7 de des. 2008

"Visca la República, mori el Borbó!!!"

"Visca la República, mori el Borbó!!!"

En un acte de les JERC on se li ha fet un funeral a la Constitució espanyola Joan Tardà ha fet unes declaracions en què acusava al Tribunal Constitucional de corrupció i que això l'inhabilitava per decidir sobre l'Estatut de Catalunya i ha acabat el seu discurs amb un "Visca la República, mori el Borbó". Alberto Fernández Díaz (PP) ha demanat la intervenció de la fiscalia i que intervingui contra les paraules de Tardà i ho fa dient que amb declaracions d'aquesta mena és com si Tardà fos de Batasuna. Però el que ja arriba a l'absurd és que C's demani a Tardà i a ERC que abandonin les institucions sinó creuen en la Constitució. Per aquesta regla de tres el PP i C's haurien d'estar fora del Parlament de Catalunya ja que no creuen ni en les institucions catalanes ni en l'Estatut de Catalunya. Em crida l'atenció que ara tanta gent demani un càstig contra Tardà quan hi ha gent que ha dit coses molt pitjors. Tardà ha aclarit que no s'havia de treure de context la seva frase. Aquesta frase es deia durant la Guerra de Successió (1714) i el Borbó a qui fa referència és Felip V. També ha declarat que ell no desitja la mort a ningú. M'imagino que des de certs mitjans intentaran fer soroll amb aquest tema, especialment un que tots sabem i que ha dit coses pitjors de l'actual Borbó.

Video: http://www.3cat24.cat/video/887829/altres/Unes-paraules-polemiques


"Viva la República, muera el Borbón!!!"

En un acto de las JERC donde se le ha hecho un funeral a la Constitución española Joan Tardà ha hecho unas declaraciones en que acusaba al Tribunal Constitucional de corrupción y que eso le inhabilitaba por decidir sobre el Estatuto de Cataluña y ha acabado su discurso con un "Viva la República, muera el Borbón". Alberto Fernández Díaz (PP) ha pedido la intervención de la fiscalía y que intervenga contra las palabras de Tardà y lo hace diciendo que con declaraciones de este tipo es como si Tardà fuera de Batasuna. Pero lo que ya llega al absurdo es que C s pida a Tardà y a ERC que abandonen las instituciones sino creen en la Constitución. Por esta regla de tres el PP y C s deberían estar fuera del Parlamento de Cataluña ya que no creen ni en las instituciones catalanas ni en el Estatuto de Cataluña. Me llama la atención que ahora tanta gente pida un castigo contra Tardà cuando hay gente que ha dicho cosas muy peores. Tardà ha aclarado que no se tenía que sacar de contexto su frase. Esta frase se decía durante la Guerra de Sucesión (1714) y el Borbón a quien hace referencia es Felip V. También ha declarado que él no desea la muerte a nadie. Me imagino que desde ciertos medios intentarán hacer ruido con este tema, especialmente uno que todos sabemos y que ha dicho cosas peores del actual Borbón.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Mira Jaume, ja que et dediques a escriure notícies, el primer consell és que et documentis quan parlis de C's. Aquest mai han sortit del marc legal ni han desitjat la mort de ningú. El no sentir-se nacionalista no vol dir que no siguin catalans, ni vol dir que siguin de la detra (que per altra banda això no els hi treuria gens de demòcrates). Prou de jugar a la política d'una forma pròpia d'adolescents.

Jaume C. i B. ha dit...

L'anonimat és propi de covards. Però si em llegeixes et diré que C's va tirar pedres contra el CAC però hi ha altres actes que van de la bretolada a la ilegalitat com per exemple inscriure a la gent sense el seu coneixement. Ho dic perquè a mi m'ho van fer, no vaig ser l'únic. Vaig reclamar i van dir-me de tot. Vaig advertir-los de portar-los als tribunals i llavors van estovar-se. Et recomano que t'informis i miris be quines opcions polítiques defenses.