16 de gen. 2009

Suspenen un acte d'homenatge a les víctimes de l'holocaust

Suspenen un acte d'homenatge a les víctimes de l'holocaust
L'ambaixador d'Israel a Espanya ha mostrat el malestar de la comunitat jueva a Catalunya per la decisió del Departament d'Interior i Relacions Institucionals de suprimir un acte d'homenatge a les víctimes de l'holocaust que estava previst que se celebrés el dia 27 a la Plaça del Rei, a Barcelona. L'ambaixador israelià considera que és una vergonya - i té raó - i afegeix en unes declaracions fetes en el programa Els Matins, de TV3, que no pot entendre "quina relació" té l'actual guerra de Gaza amb una cerimònia prevista en record de les víctimes del nazisme. Afegeix l'ambaixador que "aquells que fan aquesta relació pot ser que no coneguin la història o ho facin amb maldat". Després s'ha intentat proposar fer aquest acte al Pati Llimona, a porta tancada i amb invitació. Això ha estat refusat. "És inacceptable que un acte públic que
estava previst al que podia assistir qualsevol ciutadà, pretenguin convertir-lo en un acte privat". Doncs jo crec que l'acte públic hauria de fer-se al marge de les institucions. No s'ha de confondre el que succeeix en una guerra amb l'assassinat industrial que van patir els jueus en els camps nazis, qui pensi que això que succeeix a Gaza i el que va succeir als camps d'extermini nazis és el mateix és que és un ignorant. 1000 morts en un mes no fan un holocaust, els camps d'extermini nazis tenien la capacitat d'assassinar a desenes de milers de persones per hora. I aquesta era la intenció declarada dels nazis. Israel no té la intenció d'exterminar els palestins, només d'acabar amb els atacs d'Hamas. Que els nostres representants polítics hagin volgut anul·lar un acte d'homenatge a les víctimes de l'holocaust i després ho vulguin convertir en un acte privat és un insult i una mostra de prejudicis que no esperava veure en el govern del meu país.
Video: L'ambaixador d'Israel creu que s'acosta l'alto el foc
Rafael Schutz, ambaixador d'Israel a Espanya, creu que en el properes hores Israel acceptarà la proposta d'alto el foc a Gaza, que han plantejat Washington i Egipte.

Suspenden un acto de homenaje a las víctimas del holocausto
El embajador de Israel a España ha mostrado el malestar de la comunidad judía en Catalunya por la decisión del Departamento de Interior y Relaciones Institucionales de suprimir un acto de homenaje a las víctimas del holocausto que estaba previsto que se celebrase el día 27 en la Plaça del Rei, en Barcelona. El embajador israelí considera que es una vergüenza - y tiene razón - y añade en unas declaraciones hechas en el programa Els matins, de TV3, que no puede entender "que relación" tiene la actual guerra de Gaza con una ceremonia prevista en recuerdo de las víctimas del nazismo. Añade el embajador que "aquellos que hacen esta relación puede ser que no conozcan la historia o lo hagan con maldad". Después se ha intentado proponer hacer este acto al Pati Llimona, a puerta cerrada y con invitación. Eso ha sido rehusado. "Es inaceptable que un acto público que estaba previsto que pudiera asistir
cualquiera ciudadano, pretendan convertirlo en un acto privado". Pues yo creo que el acto público debería hacerse al margen de las instituciones. No se debe confundir lo que sucede en una guerra con el asesinato industrial que sufrieron los judíos en los campos nazis, quien pensé que eso que sucede en Gaza y lo que sucedió en los campos de exterminio nazis es lo mismo es un ignorante. 1000 muertos en un mes no hacen un holocausto, los campos de exterminio nazis tenían la capacidad de asesinar a decenas de miles de personas por hora. Y esta era la intención declarada de los nazis. Israel no tiene la intención de exterminar los palestinos, solo de acabar con los ataques de Hamás. Que nuestros representantes políticos hayan querido anular un acto de homenaje a las víctimas del holocausto y después lo quieran convertir en un acto privado es un insulto y una muestra de prejuicios que no esperaba ver en el gobierno de mi país.