27 de gen. 2009

Ramon Tremosa, candidat de CiU al Parlament Europeu

Ramon Tremosa ha sigut triat candidat de CiU al Parlament Europeu que se celebraran al juny del 2009.

Biografia de la Wikipedia: Ramon Tremosa i Balcells (Barcelona, 30 de juny de 1965) és un economista i professor universitari de Catalunya (Espanya). Ha sigut designat per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) com a cap de llista de Convergència i Unió (i per tant de Galeusca, en el cas que es repeteixi la coalició) en les eleccions al Parlament Europeu de 2009.
Ramon Tremosa és professor titular de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona, en la qual és investigador en el Centre d'Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials (CAEPS). Es va doctorar en la Universitat de Barcelona en 1999, amb una tesi sobre l'impacte de la política monetària sobre els resultat empresarials en la manufactura catalana (1983-1995). És especialista en finançament autonòmic i defensor de l'aplicació d'un model semblant al concert econòmic basc per a Catalunya. És membre del Cercle d'Estudis Sobiranistes, un think tank de caràcter independentista que estudia les vies que pogueren conduir a la independència de Catalunya.
Políticament, va militar durant 17 anys, entre 1985 i 2002, primer en les joventuts de CDC i posteriorment en el propi partit, any en què el va abandonar en desacord amb els acords que havien arribat CiU i el Partit Popular. Va treballar en la Secretaria General en la Conselleria de Benestar Social entre 1989 i 1991, en el període de govern de Jordi Pujol. Partidari de l'independentisme, es va mostrar públicament contrari al nou Estatut d'Autonomia de Catalunya (2006), adherint-se al manifest "Economistes pel no", al considerar que "no quedava prou garantida la millora en el finançament i la millora de la inversió de l'Estat en infraestructures". Tot això no va impedir que Artur Mas el triara com a cap de llista de Convergència i Unió per a les eleccions al Parlament Europeu de 2009.
Ha escrit Estatut de Catalunya. Veritats contra mentides, i és coautor d'El espoli fiscal. Una asfíxia premeditada, El finançament de les comunitats autònomes i L'Espanya d'Aznar: 12 visions del projecte polític del PP.

Ramon Tremosa ha sido escogido candidato de CiU al Parlamento Europeo que se celebrarán en junio de 2009.

Biografia de la Wikipedia: Ramon Tremosa i Balcells (Barcelona, 30 de junio de 1965) es un economista y profesor universitario de Cataluña (España). Ha sido designado por Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) como cabeza de lista de Convergència i Unió (y por tanto de Galeusca, en caso de que se repita la coalición) en las elecciones al Parlamento Europeo de 2009.Ramon Tremosa es profesor titular de Teoría Económica de la Uniersidad de Barcelona, en la cual es investigador en el Centro de Análisis Económico y de las Políticas Sociales (CAEPS). Se doctoró en la Universidad de Barcelona en 1999, con una tesis sobre el impacto de la política monetaria sobre los resultado empresariales en la manufactura catalana (1983-1995). Es especialista en financiación autonómica y defensor de la aplicación de un modelo similar al concierto económico vasco para Cataluña. Es miembro del Círculo de Estudios Soberanistas, un think tank de carácter independentista que estudia las vías que pudieran conducir a la independencia de Cataluña.
Políticamente, militó durante 17 años, entre 1985 y 2002, primero en las juventudes de CDC y posteriormente en el propio partido, año en que lo abandonó en desacuerdo con los acuerdos que habían alcanzado CiU y el Partido Popular. Trabajó en la Secretaría General en la Consejería de Bienestar Social entre 1989 y 1991, en el periodo de gobierno de Jordi Pujol. Partidario del independentismo, se mostró públicamente contrario al nuevo Estatuto de Autonomía de Cataluña (2006), adhiriéndose al manifiesto "Economistas por el no", al considerar que "no quedaba suficientemente garantizada la mejora en la financiación y la mejora de la inversión del Estado en infraestructuras". Todo ello no impidió que Artur Mas lo eligiese como cabeza de lista de Convergència i Unió en las elecciones al Parlamento Europeo de 2009.
Ha escrito Estatut de Catalunya. Verdades contra mentiras, y es coautor de El expolio fiscal. Una asfixia premeditada, La financiación de las comunidades autónomas y La España de Aznar: 12 visiones del proyecto político del PP.