25 de febr. 2009

El PP contra Garzón


El PP contra Garzón
El PP vol apartar Garzón de la instrucció del cas de corrupció que afecta el PP, li van exigir que s'inhibís però com que no ho ha fet presentarà - el PP - avui una querella criminal contra el jutge Garzón. Els pepers acusen Garzón de "reiterada conducta manifestament injusta sabent que ho és". Als delictes de corrupció contra els implicats s'hauria d'afegir una acusació per obstrucció a la justícia contra la direcció del Partit Popular.
El PP contra Garzón
El PP quiere apartar a Garzón de la instrucción del caso de corrupción que afecta al PP, le exigieron que se inhibiese pero como que no lo ha hecho presentará - el PP - hoy una querella criminal contra le juez Garzón. Los peperos acusan a Garzón de "reiterada conducta manifiestamente injusta sabiendo que lo es". A los delitos de corrupción contra los implicados se debería añadir una acusación por obstrucción a la justicia contra la dirección del Partido Popular.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Jo entenc que un jutge o ministre de justícia, en qualsevol país, és una persona que ha de reunir determinades qualitats o requisits per a ocupar un lloc dins del sistema de Justícia. Els jutges o ministres de justícia, a més d'haver de tenir qualitats professionals o acadèmiques, han de tenir qualitats morals per poder exercir les seves funcions.
Els jutges són responsables, personalment, pels delictes de suborn, "manca d'observança en matèria substancial de les lleis que regles el procediment, denegació i torçada administració de justícia", i en general, de tota prevaricació en què incorrin en l'acompliment de les seves funcions.
La llei determinarà els casos i la manera de fer efectiva aquesta responsabilitat.
Si algú creu que un jutge o ministre no ha complert amb les seves funcions pot reclamar davant la justícia la qual dirà si és així o no és així.
El PP pot presentar una demanda de justícia contra el jutge i presentar els seus fonaments, però és la justícia la que determinarà l'efectivitat o no d'aquestes acusacions.

Jo no sé per què el PP li preocupa tant que sigui el jutge Garzón el que porti una causa contra la corrupció a l'interior del PP. Crec que qualsevol jutge o ministre de la Justícia espanyola sabrà portar aquesta causa com correspon, perquè m'imagino tots reuneixen les qualitats professionals i humanes que es requereixen per portar aquesta causa a feliç termenat.

Jaume C. i B. ha dit...

Garzón va tramitar la causa contra Pinochet a la que s'oposava el govern d'Aznar.
Garzón va tramitar l'aplicació de la llei de memòria històrica a la que el PP s'oposava.
I ara persegueix els corruptes del PP.
Han topat molt sovint Garzón i el Partit Popular.