28 de nov. 2009

L'editorial que va sacsejar Mordor

L'editorial que va sacsejar Mordor

Recolzaments a Catalunya

L'editorial que dotze diaris van publicar conjuntament rep cada dia més recolzaments. La cambra de comerç, les PIMEC, Foment, el Barça, l'Espanyol, la Penya, altres mitjans de comunicació, diversos col·legis professionals, un llarg etcètera d'institucions, i milers de ciutadans s'han anat afegint.

A Mordor no s'informen

Era d'esperar una furibunda reacció de la caverna, inclosos els habituals insults, mentides i amenaces que aquests mitjans acostumen a proferir a qui no acota el cap davant d'ells. Si fos ingenu podria creure que aquesta reacció és producte de la seva ignorància però un periodista no pot al·legar ignorància i només es pot entendre per l'odi que aquesta púrria ultradretana i espanyolista tenen contra els catalans.

Molts catalans tenen la sensació que ens hem rendit com a poble, el fet que com a poble continuem rebent insults i amenaces, siguem calumniats i difamats, i hi hagi partits polítics que pretenguin treure rèdits electorals demonitzant-nos demostra que no estem vençuts, hem callat però si estiguéssim realment vençuts ells no ens sotmetrien a aquest bombardeig de difamacions permanent.

El nostre problema és de tant en tant hauríem de donar un cop de puny damunt la taula i més unitat, si ens enfrontem als bàrbars de l'altiplà individualment perdrem, el que cal és anar junts, l'editorial dels nostres dotze diaris és un exemple a seguir, dotze diaris de diferents ideologies i estils però amb una cosa en comú, son catalans, han sigut capaços de redactar un editorial i publicar-lo tots. Quan la premsa de Mordor diu que això és una mostra del pensament únic demostren que no han entés res, que el pensament únic és el d'ells i que ignoren tot.

Pedrojeta Ramírez té molta barra, dir que l'editorial està ple de falsedats i després exposar allò que ell creu que són les falsedats, dient que desmuntarà els arguments, segons ell fal·laços, amb arguments fal·laços és una mostra de qui és el personatge.

Reaccions forassenyades

Tothom és molt lliure d'estar d'acord amb l'editorial o no, sinó n'estan d'acord que ho diguin però que ho facin amb arguments, en canvi aquesta gent ha reaccionat com una horda rabiosa que hi ha descarregat tot el seu catàleg d'insults contra els diaris que han publicat l'editorial, les institucions de Catalunya, els ciutadans de Catalunya en general i també contra persones concretes. Si no tenen més argument que mostrar-nos la seva ignorància sobre Catalunya i escopir-nos les seves grolleries.

L'home que deia ser del Barça i no sabia que significa el Barça

Carlos Herrera en un to molt poc educat qualifica de tonto al president del Barça Joan Laporta: “El babau aquest de Laporta ha recordat que este diumenge se celebra el 110 aniversari contra el Reial Mordor, i a més ha fet una nota en què diu que avui torna a defendre els drets i llibertats de Catalunya. No sabia jo que els drets i llibertats de Catalunya estaven amenaçats per algú. I diu, però fixen-se vostés en el més interessant que diu, que el Barcelona no renuncia a exercir el paper institucional que li toca. Però este babau sap el que és un paper institucional?. Però des de quan un club de futbol... privat... si, si, que representa l'esperit de tots... m'ho va a dir a mon que sóc barcelonista abans que ell...des de quan és institucional el Barça?”. Diu molt poc de Carlos Herrera que es dediqui a qualificar de babau reiteradament a, en aquest cas en Joan Laporta, ha preferit recórrer a l'insult pensant que tothom es quedarà només amb la grolleria, que segurament deu ser el que fan els seus oients, i no pensaran en si en la resta del que diu Herrera és veritat o no. És cert que diumenge se celebra el 110 aniversari però no del Barça-Mordor, sinó de la fundació del Barça. Tot i que segurament algun enfrontament van tenir abans el primer enfrontament oficial devia ser en el campionat de lliga 1928-29, primera temporada de la lliga espanyola. Ja comencem malament, Carlos. Els drets i les llibertats de Catalunya es troben amenaçats pel Tribunal Constitucionals ja que sembla que als membres del TC no els agrada cap article que fa referència als elements bàsics de la nostra identitat. Quan s'amenaça a un poble atacant la seva identitat se'l posa en perill. La nostra identitat com a poble forma part dels nostres deures, drets i llibertats. I això està en perill. Tot i declarar-se barcelonista sembla que coneix molt poc o res sobre el Barça, però tampoc coneix gaire sobre Catalunya. Un element molt important de Catalunya són les seves institucions, n'hi ha que són públiques, n'hi ha que són privades. Les unes i les altres formen part de la nostra identitat ja que han nascut des de la gent. L'associacionisme és un dels elements bàsics de la nostra identitat. La gent s'uneix per cantar, ballar, aixecar castells o per fundar un club de futbol. Herrera es declara barcelonista però ignora que és el Barça, i el Barça com a molts altres clubs esportius són institucions amb un paper molt rellevant en el nostre país. No espero que un espanyol ho entengui.

