14 de nov. 2009

Els ciutadans i les corrupteles polítiques

Els ciutadans i les corrupteles polítiques

Barretines i castanyoles

Diuen que els ciutadans estem fins la barretina – en el cas dels catalans – o de les castanyoles – en el cas dels espanyols – de la política, és a dir, que n'estem farts, però no és de la política, que no n'hi ha gaire, és del politiqueig, de la corrupció d'alguns polítics, de la inacció d'altres i de les declaracions poca-soltes que fan i els espectacles delirants que organitzen alguns. Això no és Itàlia, va dir algú fa uns dies, però ens comencem a assemblar, especialment en algunes zones d'Espanya que alguns presidents figurí tenen el servei judicial al seu servei.

Catalunya

Desgraciadament la corrupció esquitxa el nostre país, i per corrupció entenc tot allò que sigui beneficiar-se dels diners de tots els ciutadans i els càrrecs que s'ocupen. Tenim el cas Millet i el cas Pretòria – Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet principalment – que han esquitxat l'honor d'un país sobre el qual molts s'hi han pixat i que ara des de les seves tribunes de paper han pretès convertir en el paradigma de la corrupció. Però hi ha una gran diferència com va demostrar la ciutadania de Santa Coloma de Gramanet: aquí no acceptem la corrupció i no sortim a recolzar els corruptes ni tractem de convertir-los en herois com hem vist en el cas de corruptes de les terres que hi ha més enllà del Principat. Els polítics nostres han entonat un “mea culpa”. Això està molt be, però han caigut en la trampa de voler fer politiqueig, ara se n'adonen tots que això ha sigut un error, parlen de regenerar la política catalana, ja és un avanç, ara cal que es decideixin a fer-ho de debò. No tots els catalans som com en Félix Millet o com l'alcalde de Santa Coloma, la majoria estem escandalitzats, ara cal que els nostres alcaldes i diputats prenguin una decisió seriosa: escombrar tota aquesta púrria corrupta. I no els hauria de tremolar el pols a l'hora de fer neteja.

Espanya

Allà tenim un PP ple de merda fins a la coroneta que encara té l'atreviment d'erigir-se en adalil de l'honestedat i que pretén donar lliçons sobre dues matèries que com han demostrat en aquests últims mesos els hi són completament desconegudes: l'honestedat i l'ètica política. El seu líder continua amagat llegint el Marca mentre un Camps de merda fins el coll de la camisa té el poc sentit comú d'acusar al líder dels socialistes valencians de voler-lo matar. Després, hores després ha demanat disculpes exigint que també li demanin disculpes a ell. La dèria d'aquest home en voler passar per màrtir fa riure i els seus arguments encara més tot i la gravetat. Només ens faltava ara la senyora presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, anant-se pels turons d'Úbeda amb talons o sense i fent allò que és normal en ella, dient la bajanada més grossa que se li ha passat pel cap. Entre els polítics espanyols sembla que no hi ha la mateixa consciència que tots estan trepitjant merda, uns diuen que existeix però no fan res per netejar-la i els altres intenten escampar la merda que tenen ells a veure si quan a tots la merda ofegui completament el tema es tanca. Fa uns dies a la Comunitat Valenciana molts ciutadans van manifestar-se en contra del femer que el PP ha convertit la política allà, fins i tot ells n'estan farts però crec que cap d'aquelles persones era votant del PP, aquests només es manifesten per demanar la canonització en vida de Francisco Camps.

Altres instàncies

El més trist en tot aquest assumpte ha sigut veure com ha actuat la Justícia en el cas Gürtel, a València han arxivat la causa, justament el que volien els acusats. Abans deia que això no és Itàlia però comença a assemblar-se, i no parlo de les moltíssimes coses bones que té aquell país, em refereixo a les pitjors. El president Camps té en comú amb Berlusconi el fet que la Justícia l'ha exonerat de tots els càrrecs ja que el jutge era amic seu, ja van preocupar-se ells que la causa que afecta Camps acabés en aquell jutjat, per no parlar dels intents d'empaperar el jutge que originalment instruïa la causa. Algú s'imaginaria que diria la caverna sobre els catalans si intentéssim que el cas Pretòria es jutgés a Catalunya i que els jutges fossin els amics de l’exalcalde de Santa Coloma?.

Politiqueig miserable

Els ciutadans no podem estar farts de la política perquè el que hem vist res té a veure amb la política, això és un politiqueig miserable. Uns reconeixen que s'han equivocat i que temen que els ciutadans s'allunyin de la política i dexin d'anar a votar, ja és un avanç important, però són ells els que han de deixar-se de fer politiqueig i començar a fer política. Parlava de Catalunya. Ara parlaré d'Espanya. Allà la majoria dels polítics ni tan sols reconeixen la seva part de la responsabilitat en aquest merder, alguns tot i estar plens de merda fins la coroneta sembla que el tema no tingui res a veure amb ells.

Els ciutadans

Però mentre aquí molta gent que està farta adverteix que no anirà a votar perquè n'està fins la barretina de corrupteles i de barruts, allà n'hi ha una part de la ciutadania que aplaudeix a polítics que surten dels jutjats i els ovacionen com si de figures de rock es tractés, i a més els voten, donant-los qualitat d'aforats.

