5 d’oct. 2008

Campaña electoral USA (I)

Permeteu-me que per uns instants em converteixi en una barreja d'endevinador i d'analista polític. Com tots sabeu properament se celebraran les eleccions als Estats Units. D'una banda tenim a McCain, republicà, i de l'altre a Obama, demòcrata. Segons les enquestes Obama guanyaria les eleccions en aquest moment. Tot i que la diferència s'ha reduït i els atacs contra Obama s'han endurit molt. Ara l'acusen de tenir amistats amb terroristes però Obama continua al capdavant de les enquestes. Els republicans necessiten un cop d'efecte. Fa temps que jo tinc la teoria que els serveis d'intel·ligència militar - quin gran oximoron és això de la intel·ligència militar - saben perfectament on és Bin Laden i que apareixerà quan sigui més necessari per a la causa republicana. Jo crec que quan faltin pocs dies perquè els nord-americans vagin a votar el govern Bush treurà a Bin Laden i el mostrarà. És l'única carta que li queda a Bush per aconseguir que McCain guanyi les eleccions perquè ja em vist quines són les conseqüències de la política econòmica d'aquesta gent i a on ens han conduit. A Bush només li queda donar-li una victòria a McCain en el terreny patriòtic i patrioter, perquè la resta de la política Bush ha estat un desastre. Sempre he pensat que Bin Laden no estava ni a Afganistan ni a Pakistan sinó molt més a prop dels Estats Units. I qui sap si mentre algú matava en el seu nom ell estava prenent-se un daikiri en una platja caribenya mentre espera el moment d'aparèixer per salvar-li el cul neocon electoralment als republicans. M'aposto un pollastre de plàstic.

Permítídme que por unos instantes me convierta en una mezcla de adivinador y de analista político. Como todos sabéis próximamente se celebrarán las elecciones a la presidencia de los Estados Unidos. Por una parte tenemos a McCain, republicano, y del otro a Obama, demócrata. Según las encuestas Obama ganaría las elecciones en este momento. Aunque la diferencia se ha reducido y los ataques contra Obama se han endurecido mucho. Ahora le acusan de tener amistades con terroristas pero Obama continúa en cabeza de las encuestas. Los republicanos necesitan un golpe de efecto. Hace tiempo que yo tengo la teoría que los servicios de inteligencia militar - que gran oximoron es eso de la inteligencia militar - saben perfectamente donde está Bin Laden y que aparecerá cuando sea más necesario para la causa republicana. Yo creo que cuando falten pocos días para qué los norteamericanos vayan a votar el gobierno Bush sacará a Bin Laden y lo mostrará. Es la única carta que le queda en Bush por conseguir que McCain gane las elecciones porque ya hemos visto cuáles son las consecuencias de la política económica de esta gente y a donde nos han conducido. A Bush solo le queda darle una victoria a McCain en el
terreno patriótico y patriotero, porque el resto de la política Bush ha sido un desastre. Siempre he pensado que Bin Laden no estaba ni en Afganistán ni en Pakistán sino mucho más a cerca de los Estados Unidos. Y quien sabe si mientras alguien mataba en su nombre él estaba tomándose un daikiri en una playa caribeña mientras espera el momento de aparecer por salvarle el culo neocon electoralmente a los republicanos. Me apuesto un pollo de plástico.

2 comentaris:

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Amb el teu raonament, Jaume, crec que l'has encertat de ple! Encara que molta gent, entre ells jo, també pensem com tu. El Bin Laden dels collons fa temps que el deuen tenir dins una gàbia de cristall amb tots els honors haguts i per haver.

En un altre ordre de coses, t'agrairia m'aclarissis què volen dir aquestes dues paraules que has escrit: OXIMORON i NEOCON, que no hi ha manera de saber-ho per molta enciclopèdia que consulti.
Bé, a la RAE amb accent a la «i» hi he trobat aquesta definició:

oxímoron.

(Del gr. ὀξύμωρον).

1. m. Ret. Combinación en una misma estructura sintáctica de dos palabras o expresiones de significado opuesto, que originan un nuevo sentido; p. ej., un silencio atronador.

És a això al que tu et refereixes?

Ara cercaré l'altra.

No. No hi ha cap entrada en les dues enciclopèdies consultades. O sigui que NEOCON no sé què vol dir.

Salut!

Vicenç

Jaume C. i B. ha dit...

Començaré per les aclaracions.
He fet servir oximoron justament amb el significat que has trobat en el diccionari. Es tracta de fer servir dos termes que s'oposen l'un a l'altre com quan parlem de "calor fred" o de "foscor lluminosa". Crec que va ser Marx - Groucho, no pas Karl - qui va considerar que la intel·ligpencia militar era una imposibilitat.
Neocon és un terme que fa referència als neoconservadors, en principi dels Estats Units. Per exemple l'administració Bush es qualificada pels experts de neocon. Es tracta de un neologisme i dubto que la RAE o l'IEC l'hagin recollit ja.
A Espanya es consideren neocon a tota la trepa dels Aznar i tots els que els envolten.
He trobat aquest link sobre els neocon. Espero que t'ho aclareixi.
http://es.wikipedia.org/wiki/Neoconservadurismo

Quan van convertir a Bin Laden en l'enemic número 1 dels Estats Units, després d'haver estat un agent del USA a Afganistan per justificar la invasió d'aquell país ja em va fer pensar molt malament. Quan ha calgut han trobat a Karadzik, tot i que sembla que tothom sabia on era. Si les enquestes continuen donen resultats negatius als republicans treuran a en Bin Laden i ens diran, mireu l'hem agafat.