El pirata que volia tancar tot Catalunya

Ara ens anem a la ràdio pirata EsRadio de Losantos. La primera veu és la d'una locutora que llegeix el titular i fa comentaris. A aquesta noia no li van ensenyar a la facultat que no s'ha de barrejar informació amb opinió, s'ha de veure la diferència entre totes dues coses. Tampoc podem esperar gaire si el seu mestre en Losantos. "A Catalunya satisfacció del president José Montilla, els nacionalistes i els independentistes davant de la veu única dels mitjans, aquests solament l'any que ve rebran 90 milions d'euros en subvencions. Els sindicats catalans també van aplaudir aquesta iniciativa igual com entitats com el Barça de Laporta". Veu única si, opinió única no, per algú de qui se suposa que es periodista la veig molt poc informada sobre la varietat ideològica dels mitjans catalans signants de l'editorial. Es nota que no llegeixen la nostra premsa i com diuen en castella “cree el ladrón que todos son de su condición”. Amb això vull dir que mentre a Mordor trobem una amplia mostra de pensament únic – terme tan de moda aquests últims dies – que engloba COPE, EsRadio, El (in)Mundo, Onda Cero, etc. El nexe en comú de tots aquests mitjans és que per atacar els editorials dels dotze diaris catalans recorren a la mentida i la grolleria. És cert que una part del finançament dels diaris corre a càrrec dels organismes oficials mitjançant la publicitat institucional. I això val tant pels diaris catalans com pels espanyols, inclús El (in)Mundo, diari de l'amic de Losantos, Pedrojeta Ramírez. Rebre aquests diners no obliga a ser benevolent, al govern de la Generalitat els diaris catalans el critiquen sense manies. A molts ens hauria agradat que la COPE en època de Losantos hagués criticat a Aznar enlloc de donar suport als disbarats del cabdill bigotut.

"... aniran tancant totes les penyes del Barça de la resta d'Espanya perquè això és ja ofensiu", Losantos, dixit. Aquest home té una dèria en tancar tot allò que tingui a veure amb Catalunya. Volia tancar els diaris catalans, ara vol tancar les penyes. Si tantes ganes de tancar coses té podria començar tancant els repetidors pirates que escampen les seves bajanades. Si, és ofensiu sentir a Losantos i a gent com ell escopint la seva catalanofòbia als quatre vents.

L'home que volia ser veu en off del NODO

Ignacio Villa amb aquesta veu de locutor del NODO diu: “No hi ha uniformitat, la varietat és importantíssim, el pensament únic és una història d'una altra època”. Cert, el pensament únic és una història d'una altra època que probablement al senyor Villa li encantaria tornar a viure, una època tan grisa com ell i tan antiquada com la seva forma de parlar. Parla amb un to uniforme dient que no n'hi ha uniformitat, i la seva emissora no és precisament un exemple de matisos ideològics, tots els que parlen per les carxofes de la COPE tenen el mateix pensament antic i gris que Ignacio Villa.

