11 de nov. 2009

Consultes per la independència – 11/11/2009

Consultes per la independència – 11/11/2009

Girona farà una consulta popular

L'Ajuntament de Girona va aprovar ahir a les 20 hores la moció per recolzar la celebració d'una consulta per la independència presentada per ERC i que va rebre els vots de CiU i ICV, sumant així més de la meitat dels vots necessaris. Girona es converteix en la primera capital de província en què se celebrarà una consulta popular per la independència, PP i PSC van tombar la moció d'Esquerra a Lleida i Tarragona. A Barcelona encara no ha sigut presentada encara la moció però em sembla que té poques possibilitats de tirar endavant si PSC i PP s'oposen. I ja sabem que el peper Alberto Fernández Díaz no donarà suport i l'alcalde Hereu del PSC seguirà la línia marcada en el PSC de no donar suport a les consultes populars. La consulta popular de Girona ha sigut promoguda per la comissió cívica Girona Decideix. I Girona Decideix està promoguda per Omnium Cultural, Ateneu d'Acció Cultural i el Casal Independentista El Forn. La comissió va iniciar una ronda

de consultes per fer que aquesta fos lo més representativa, cívica i amplia possible, segons el portaveu d'aquesta plataforma Biel de Montserrat.

Suports europarlamentaris

L'Eurodiputat Oriol Junqueras envia una carta – en francés, alemany i anglés - a tots els eurodiputats informant-los dels referèndums d'autodeterminació (consultes populars) que s'han de celebrar a Catalunya el 13 de desembre. Oriol Junqueras defensa el dret d'autodeterminació en termes de dret de radicalitat democràtica amb les següents paraules: "La Unió Europea ha de liderar el procés irreversible històric cap a la democratització de la creació d'Estats" afegint que "la feina la tenim a casa, convencent els ciutadans catalans un per un, però també hem d'explicar la realitat als europeus, perquè tard o d'hora ens hauran de reconèixer com a Estat, i aquell moment concret serà important". L'eurodiputat Junqueras ha aconseguit el suport de l'ALE (Aliança Lliure Europea) als referèndums de Catalunya. Entre els qui han donat suport als referèndums hi ha els eurodiputats de l'Scottish National Party (SNP), el Plaid Cymru, la Nova Aliança Flamenca, el Partit de la Nació Corsa i el Sinn Féin. Als eurodiputats del PP espanyol jo els hauria enviat la carta en català, euskera i gallec.

Consultas por la independencia – 11/11/2009

Girona hará una consulta popular

El Ajuntament de Girona aprobó ayer a las 20 horas la moción por apoyar la celebración de una consulta por la independencia presentada por ERC y que recibió los votos de CiU y ICV, sumando así más de la mitad de los votos necesarios. Girona se convierte en la primera capital de provincia en la que se celebrará una consulta popular por la independencia, PP y PSC tumbaron la moción de Esquerra en Lleida y Tarragona. En Barcelona aún no ha sido presentada aún la moción pero me parece que tiene pocas posibilidades de ir adelante si PSC y PP se oponen. Y ya sabemos que el pepero Alberto Fernández Díaz no dará apoyo y el alcalde Hereu del PSC seguirá la línea marcada en el PSC de no dar apoyo a las consultas populares. La consulta popular de Girona ha sido promovida por la comisión cívica Girona Decideix. Y Girona Decideix está promovida por Omnium Cultural, Ateneu d'Acció Cultural y la Casal Independentista El Forn. La comisión inició una ronda de consultas para hacer que esta fuese lo más representativa, cívica y amplía posible, según el portavoz de esta plataforma Biel de Montserrat.

Apoyos europarlamentarios

El Eurodiputado Oriol Junqueras envía una carta – en francés, alemán e inglés - a todos los eurodiputados informándoles de los referéndums de autodeterminación (consultas populares) que se deben celebrar en Catalunya el 13 de diciembre. Oriol Junqueras defiende el derecho de autodeterminación en términos de derecho de radicalidad democrática con las siguientes palabras: "La Unión Europea liderar el proceso irreversible histórica hacia la democratización de la creación de Estados" añadiendo que "la faena la tenemos en casa, convenciendo los ciudadanos catalanes uno por uno, pero también debemos explicar la realidad a los europeos, porque tarde o de hora nos tendrán que reconocer como Estado, y aquel momento concreto será importante". El eurodiputado Junqueras ha logrado el apoyo de la ALE (Alianza Libre Europea) a los referéndums de Catalunya. Entre los que han dado apoyo a los referéndums hay los eurodiputados del Scottish National Party (SNP), el Plaid Cymru, la Nueva Alianza Flamenca, el Partido de la Nación Corazón y el Sinn Féin. A los eurodiputados del PP español yo les habría enviado la carta en catalán, euskera y gallego.