Los ciudadanos y las corruptelas políticas

Barretinas y castañuelas

Dicen que los ciudadanos estamos hasta la barretina – en el caso de los catalanes – o de las castañuelas – en el caso de los españoles – de la política, es decir, que estamos hartos, pero no es de la política, que no hay mucha, es del politiqueo, de la corrupción de algunos políticos, de la inacción de otros y de las declaraciones majaderas que hacen y los espectáculos delirantes que organizan algunos. Eso no es Italia, dijo alguien hace unos días, pero nos empezamos a asemejar, especialmente en algunas zonas de España que algunos presidentes figurín tienen el servicio judicial a su servicio.

Catalunya

Desdichadamente la corrupción salpica nuestro país, y por corrupción entiendo todo aquello que sea beneficiarse del dinero de todos los ciudadanos y los cargos que se ocupan. Tenemos el caso Millet y el caso Pretoria – Ayuntamiento de Santa Coloma de Gramanet principalmente – que han salpicado el honor de un país sobre el que muchos se han meado y que ahora desde sus tribunas de papel han pretendido convertir en el paradigma de la corrupción. Pero hay una gran diferencia como demostró la ciudadanía de Santa Coloma de Gramanet: aquí no aceptamos la corrupción y no salimos a apoyar a los corruptos ni tratamos de convertirlos en héroes como hemos visto en el caso de corruptos de las tierras que hay más allá del Principado. Nuestros políticos han entonado un “mea culpa”. Eso está muy bien, pero han caído en la trampa de querer hacer politiqueo, ahora se percatan todos que eso ha sido un error, hablan de regenerar la política catalana, ya es un avance, ahora es necesario que se decidan a hacerlo de verdad. No todos los catalanes somos como Félix Millet o como el alcalde de Santa Coloma, la mayoría estamos escandalizados, ahora es necesario que nuestros alcaldes y diputados tomen una decisión seria: barrer toda esta gentuza corrupta. Y no los debería temblar el pulso a la hora de hacer limpieza.

España

Allí tenemos un PP lleno de mierda hasta la coronilla que aún tiene el atrevimiento de erigirse en adalid de la honestidad y que pretende dar lecciones sobre dos materias que como han demostrado en estos últimos meses les son completamente desconocidas: la honestidad y la ética política. Su líder continúa escondido leyendo el Marca mientras un Camps de mierda hasta el cuello de la camisa tiene el poco sentido común de acusar al líder de los socialistas valencianos de quererle matar. Después, horas después ha pedido disculpas exigiendo que también le pidan disculpas a él. La chifladura de este hombre al querer pasar por mártir hace reír y sus argumentos aún más a pesar de la gravedad. Solo nos faltaba ahora la señora presidenta de la Comunidad de Madrid, Esperanza Aguirre, yendose por los cerros de Úbeda con tacones o sin y haciendo aquello que es normal en ella, diciendo la estupidez más grande que se le ha pasado por la cabeza. Entre los políticos españoles parece que no hay la misma conciencia de que todos están pisando mierda, unos dicen que existe pero no hacen nada por limpiarla y los otros intentan desparramar la mierda que tienen ellos a ver si cuando a todos la mierda ahogue completamente el tema se cerca. Hace unos días en la Comunidad Valenciana muchos ciudadanos manifestaron en contra del estercolero que el PP ha convertido la política allí, incluso ellos están hartos pero creo que ninguna de aquellas personas era votante del PP, estos solo se manifiestan para pedir la canonización en vida de Francisco Camps.

Otras instancias

Lo más triste en todo este asunto ha sido ver como ha actuado la Justicia en el caso Gürtel, en Valencia han archivado la causa, justamente lo que querían los acusados. Antes decía que esto no es Italia pero empieza a asemejarse, y no hablo de las muchísimas cosas buenas que tiene aquel país, me refiero a las peores. El presidente Camps tiene en común con Berlusconi el hecho de que la Justicia le ha exonerado de todos los cargos ya que quien le juzgo era amigo suyo, ya se preocuparon ellos que la causa que afecta a Campos acabase en aquel juzgado, por no hablar de los intentos de empapelar al juez que originalmente instruía la causa. ¿Alguien se imaginaria que diría la caverna sobre los catalanes si intentásemos que el caso Pretoria se juzgase en Catalunya y que los jueces fueran los amigos del exacalde de Santa Coloma?.

Politiqueo miserable

Los ciudadanos no podemos estar hartos de la política porque lo que hemos visto nada tiene que ver con la política, eso es un politiqueo miserable. Unos reconocen que se han equivocado y que temen que los ciudadanos se alejen de la política y dejen de ir a votar, ya es un avance importante, pero son ellos los que deben dejarse de hacer politiqueo y comenzar a hacer política. Hablaba de Catalunya. Ahora hablaré de España. Allí la mayoría de los políticos ni tan siquiera reconocen su parte de la responsabilidad en este lío, algunos a pesar de estar llenos de mierda hasta la coronilla parece que el tema no tenga nada que ver con ellos.

Los ciudadanos

Pero mientras ahí mucha gente que está harta advierte de que no irá a votar porque está hasta la barretina de corruptelas y de caraduras, allá hay una parte de la ciudadanía que aplaude a políticos que salen de los juzgados y los ovacionan como si de figuras de rock se tratase, y además los votan, dándoles calidad de aforados.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Muy bueno el chiste...¡No a la corrupción política!

Molt bo l'acudit ... No a la corrupció política!

Jaume C. i B. ha dit...

Y lo peor es que el chiste puede ser más real que la propia realidad.