Vídeo: Udols de la caverna mediàtica part I (paraules de dijous)

Vídeo: Udols de la caverna mediàtica part II (paraules de divendres)

Article relacionat: La dignitat de Catalunya (article i reaccions)

El editorial que sacudió Mordor

Apoyos en Catalunya

El editorial que doce diarios publicaron conjuntamente recibe cada día más apoyos. La cámara de comercio, las PIMEC, Fomento, el Barça, el Español, la Peña, otros medios de comunicación, varios colegios profesionales, un largo etcétera de instituciones, y miles de ciudadanos se han ido añadiendo.

En Mordor no se informan

Era de esperar una furibunda reacción de la caverna, incluidos los habituales insultos, mentiras y amenazas que estos medio acostumbran a proferir a quien no acota lo cabeza ante ellos. Si fuese ingenuo podría creer que esta reacción es producto de su ignorancia pero un periodista no puede alegar ignorancia y solo se puede entender por el odio que esta chusma ultraderechista y españolista tienen contra los catalanes.

Muchos catalanes tienen la sensación de que nos hemos rendido como pueblo, el hecho de que como pueblo continuemos recibiendo insultos y amenazas, seamos calumniados y difamados, y haya partidos políticos que pretendan sacar réditos electorales demonizandonos demuestra que no estamos vencidos, hemos callado pero si estuviésemos realmente vencidos ellos no nos someterían a este bombardeo de difamaciones permanente.

Nuestro problema es de vez en cuando deberíamos dar un puñetazo encima de la mesa y más unidad, si nos enfrentamos a los bárbaros de la meseta individualmente perderemos, lo que hay que hacer es ir juntos, el editorial de nuestros doce diarios es un ejemplo a seguir, doce diarios de diferentes ideologías y estilos pero con una cosa en común, son catalanes, han sido capaces de redactar un editorial y publicarlo todos. Cuando la prensa de Mordor dice que eso es una muestra del pensamiento único demuestran que no han entendido nada, que el pensamiento único es el de ellos y que ignoran todo.

Pedrojeta Ramírez tiene mucha barra, decir que el editorial está lleno de falsedades y después exponer aquello que él cree que son las falsedades, diciendo que desmontará los argumentos, según él falaces, con argumentos falaces es una muestra de quien es el personaje.

Reacciones descerebradas

Todo el mundo es mucho libre de estar de acuerdo con el editorial o no, sino están de acuerdo que lo digan pero que lo hagan con argumentos, en cambio esta gente ha reaccionado como una horda rabiosa que hay descargado todo su catálogo de insultos contra los diarios que han publicado el editorial, las instituciones de Catalunya, los ciudadanos de Catalunya en general y también contra personas concretas. Si no tienen más argumento que mostrarnos su ignorancia sobre Catalunya y escupirnos sus groserías.

