23 d’oct. 2009

La “música” de Guantanamo

La “música” de Guantanamo


És un fet demostrat i denunciat que a la presó de Guantanamo va torturar-se als presoners. Les tortures eren – i potser són encara – variades. Un dels sistemes era posar música amb el volum molt alt.

Segons un document datat l'any 2004 els presoners van ser obligats a escoltar Metallica i Britney Spears.

"Imagino que escoltar a Britney Spears durant hores i tot volum deu ser perjudicial per a la salut mental de qualsevol persona, només cal veure lo tocada del bolet que està la mateixa Spears, i les fans tampoc hi toquen ni quarts ni hores."

Alguns presoners han explicat que també els posaven Eminem, Bruce Springsteen i els Bee Gees per interrogar-los.

Thomas Blanton, director de National Security Archive ha afirmat que “a Guantanamo el govern – l'administració Bush – va convertir la jukebox en un instrument de tortura”.

El que s'aconsegueix és privar-los de la son i en molts casos els presoners no hi estan acostumats a aquest tipus de música, encara menys si es posa a tot volum i a totes hores.


La “música” de Guantanamo

Es un hecho demostrado y denunciado que en la prisión de Guantanamo se torturó a los prisioneros. Las torturas eran – y quizá son aún – variadas. Uno de los sistemas era poner música con el volumen muy alto.

Según un documento fechado el año 2004 los prisioneros fueron obligados a escuchar Metallica y Britney Spears.

"Imagino que escuchar a Britney Spears durante horas y todo volumen debe ser perjudicial para la salud mental de cualquier persona, solo hay que ver lo mal de la cabeza que está la misma Spears, y las fans tampoco andan muy finas."

Algunos prisioneros han explicado que también los ponían Eminem, Bruce Springsteen y los Bee Gees por interrogarlos.

Thomas Blanton, director de National Security Archive ha afirmado que “en Guantanamo el gobierno – la administración Bush – convirtió la jukebox en un instrumento de tortura”.

Lo que se consigue es privarlos del sueño y en muchos casos los prisioneros no están acostumbrados a este tipo de música, menos aún si se pone a todo volumen y a todas horas.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Fa algun temps experts de l'ONU van assegurar tenir proves que a Guantánamo es torturava als presoners presumptes talibans i terroristes vinculats a Al-Qaida. Afirmar "de fonts fiables, de denúncies greus de tortures, tractament cruel, inhumà i degradant, detencions arbitràries, i violacions dels drets dels detinguts de tenir atenció sanitària i un procés judicial just i imparcial".

Crec que el sol fet d'estar detingut és ja una tortura. Tu dius que els torturaven amb música a tot volum durant hores, si crec que això és una tortura i això que a mi m'agrada Metallica, però no podria suportar durant hores ia tot volum.
Diuen que: "Les bandes han protestat contra la utilització de la música vinculada a actes de tortura a Guantánamo i altres llocs, i es van unir en una demanda per obtenir la desclassificació de tots els documents governamentals secrets que descriuen com es va utilitzar la música".

Hem de recordar que: "A poc de la seva investidura presidencial, Barack Obama va signar un decret que va fixar per al gener de 2010 el tancament del camp de concentració on EUA va començar a recloure el 2002 a individus capturats en diverses parts del món per les seves suposades activitats terroristes ", diuen que no serà fàcil tancar Guantánamo.

Diuen que: "Alemanya es disposa a acollir almenys a una desena de presos de Guantánamo de nacionalitat xinesa i ètnia uigur. Tots ells van ser capturats per soldats, o bandes, al Pakistan i l'Afganistan, i venuts a la CIA després de l'11 -- S en qualitat de "terroristes", després d'haver escapat de la Xina per diferents motius. Després de més de quatre anys a Guantánamo patint tortura i vexacions, van ser catalogats com a "Not Longer Enemy Combatants") i declarats innocents. ".

El govern d'Obama ha promès tancar la presó de Guantánamo per gener de 2010, però sense esmentar altres presons similars, com la de Bagram, a l'Afganistan, que són centre de tortura segons organitzacions de drets humans.

http://www.youtube.com/watch?v=oaPuWjyGqTA Britney Spears - Toxic

Jaume C. i B. ha dit...

Els experts aquests van descobrir a sopa d'all. La raó de Guantanamo es que es tracta d'un recinte al marge de la llei i que allà es pot sotmetre a "interrogatoris agressius" als presoners sense que pugui aparéixer un advocat que digui "vostés no poden electrocutar al meu client. Que ara em vingui un organisme internacional descobrint això em recorda aquella escena de Casablanca que el capità Renaud dels gendarmes que surt de la sala de jocs d'en Ric agafant els diners que ha guanyat diu "quin escàndol, quin escàndol, he descobert que aquí s'hi juga".
Tu o jo estem acostumats a aquest tipus de música. A mi m'agrada el heavy però una altra cosa seria haver d'escoltar-los les 24 hores a tot volum. Però la gent que tenen allà presonera no hi està acostumada a escoltar música heavy, n'hi ha molts d'ells que no n'havien escoltat mai aquest tipus de música, és més, els talibans prohibeixen la música.
Qualsevol que tingui més de vint anys i cervell pot considerar que la música de Britney Spears atempta contra les neurones.