10 de nov. 2009

Crítica de la ignorància pura

Crítica de la ignorància pura

D'entre els molts vídeos que tinc penjats a internet vull en aquest article parlar d'aquest vídeo. Encara que del que vull parlar és del comentari que vaig trobar-me a càrrec d'un tal ion7777777. Puc entendre que algú no entengui el català, ho respecto, tot i que si no entens el que hi ha escrit sempre pots usar un traductor o demanar al titular del vídeo que faci la traducció. Els meus vídeos els han vist gent de Barcelona, de tot Catalunya, d'Espanya i de països ben allunyats, moltes d'aquestes persones no tenen perquè entendre el català, i encara que el text el posés en castellà, és molt probable que tampoc l'entenguessin perquè la seva llengua n'és una altra. Entre la gent que ha vist el meu vídeo hi ha gent que ha deixat comentaris des dels Estats Units en anglés, en concret un usuari de youtube que està inscrit perquè li agraden els meus vídeos i vídeos de gent que com jo mostren la seva ciutat. N'hi ha que són de Xile i fins i tot de Brasil, on el meu vídeo sobre Santa Maria del Mar il·lustra la web de l'editorial que publica en aquell país el llibre d'Ildefonso Falcones “La catedral del mar”. Però de tant en tant em trobo amb brètols que mostrant la seva ignorància em recriminen que no faci servir el castellà. Un exemple seria ion7777777 que no només demostra tenir molt poca educació sinó que ens “delecta” amb la seva ignorància. Que a hores d'ara encara hi hagi espanyols que ignorin que el català és una llengua hauria de preocupar a la gent que prepara els textos educatius en moltes comunitats autònomes espanyoles. Si un nord-americà sap que la nostra llengua existeix sembla increible que algú que viu més prop nostre encara no se n'hagi enterat. És molt trist veure que aquells que millor ens haurien de conèixer que són els espanyols són els que més ignorància demostren tenir sobre la nostra terra, cultura i llengua.

El text informatiu sobre el contingut del vídeo és aquest:

CEMENTIRI DE POBLE NOU O CEMENTIRI DE L'EST

Vídeo

El Cementiri de Poblenou, antigament Cementiri de l'Est, fou construït l'any 1775, per encàrrec del bisbe de la ciutat, Josep Climent. El cementiri va suposar una manera molt diferent d'entendre els ritus funeraris i unes maneres de fer antigament establertes. Antigament, la tradició es basava en la unitat entre parròquia, cementiri i barri. Amb la construcció d'aquest nou cementiri, situat a una zona despoblada, que no formava part de cap comunitat, va provocar un rebuig inicial. El 1813, les forces napoleòniques el destrossaren, però per llavors els barcelonins ja havien renunciat a ell. El bisbe Sitjar es va decidir a efectuar la reconstrucció del cementiri, encarregant-li l'obra al jove arquitecte italià Antonio Ginesi. Sitjar va beneir el nou cementiri de Poblenou el 1819.

Categoría: Viajes y eventos
Etiquetas:

CEMENTIRI EST POBLE NOU BARCELONA CEMENTERIOion7777777 (hace 2 meses)

Responder | Spam

| Suprimir | Bloquear usuario

pueblo nuevo esta en ESPAÑA pon las cosas en castellano para que lo entienda todo el mundo y no en tu dialecto.

gracias

barcinonews (hace 3 segundos)

Responder | Suprimir

Este lugar se llama así, quizá tú estés en España, yo estoy en Catalunya y hablamos una lengua. Aprende un poco sobre estas cosas y no muestres tu ignorancia en público ni tampoco tu escasa educación.


Per la vostra informació barcinonews sóc jo.

Podeu veure vídeos meus a:

Barcinonews: www.youtube.com/barcinonews - vídeos de Barcelona i Catalunya

Yeagov: www.youtube.com/yeagov - vídeos dels Estats Units, Espanya, París i Roma.