El hombre que decía ser del Barça y no sabía nada del Barça

Carlos Herrera en un tono mucho poco educado califica de tonto al presidente del Barça Joan Laporta: “El tonto este de Laporta ha acordado que este domingo se celebra el 110 aniversario contra el Real Mordor, y además ha hecho una nota en la que dice que hoy regresa a defender los derechos y libertades de Catalunya. No sabía yo que los derechos y libertades de Catalunya estaban amenazados por alguien. Y dice, pero fijense ustedes en el más interesante que dice, que la Barcelona no renuncia a ejercer el papel institucional que le toca. Pero este tonto sabe el que es un papel institucional?. Pero desde cuando un club de fútbol... privado... si, si, que representa el espíritu de todos... me lo va a decir a mozo que soy barcelonista antes de que él...desde cuando es institucional el Barça?”. Dice mucho poco de Carlos Herrera que se dedique a calificar de tonto reiteradamente a, en este caso en Joan Laporta, ha preferido recorrer al insulto pensando que tothom$ se quedará solo con la grosería, que seguramente debe ser el que hacen sus oyentes, y no pensarán en si en el resto del que dice Herrera es verdad o no. Es cierto que domingo se celebra el 110 aniversario pero no del Barça-Mordor, sino de la fundación del Barça. Todo y que seguramente algún enfrentamiento tuvieron antes el primer enfrentamiento oficial debía ser en el campeonato ligueros 1928-29, primera temporada de la liga española. Ya empezamos mal, Carlos. Los derechos y las libertades de Catalunya se encuentran amenazados por el Tribunal Constitucionales ya que parece que a los miembros del TC no les gusta cabeza artículo que hace referencia a los elementos básicos de nuestra identidad. Cuando se amenaza en un pueblo atacando su identidad se pone en peligro. Nuestra identidad como pueblo forma parte de nuestros deberes, derechos y libertades. Y eso está en peligro. Todo y declararse barcelonista parece que conoce mucho poco o nada sobre el Barça, pero tampoco conoce mucho sobre Catalunya. Un elemento muy importante de Catalunya son sus instituciones, hay que son públicas, hay que son privadas. Las unas y las otras forman parte de nuestra identidad ya que han nacido desde la gente. El asociacionismo es un de los elementos básicos de nuestra identidad. La gente se une por cantar, bailar, levantar castillos o por fundar un club de fútbol. Herrera se declara barcelonista pero ignora que es el Barça, y el Barça como a muchos otros clubes deportivos son instituciones con un papel muy relevante en nuestro país. No espero que un español lo entendí.

El pirata que quería cerrar todo Catalunya

Ahora nos vamos a la radio pirata EsRadio de Losantos. La primera voz es la de una locutora que lee el titular y hace comentarios. A esta chica no le enseñaron a la facultad que no se debe mezclar información con opinión, se debe ver la diferencia entre ambas cosas. Tampoco podemos esperar mucho si su maestro en Losantos. "En Catalunya satisfacción del presidente José Montilla, los nacionalistas y los independentistas ante la voz única de los medio, estos solamente el año que viene recibirán 90 millones de euros en subvenciones. Los sindicatos catalanes también aplaudieron esta iniciativa igual como entidades como el Barça de Laporta". Voz única si, opinión única no, por alguien de quien se supone que se periodista la veo mucho poco informada sobre la variedad ideológica de los medio catalanes firmantes del editorial. Se nota que no leen nuestra prensa y como dicen en castilla “cree el ladrón que todos son de su condición”. Con eso quiero decir que mientras en Mordor encontramos una amplía muestra de pensamiento único – término tan de modo estos últimos días – que engloba COPE, EsRadio, El (in)Mundo, Onda Cero, etc. El nexo en común de todos estos medio es que por atacar los editoriales de los doce diarios catalanes recorren a els mentira y la grosería. Es cierto que una parte de la financiación de los diarios corre con cargo a los organismos oficiales mediante la publicidad institucional. Y eso vale tanto por los diarios catalanes como por los españoles, incluso El (in)Mundo, diario del amigo de Losantos, Pedrojeta Ramírez. Recibir éstos dineros no obliga a ser benevolente, al gobierno de la Generalitat los diarios catalanes le critican sin manías. A muchos nos habría gustado que la COPE en época de Losantos hubiese criticado a Aznar en lugar de dar apoyo a los desatinos del caudillo bigotudo.

"... irán cerrando todas las peñas del Barça del resto de España porque eso es ya ofensivo", Losantos, dixit. Este hombre tiene una chifladura al cerrar todo aquello que tuve a ver con Catalunya. Quería cerrar los diarios catalanes, ahora quiere cerrar las peñas. Si tantas ganas de cerrar cosas tiene podría comenzar cerrando los repetidores piratas que esparcen sus sandeces. Si, es ofensivo sentir a Losantos y a gente como él escupiendo su catalanofobia a los cuatro vientos.

El hombre que quería ser voz en off del NODO

Ignacio Villa con esta voz de locutor del NODO dice: “No hay uniformidad, la variedad es importantísimo, el pensamiento único es una historia de otra época”. Cierto, el pensamiento único es una historia de otra época que probablemente al señor Villa le encantaría regresar a vivir, una época tan gris como él y tan anticuada como su forma de hablar. Habla con un tono uniforme diciendo que no hay uniformidad, y su emisora no es precisamente un ejemplo de matices ideológicos, todos los que hablan por las alcachofas de la COPE tienen el mismo pensamiento antiguo y gris que Ignacio Villa.

