28 de febr. 2009

Williamson en problemes

Williamson en problemes
Els problemes del bisbe negacionista i lefebvrià Williamson comencen a ser importants. Recentment va ser "convidat" a abandonar l'Argentina en un termini immediat. Les excuses presentades per Williamson i la seva retractació de les seves opinions negacionistes no han estat acceptades pel Vaticà. Fonts del Vaticà no han acceptat aquestes excuses perquè diuen que Williamson no ha complert les condicions imposades que l'obligaven a retractar-se d'una forma clara i inequívoca de les seves opinions antisemites. Williamson, a més, podria trobar-se amb una ordre d'arrest europea cursada per Alemanya, país on la negació de l'holocaust és delicte.
------
Williamson en problemas
Los problemas del obispo negacionista y lefebvriano Williamson empiezan a ser importantes. Recientemente fue "invitado" a abandonar Argentina en un plazo inmediato. Las excusas presentadas por Williamson y la retractación de sus opiniones negacionistas no han sido aceptadas por el Vaticano. Fuentes del Vaticano no han aceptado estas excusas porque dicen que Williamson no ha cumplido las condiciones impuestas que le obligaban a retractarse de una forma clara e inequívoca de sus opiniones antisemitas. Williamson, además, podría encontrarse con una orden de arresto europea cursada por Alemania, país donde la negación del holocausto es delito.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Diuen que "el bisbe Williamson estava mut al embarcar a l'Argentina, d'on va ser expulsat, i mut a l'aterrar a Londres, on l'esperaven desenes de càmeres i micròfons"; diuen que el bisbe Williamson va tractar de resoldre la polèmica declarant: "Puc dir veritablement que lamento haver fet aquestes declaracions, i que si hagués sabut amb antelació tot el dany i les ferides que han provocat, especialment en l'Església, però també als supervivents i éssers estimats de les víctimes de la injustícia sota el Tercer Reich, no les hagués fet. A totes les ànimes que van quedar honestament escandalitzada pel que vaig dir, davant de Déu, els demano perdó ".

L'Estat pontifici li va recordar a Williamson que el que se li exigeix és que es distanciï "de forma inequívoca i pública de les seves posicions sobre l'Holocaust. Pel que sembla algunes persones consideren insuficients i insinceritat les seves paraules.

M'agradaria saber que hauria de fer ara el bisbe Williamson a més de la declaració pública que va fer abans dels mitjans. Potser seria apropiat que fes una declaració escrita que fos acceptada pel Vaticà i el Rabinato d'Israel. No se m'acut una altra cosa.

Jaume C. i B. ha dit...

Fixa't en el detall. El seu penediment no és per haver dit les paraules, és pel que ha causat i per les reaccions dels altres.
El millor que pot fer és callar ja que els seu penediment no és creïble.