9 de nov. 2009

“Expulsat” per ser diabètic

“Expulsat” per ser diabètic

Mark és un nen de nou anys a qui van diagnosticar diabetis de tipus I. Això no seria notícia sinó fóra pel tracte que va començar a rebre a l'escola en la que estava inscrit per part de la direcció del centre. Li van prohibir portar el glucòmetre a classe i fins i tot va ser castigat per portar-lo. Després li van prohibir participar en les excursions i posteriorment van invitar la mare que canviés el nen d'escola.

Cinisme de la directora

La directora d'aquesta escola privada – English Academy Santa Claus – Arola Bofill va afirmar que “no entrarem en polèmiques, però nosaltres sempre vam donar un tracte adequat al nen, va haver-hi discriminació positiva”. Entén per tracte adequat prohibir portar el glucòmetre, castigar-lo per portar-lo, prohibir-li anar a les excursions i finalment expulsar-lo per ser diabètic?. Té un peculiar concepte sobre el que és donar tracte adequat.

Ara que està tan de moda parlar del menyspreu dels alumnes cap als mestres potser cal posar en evidència que la situació inversa també existeix. Els mestres potser han perdut el respecte dels seus alumnes però també han abdicat de les seves obligacions cap aquests. L'escola és un reflex de la societat i a l'escola s'ensenyen els valors de la societat, per tant no ens queixem que de les escoles en compte de ciutadans responsables surtin gamberros si és la societat la que té com a valor principal la gamberada. Desentendre's dels altres també és una forma de gamberada.

“Expulsado” por ser diabético

Mark es un niño de nuevo años a quien diagnosticaron diabetes de tipo I. Eso no sería noticia sino fuera por el trato que comenzó a recibir a la escuela en la que estaba inscrito por parte de la dirección del centro. Le prohibieron llevar el glucómetro a clase y finos y todo fue castigado por llevarlo. Después le prohibieron participar en las excursiones y posteriormente invitaron la madre que cambiase el niño de escuela.

Cinismo de la directora

La directora de esta escuela privada – English Academy Santa Claves – Arola Bofill afirmó que “no entraremos en polémicas, pero nosotros siempre dimos un trato adecuado al niño, hubo discriminación positiva”. Entiende por trato adecuado prohibir llevar el glucómetro, castigarle por llevarlo, prohibirle ir a las excursiones y finalmente expulsarle por ser diabético?. Tiene un peculiar concepto sobre el que es dar trato adecuado.

Ahora que está tan de moda hablar del desprecio de los alumnos hacia los maestros quizá hay que poner en evidencia que la situación inversa también existe. Los maestros quizá han perdido el respeto de sus alumnos pero también han abdicado de sus obligaciones hacia éstos. La escuela es un reflejo de la sociedad y en la escuela se enseñan los valores de la sociedad, por lo tanto no nos quejemos que de las escuelas en lugar de ciudadanos responsables salgan gamberros si es la sociedad la que tiene como valor principal la gamberada. Desentenderse de los otros también es una forma de gamberada.

6 comentaris:

Patric ha dit...

Parece poco respetuosa de los derechos humanos la actitud de la Dirección de ese colegio con un niño diabético. Pero ya nada me sorprende en este mundo.

Jaume C. i B. ha dit...

A mi tampoco me sorprende ya que la Humanidad está cada vez más deshumanizada. Lo que si me molesta de las palabras de la directora es que intente hacerse la humanitaria cuando su acto ha sido más bien lo contrario.
Y luego se preguntan porqué los alumnos faltan el respeto a sus maestros, quizá es porqué se lo merecen.

Santi ha dit...

Es absolutament inadmisible l'actitud d'aquest centre. Si ho fan amb la diabetes, també ho faran amb d'altres malalties o disfuncions hormonals? Fa por pensar que puguem deixar els nostres nens en mans de persones tan irresponsables. LA DIEBETES NO S'ENCOMANA!!! Només requereix una mica de control per evitar futurs problemes de salut a les persones afectades.

Jaume C. i B. ha dit...

Seria collonut que tots els nens fossin macos i sans però per desgràcia les coses són així. No només es tracta dels diabètics, també hi ha els celíacs als quals els menjadors escolars hi posen dificultats i d'altres malalties de les que les criatures no tenen cap culpa. Podríem dir que la nostra societat està perdent la poca humanitat que té i ja veiem que el problema comença a les escoles, els mestres són l'exemple a seguir i l'exemple donat pels docents d'aquest centre és que s'ha de rebutjar a qui no és perfecte.

Anònim ha dit...

hola, sóc una nena de 13 anys i volia dir unes quantes coses... primer de tot perdoneu a tots els que están en contre d'aquest centre, jo he anat a aquesta escola i tant a mi com a la resta dels meus companys sempre ens han tractat perfectament. A mi em van explicar aquesta història amb una versió completament diferent... i qui hagi escrit aquest article ha tergiversat els fets de la actuació de l'escola, per exemple a les excursions no el deixaven anar perquè si a aquest nen li passava alguna cosa i estaven fora de Barcelona no hi podien fer res. Aquesta escola és molt bona i li ting molt de carinyo i avans de que una mare d'un nen denunci un fet com aquest, espero que primer els editors de la noticia escoltin les dues verssions, tant de la mare com de l'escola.

atentament,

Clàudia Olmos

CONTRASTAR LA INFO ha dit...

Antes de matricular a mi hijo en este colegio me dieron un librito con las Normas del mismo. En ellas por ejemplo se establece que los niños deben llevar uniforme, horarios de entrada y salida, festivos y festivales, etc.

También aclara que el Colegio no administra medicación ninguna a los alumnos, lo pone bien clarito en su Normativa, ya sea insulina en el caso de niños diabéticos, como ni siquiera un simple antibiótico o ni tan solo el Dalsy. Es un Colegio Privado y no quiere asumir ciertas responsabilidades respecto a la salud de los niños. Están es su derecho de hacerlo o no y no engañan a nadie porque te lo dicen por escrito antes de la matricula.

No entiendo pues el cabreo de los padres de este niño ya que nadie les engañó. Yo estoy muy contenta con el Colegio, la educación es excelente. También pienso que habría que contrastar la información antes de publicarla.