30 de gen. 2009

Israel, Espanya i Turquia / Israel, España y Turquía

Israel i Turquia
Dins del Fòrum econòmic de Davos s'ha produït un enfrontament entre el president d'Israel Shimon Peres i el primer ministre turc Tayyip Erdogan al voltant de l'acció militar de l'exèrcit israelià a la Franja de Gaza. Erdogan va voler replicar a Peres però només li van concedir dos minuts que van fer que Erdogan decidís abandonar la sala molt enfadat. Posteriorment va dir en roda de premsa el que no va dir a la sala criticant a Peres i als israelians per l'atac a Gaza. Els turcs abans d'anar pel Món criticant altres per causar 1300 morts haurien d'aclarir el genocidi que Turquia va cometre contra el poble armeni i que avui dia és un tema tabú en aquell país que pot portar a la presó a qualsevol que en parli criticant el fet.
Israel i Espanya
El jutge Fernando Andreu de l'Audiència Nacional ha admés una demanda contra l'exministre de defensa hebreu Benjamin Ben Eliezer i sis responsables militars per un bombardeig sobre Gaza l'any 2002. La querella va ser presentada pel Centro Palestino para los Derechos Humanos que va qualificar de genocidi l'atac contra un terrorista en que van morir 14 persones entre les que estava el terrorista.
És vergonyós com s'està banalitzant el terme genocidi. La mort de 14 persones, una de les quals era un terrorista, ara es considera genocidi?. Ho sento molt pels palestins però ni matar 14 ni 1300 persones es pot considerar un genocidi. Vull recordar que els terroristes palestins d'Hamas han assassinat a molts civils israelians en atemptats
efectuats per suïcides palestins d'Hamas. És un acte d'hipocresia que ells diguin que estan en guerra - cometent atemptats suïcides a traïció contra civils israelians o llançant míssils Qassam - i quan els toca el rebre a ells - als palestins - diguin que és un genocidi. Les guerres són en ambdos sentits i a les guerres hi ha morts civils i morts combatents. Per cert, el percentatge - percentatge no quantitat - de civils morts israelians és molt més gran que la de civils palestins en relació a la de militars. Una altra diferència és que els soldats israelians no fan servir d'escuts humans als seus civils com fan els terroristes palestins d'Hamas amb els seus, inclosos els seus propis fills. Vull afegir que els dirigents israelians no pretenen exterminar a tots els palestins de Gaza, els dirigents d'Hamas si que tenen la intenció declarada d'exterminar a tots els jueus. I això si que és la clara intenció de cometre un genocidi.

Israel y Turquía
Dentro del Foro económico de Davos se ha producido un enfrentamiento entre el presidente de Israel Shimon Peres y el primer ministro turco Tayyip Erdogan alrededor de la acción militar del ejército israelí en la Franja de Gaza. Erdogan quiso replicar a Peres pero solo le concedieron dos minutos que hicieron que Erdogan decidiese abandonar la sala mucho enfadado. Posteriormente dijo en rueda de prensa lo que no dijo en la sala criticando a Peres y a los israelíes por el ataque a Gaza. Los turcos antes de ir por el Mundo criticando a otros por causar 1300 muertos deberían aclarar el genocidio que Turquía cometió contra el pueblo armenio y que hoy día es un tema tabú en aquel país que puede llevar a prisión a cualquiera que en hablé criticando el hecho.

Israel y España
El juez Fernando Andreu de la Audiencia Nacional ha admitido una demanda contra el exministro de defensa hebreo Benjamin Bien Eliezer y seis responsables militares por un bombardeo sobre Gaza el año 2002. La querella fue presentada por el Centro Palestino para los Derechos Humanos que calificó de genocidio el ataque contra un terrorista en que murieron 14 personas entre las que estaba el terrorista.
Es vergonzoso como se está banalizando el término genocidio. La muerte de 14 personas, una de las que era un terrorista, ¿ahora se considera genocidio?. Lo siento mucho por los palestinos pero ni matar 14 ni 1300 personas se puede considerar un genocidio. Quiero recordar que los terroristas palestinos de Hamás han asesinado a muchos civiles israelíes en atentados efectuados por suicidas palestinos de Hamás. Es un acto de hipocresía que ellos digan que están en guerra - cometiendo atentados suicidas a traición contra civiles israelíes o lanzando misiles Qassam - y cuando los toca recibir a ellos - a los palestinos - digan que es un genocidio. Las guerras son en ambos sentidos y en las guerras hay muertos civiles y muertos combatientes. Por cierto, el porcentaje - porcentaje no cantidad - de civiles muertos israelíes es mucho mayor que la de civiles palestinos en relación a la de militares. Otra diferencia es que los soldados israelíes no utilizan de escudos humanos a sus civiles como hacen los terroristas palestinos de Hamás con los suyos, incluidos sus propios hijos. Quiero añadir que los dirigentes israelíes no pretenden exterminar a todos los palestinos de Gaza, los dirigentes de Hamás si que tienen la intención declarada de exterminar a todos los judíos. Y eso si que es la clara intención de cometer un genocidio.