7 de febr. 2009

Berlusconi

Berlusconi
1-El govern italià de Silvio Berlusconi vol impedir sigui com sigui que Eluana, una dona italiana que va quedar en coma irreversible fa disset anys degut a un accident de trànsit, sigui desconnectada del sistema de manteniment de vida. Amb aquest propòsit Berlusconi hi ha redactat una llei. Però el president de la República s'ha negat a signar-la. Això implicaria que la llei no pot aprovar-se però Berlusconi ha decidit aprovar-la per una altra via passant per sobre del president de la República italiana.
2-Berlusconi proposa una llei que permeti retenir els immigrants il·legals - sense papers - fins a 18 mesos abans de procedir a la seva expulsió.
3-Va ordenar fitxar a tots els gitanos italians. Això recorda a altres temps en els quals fitxaven la gent pertanyent a determinats grups ètnics que creiem ja part de la història, no del present.
4-Va aprovar-se una llei que obligava als metges a denunciar els immigrants sense papers que demanessin atenció sanitària. L'oposició afirma que aquesta llei converteix els metges en delators i fa que els immigrants malalts decideixin no anar al metge per por a ser denunciats.
Berlusconi
1-El gobierno italiano de Silvio Berlusconi quiere impedir sea como sea que Eluana, una mujer italiana que quedó en coma irreversible hace diecisiete años debido a un accidente de tránsito, sea desconectada del sistema de mantenimiento de vida. Con este propósito Berlusconi hay redactado una ley. Pero el presidente de la República se ha negado a firmarla. Eso implicaría que a la ley no puede aprobarse pero Berlusconi ha decidido aprobarla por otra vía pasando por encima del presidente de la República italiana.
2-Berlusconi propone una ley que permita retener a los inmigrantes ilegales - sin papeles - hasta 18 meses antes de proceder a su expulsión.
3- Ordenó fichar a todos los gitanos italianos. Eso recuerda a otro tiempo en los que fichaban la gente perteneciente a determinados grupos étnicos que creemos ya parte de la historia, no del presente.
4- Aprobó una ley que obligaba a los mèdicos a denunciar los inmigrantes sin papeles que solicitasen atención sanitaria. La oposición afirma que esta ley convierte los mèdicos en delatores y hace que los inmigrantes enfermos decidan no ir al mèdico por miedo a ser denunciados.