4 de nov. 2009

Un jutge reclama a uns pares gallecs que entreguin el seu fill obés

Un jutge reclama a uns pares gallecs que entreguin el seu fill obés

La Xunta de Galícia segueix reclamant a uns pares d'Ourense l'entrega del seu fill cosa que els pares es neguen a fer. La Xunta vol ficar el nen en un centre de menors, i no és què el nen hagi comés cap delicte, els seus pares – des del meu punt de vista – tampoc, però la Xunta de Galícia s'ha atribuït el dret a “vetllar per la salut” del nen ja que diuen que el nen és obés i que els seus pares no se'n cuiden.

Aquesta notícia apareix després que a Gran Bretanya fa uns dies es donés un cas semblant. Les autoritats mostrant un zel excessiu i absurd intenten perpetrar una arbitrarietat en el nom de la salut. Sembla que en cap dels dos casos estem parlant d'uns pares maltractadors ni perversos, en el cas de la família britànica per les imatges que van mostrar en les notícies sembla que l'obesitat és un problema de tots els membres de la família.

No encaixar en els cànons de bellesa comença a convertir-se en un problema per algunes persones que veuen com no poden obtenir una feina pel fet de no estar dins d'uns paràmetres estètics establerts. Ara també és la justícia la que empaita els obesos com si de delinqüents perillosos es tractés.

Vídeo: El caso del niño obeso en Orense (Castilla y León Televisión)

Vídeo: LOS PADRES NO ENTREGAN AL NIÑO OBESO (Teleminho)

Un juez reclama a unos padres gallegos que entreguen su hijo obeso

La Xunta de Galicia sigue reclamando a unos padres de Ourense lo entrega de su hijo cosa que los padres se niegan a hacer. La Xunta quiere meter el niño en un centro de menores, y no es qué el niño haya cometido ningún delito, sus padres – desde mi punto de vista – tampoco, pero la Xunta de Galicia se ha atribuido el derecho a “velar por la salud” del niño ya que dicen que el niño es obeso y que sus padres no le cuidan.

Esta noticia aparece después de que a Gran Bretaña hace unos días se diese un caso parecido. Las autoridades mostrando un celo excesivo y absurdo intentan perpetrar una arbitrariedad en el nombre de la salud. Parece que en ningún de los dos casos estamos hablando de unos padres maltratadores ni perversos, en el caso de la familia británica por las imágenes que mostraron en las noticias parece que la obesidad es un problema de todos los miembros de la familia.

No encajar en los cánones de belleza empieza a convertirse en un problema para algunas personas que ven como no pueden obtener una trabajo por el hecho de no estar dentro de unos parámetros estéticos establecidos. Ahora también es la justicia la que acosa a los obesos como si de delincuentes peligrosos se tratase.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Em sembla bastant increïble la decisió de les autoritats gallegues, entenc la preocupació, però crec que no li poden treure un fill a uns pares perquè està obès. És l'únic nen obès que hi ha Galícia? Em sembla correcte que les autoritats es preocupin per la salut dels nens, però han de generar condicions per al tractament del nen sota la supervisió dels seus pares, crec jo. De vegades en alguns casos d'obesitat mòrbida recomanen hospitalització. Em fa l'efecte que l'obesitat d'aquest nen és una mica hereditària perquè el pare es veu grassonet i el nen també encara que hi ha nens més grossos que ell. Depèn de l'edat també que tingui. Jo crec que les autoritats no poden treure-li el seu fill a uns pares per internar-lo en un centre de menors perquè està obès.

Jaume C. i B. ha dit...

No crec que siguí l'únic nen obès de Galícia. Jo trobo la mesura forassenyada i sense sentit. El nen té sobrepés però no es obesitat mòrbida.