Professorsardònic: www.youtube.com/professorsardonic - vídeos de política, història i humor

Vídeo: Santa Maria del Mar

Enllaç A catedral do mar (Edició Brasil)

Crítica de la ignorancia pura

De entre los muchos videos que tengo colgados en internet quiero en este artículo hablar de este vídeo. Aunque lo que quiero hablar es del comentario que me encontré a cargo de un tal ion7777777. Puedo entender que alguien no entienda el catalán, lo respeto, aunque si no entiendes lo que está escrito siempre puedes usar un traductor o pedir al titular del vídeo que haga la traducción. Mis videos los han visto gente de Barcelona, de toda Catalunya, de España y de países muy alejados, muchas de estas personas no tienen porque entender el catalán, y aunque el texto lo pusiera en español, es muy probable que tampoco lo entendieran porque su lengua es otra. Entre la gente que ha visto mi vídeo hay gente que ha dejado comentarios desde los Estados Unidos en inglés, en concreto un usuario de youtube que está inscrito para que le gustan mis vídeos y vídeos de gente que como yo muestran su ciudad. Los hay que son de Chile e incluso de Brasil, donde mi video sobre Santa María del Mar ilustra la web de la editorial que publica en ese país el libro de Ildefonso Falcones "La catedral del mar" . Pero de vez en cuando me encuentro con gamberros que mostrando su ignorancia me recriminan que no utilice el español. Un ejemplo sería ion7777777 que no sólo demuestra tener muy poca educación sino que nos "deleita" con su ignorancia. Que a estas alturas todavía haya españoles que ignoren que el catalán es una lengua debería preocupar a la gente que prepara los textos educativos en muchas comunidades autónomas españolas. Si un estadounidense sabe que nuestra lengua existe parece increible que alguien que vive más cerca de nosotros todavía no se haya enterado. Es muy triste ver que aquellos que mejor nos tendrían que conocer que son los españoles son los que más ignorancia demuestran tener sobre nuestra tierra, cultura y lengua.

El texto informativo sobre el contenido del vídeo es este:
CEMENTERIO DE PUEBLO NUEVO O CEMENTERIO DEL ESTE

Vídeo


El Cementerio de Poblenou, antiguamente Cementerio del Este, fue construido en el año 1775, por encargo del obispo de la ciudad, Josep Climent. El cementerio supuso una manera muy diferente de entender los ritos funerarios y unas maneras de hacer antiguamente establecidas. Antiguamente, la tradición se basaba en la unidad entre parroquia, cementerio y barrio. Con la construcción de este nuevo cementerio, situado en una zona despoblada, que no formaba parte de ninguna comunidad, provocó un rechazo inicial. En 1813, las fuerzas napoleónicas lo destrozaron, pero para entonces los barceloneses ya habían renunciado a él. El obispo Sitjar se decidió efectuar la reconstrucción del cementerio, encargándole la obra al joven arquitecto italiano Antonio Ginesi. Sitjar bendijo el nuevo cementerio de Poblenou en 1819.

Categoría: Viajes y eventos

Etiquetas:

CEMENTIRI EST POBLE NOU BARCELONA CEMENTERIO

Vídeo

ion7777777 (hace 2 meses)

Responder | Spam

| Suprimir | Bloquear usuario

pueblo nuevo esta en ESPAÑA pon las cosas en castellano para que lo entienda todo el mundo y no en tu dialecto.

gracias

barcinonews (hace 3 segundos)

Responder | Suprimir

Este lugar se llama así, quizá tú estés en España, yo estoy en Catalunya y hablamos una lengua. Aprende un poco sobre estas cosas y no muestres tu ignorancia en público ni tampoco tu escasa educación.


4 comentaris:

Patric ha dit...

Que podríem dir davant de l'actitud de persones incapaces de respectar ... molta gent crítica negativament les coses que publiquen els altres sense ells publicar cap cosa. Personalment, després de llegir el que pensa el eliminaria dels comentaris en el meu espai. El bé pot buscar el que li agradi en un altre bloc, com bé ho dius tu al bloc.

zel ha dit...

Vols dir que val la pena tanta energia per un babau?
Jo de tu no li donaria més importància...si és que no saben el que fan, que deia algú....

Jaume C. i B. ha dit...

Zel: Només volia posar en evidència a aquest personatge i d'altres com ell.

Patricia: Si aquest individu critiqués el vídeo ho entendria, si em digués que no li agrada ho acceptaria, però trobo insultant la gosadia amb què mostra la seva ignorància i ho volia posar de manifest.

Patric ha dit...

Jaume: Entenc.