13 d’oct. 2008

El Conseller Saura i Lluïsa Gally, neta del President Companys reclamen la reparació de la figura del President assassinat

El Conseller d'Interior, Relacions Institucionals y Participació de la Generalitat de Catalunya , Joan Saura, sol·licitarà avui al Ministre de Justícia espanyol una declaració de reparació i reconeixement personal de la figura de l'expresident de la Generalitat Lluís Companys i Jover que va ser afusellat pels militars feixistes espanyols el 15 d'octubre de 1940 al Castell de Montjuïc.
Anirà acompanyat de la senyora Maria Lluïsa Gally, neta del President Companys. La neta del President Companys acompanya la sol·licitud de restitució del seu avi en base a què aquest va ser assassinat pel fet de ser el President de la Generalitat de Catalunya i que en el judici es van cometre tota mena d'irregularitats.
Fins aquí la notícia.
El govern espanyol hauria d'explicar el perquè de les seves reticències a demanar disculpes per l'assassinat del President Companys fet del que els seus militars en són responsables. França - país on va ser capturat el President - i Alemanya - la policia secreta de l'Estat, que tots coneixem amb el nom de Gestapo, va ser la responsable de la captura i entrega als feixistes espanyols - van enviar als seus representants consulars a l'homenatge que es va fer a Companys. Espanya, l'exèrcit de la qual va ser responsable del crim, encara no ha demanat disculpes.

El Consejero de Interior, Relaciones Institucionales y Participación de la Generalitat de Catalunya , Joan Saura, solicitará hoy al Ministro de Justicia español una declaración de reparación y reconocimiento personal de la figura de la expresidente de la Generalitat Lluis Companys y Jover que fue fusilado por los militares fascistas españoles el 15 de octubre de 1940 al Castillo de Montjuic.
Irá acompañado de la señora Maria Lluïsa Gally, nieta del Presidente Companys. La nieta del Presidente Companys acompaña la solicitud de restitución de su abuelo en base a que este fue asesinado por el hecho de ser el Presidente de la Generalitat de Catalunya y que en el juicio se cometieron todo tipo de irregularidades.

Hasta aquí la noticia.

El gobierno español debería explicar el porque de sus reticencias a pedir disculpas por el asesinato del Presidente Companys hecho del que sus militares son responsables. Francia - país donde fue capturado el Presidente - y Alemania - la policía secreta del Estado, que todos conocemos con el nombre de Gestapo, fue la responsable de la captura y entrega a los fascistas españoles - enviaron a sus representantes consulares al homenaje que se hizo a Companys. España, el ejército de la que fue responsable del crimen, aún no ha pedido disculpas.