4 comentaris:

Patric ha dit...

Está claro que el debate prosigue en torno al editorial que "doce diarios publicaron conjuntamente y que recibe cada día más apoyo: lla cámara de comercio, las PIMEC, Fomento, el Barça, el Español, la Peña, otros medios de comunicación, varios colegios profesionales, un largo etcétera de instituciones, y miles de ciudadanos que se han ido añadiendo".

Creo que una reacción bastante clara está en el primer y segundo video: se acusa a ese editorial conjunto de hacer "acorralamiento político y social al TC", lo cual consideran tan grave como un golpe militar; dicen que el editorial está lleno de falsedades, de mentiras y preguntan ¿quién está amenazando los derechos y libertades de Catalunya? Y dicen estar defendiendo sólo a lo que es España. Más claro no puede estar.

En algún punto del mensaje tratan de tonto a una persona que no conozco y mezclan la situación comparando a algunos catalanes con nazis, o pueblo enfermo, lo cual me parece fuera de lugar (tú dices descerebrados) y creo que el que dice eso es Losantos.

Efectivamente el editorial ha sacudido a mucha gente, de una u otra manera y entiendo que el debate por llamarlo así, prosigue.

Jaume C. i B. ha dit...

Creo que el debate va a durar algunos días más.

Ignacio Villa (COPE) cuando compara el editorial con el 23-F se está dirigiendo a su parroquia radiofónica porqué semejante estupidez hace reir. Carlos Herrera haría bien lavándose la boca y le recomendaría que intente crear un estilo propio en lugar de imitar a Losantos. Si, es Carlos Herrera quien califica de tonto a Joan Laporta en dos ocasiones, Herrera habla mucho pero no dice nada ya que demuestra su ignorancia sobre lo que representa el Barça en Catalunya, y además no rebate las palabras de Laporta.

Nahim de Forvik ha dit...

Hola Jaume! Doncs jo el dia després i els següents em vaig molestar en llegir que hi deien uns quants diaris de la xarxa. Saps quina era la seva reacció? Doncs d'enveja, d'enveja sana. Als diaris gallecs hi havia poca gent que hi diguessin disbarats, tot el contrari, deien que una cosa com la que va passar el mes passat, a Galícia seria impossible. Iguals els bascos, que es queixaven que els que havien en el govern per algunes coses si que hi estaven d'acord i moltes coses del país se'n obliden. Inclòs vaig llegir a un amic blogger aragonès que alabava el bon fer dels catalans, que sabien unir-se quan era necessari, i desautoritzant a alguns compatriotes seus, que ens atacaven. Els andalusos molts ens posaven a parir, per no dir d'alguns de castellans.

Jaume C. i B. ha dit...

Nahim: Mai s'ha de confondre el consens amb el pensament únic. Els dotze diaris que van signar i publicar l'editorial tenen ideologies molt diverses i polítiques editorials molt diferents però han sigut capaços d'arribar a un acord per consensuar un text.
Un exemple seria l'editorial en contra del canvi climàtic que un llarg nombre de diaris de tot el món han publicat, diaris diversos que res tenen en comú entre ells i que han consensuat un editorial, seria ridícul dir que allò és una mostra de pensament únic.
Jo crec que la premsa catalana és molt més plural que no l'espanyola, també molt més centrada. No debades el nostre país és el país on s'ha fet del pacte un art, encara que no sempre hem sortit ben parats.
Com tu has fet també vaig fer una ullada a la premsa de diverses zones d'Espanya i tens raó que allà no han entés com és que dotze diaris diferents poden posar-se d'acord per publicar un text conjunt. Potser el problema no és nostre sinó d'ells si no entenen que arribar a un acord amb algú no vol dir que pensem de la mateixa manera.
Gràcies per la teva visita.