos

Els propietaris de gossos saben que han de portar els gossos lligats i lligats en curt però encara n'hi ha molts que els deixen lliures o que tot i portar-los amb corretja es tracta d'una corretja extensible. En si ja és prou desagradable que se t'acosti un gos a ensumar-te, gos que ni coneixes ni vols coneixes, alguns d'aquests gossos de grans dimensions fins i tot se t'abraonen amb les conseqüències que això pot tenir i el perill que comporta ser empentat per una bèstia que posada sobre dues potes et posa les dues potes davanteres al damunt i intenta llepar-te, fet que a mi personalment em resulta molt desagradable. Però encara m'irrita més el típic propietari que et respon “però si no mossega”. I a mi què. No sé si mossega o no el gos i com que no ho sé em preocupa, però tant és si mossega o no, que cadascú si ho vol es faci petons amb el seu gos, jo no en tinc cap gos, ni en tindré mai, ni tinc perquè suportar que el gos d'una altra persona intenti llepar-me o ensumar-me.

Però el cas dels que porten el gos amb corretja extensible em sembla que a més de tot lo dit abans s'ha d'afegir el perill en què posen a la resta de vianants quan el gos està a 10 metres del propietari amb tota la corretja estirada.

I molts amos de gos són uns porcs que no recullen les tifes dels seus cans convertint les voreres en una carrera d'obstacles en la que has d'esquivar tifes, gossos, les corretges dels gossos i el típic “no mossega”.

Paraigües

Els dies que plou la gent que no té més remei que sortir al carrer tracta de trobar mitjans per protegir-se de la pluja. Un d'aquests mitjans és el paraigües, un utensili perillós per a la resta de vianants incauts que poden perdre l'ull per culpa de les barnilles d'un paraigües que persones irresponsables obren sense mirar si hi ha alguna víctima a prop. Un altre cosa que em molesta dels paraigües és aquesta gent que portant el paraigües camina per sota dels balcons com si tinguessin por que se'ls mullés “l'arma de destrucció massiva” que porten entre les mans i que no tenen ni la decència d'apartar-se quan vianants que no en porten es creuen amb elles.

/////

De perros y paraguas

Perros

Los propietarios de perros saben que deben llevar los perros atados y atados en corto pero aún hay muchos que los dejan libres o que todo y llevarlos con correa se trata de una correa extensible. En sí ya es bastante desagradable que se te acerque un perro a olfatearte, perro que ni conoces ni quieres conocer, algunos de estos perros de grandes dimensiones incluso se te agarran con las consecuencias que eso puede tener y el peligro que comporta ser empujado por una bestia que puesta sobre dos patas te pone las dos patas delanteras encima e intenta lamerte, hecho que a mí personalmente me resulta muy desagradable. Pero aún me irrita más el típico propietario que te responde “pero si no muerde”. Y a mí qué. No sé si muerde o no el perro y como no lo sé me preocupa, pero da igual si muerde o no, que cada uno si lo quiere se dé besos con su perro, yo no tengo ningún perro, ni tendré nunca, ni tengo porque soportar que el perro de otra persona intente lamerme u olfatearme.

Pero el caso de los que llevan el perro con correa extensible me parece que además de todo lo dicho antes se debe añadir el peligro en que ponen al resto de peatones cuando el perro está a 10 metros del propietario con toda la correa estirada.

Y muchos amos de perro son unos cerdos que no recogen las cacas de sus canes convirtiendo las aceras en una carrera de obstáculos en la que debes esquivar cacas, perros, las correas de los perros y el típico “no muerde”.

Paraguas

Los días que llueve la gente que no tiene más remedio que salir en la calle trata de encontrar medios para protegerse de la lluvia. Uno de estos medios es el paraguas, un utensilio peligroso para el resto de peatones incautos que pueden perder el ojo por culpa de las varillas de un paraguas que personas irresponsables abren sin mirar si hay alguna víctima a cerca. Otra cosa que me molesta del paraguas es esta gente que llevando el paraguas camina por debajo de los balcones como si tuviesen miedo que se les mojase “el arma de destrucción masiva” que llevan entre las manos y que no tienen ni la decencia de apartarse cuando peatones que no llevan se cruzan con ellas.

4 comentaris:

Antoniatenea ha dit...

Tens tota la raò, te la dono del tot, tant en el que dius dels gossos com el que dius dels paraigues...però, potser et veig una mica enfadat!!!...els gossos son uns personatges que donarien la vida per tu en un moment donat...els amos han de treure les seves cacas Si, segur!!!però tu...Jaume, estima'ls una mica, també.... Vaaah!.... tu i jo també som animals, encara que no t'ho sembli.
Un petò si encara no t'has enfadat amb mi.

Jaume C. i B. ha dit...

Antonia: Sé que nosaltres com a individus components de la raça humana som animals, encara que no sé si els éssers humans som més o menys animals que els altres animals. Demano disculpes per dir tantes animalades.
La culpa no la tenen els gossos sinó els animals que tenen com a amos ja que haurien de saber el perill que suposen aquestes corretges extensibles per als altres vianants. De trepitjar una caca de gos el de menys és l'olor i la brutícia, el risc està que la trepitji una persona i faci una relliscada. Molts propietaris de gos sembla que no tenen consciència que el gos és la seva responsabilitat i que les molèsties o els danys que pugui ocasionar el cànid són seves.

Patric ha dit...

Tens mala sort de trobar en el teu camí gossos. Aquí, en el meu municipi, no es pot tenir els gossos al carrer, encara que alguna gent no compleix amb això i els deixen sortir sols sense corretges. Cada cert temps retiren els gossos de carrer si augmenta molt el nombre d'ells a la comuna. Les persones que netegen els carrers han de netejar els excrements dels animals a la via pública si no ho han fet els seus amos. Hi ha multes per als que no compleixen les normatives.

Pel que fa als paraigües nmuca surto quan plou i si per casualitat he de sortir, no acostumo a caminar pels carrers vaig directe on he d'anar en taxi col • lectiu. Camí sempre el menys possible sota la pluja, considerant a més que quan aquí plou molts carrers s'inunden.

Jaume C. i B. ha dit...

Si la gent porta el gos lligat en curt i no converteixen el paraigües en un arma no tinc cap problema.