29 d’oct. 2008

Contra el català

Li impedeixen parlar en català

Quina és la llengua perseguida a Catalunya?. Us ho diré, malgrat ser llengua oficial de Catalunya és la catalana la llengua que continua perseguida. No us ho creieu?. Be, us ho demostraré. A Terrassa divendres passat se celebraven unes jornades sobre el tèxtil en què intervenien persones d'altres països que van poder parlar en la seva llengua fos aquesta la castellana, portuguesa o italiana Qui no va poder-ho fer va ser Miquel Pérez que va iniciar el seu torn en català i quan portava uns segons de la seva intervenció va ser interromput pel moderador que li va dir que no podia fer-la en català. El moderador va al·legar que hi havia ordres.


Le impiden hablar en catalán

¿Cuál es la lengua perseguida en Catalunya?. Os lo diré, a pesar de ser lengua oficial de Catalunya es la catalana la lengua que continúa perseguida. ¿No os lo creéis?. Bien, os lo demostraré. En Terrassa el viernes pasado se celebraban unas jornadas sobre el textil en el que intervenían personas de otros países que pudieron hablar en su lengua fuera esta la castellana, portuguesa o italiana Quien no lo pudo hacer fue Miquel Pérez que inició su turno en catalán y cuando llevaba unos segundos de su intervención fue interrumpido por el moderador que le dijo que no podía hacerla en catalán. El moderador alegó que había órdenes.

C's

C's estan disposats a donar suport als pressupostos de Catalunya si el govern català retalla la despesa en l'ensenyament del català. De C's hi ha diverses coses que no entenc. Se senten incòmodes a Catalunya amb l'existència de la llengua catalana. Si tant malament estan i tant malament els tractem parlant-los en català, que fan que no han marxat cap a Espanya?. C's només té un tema, volen que el català desaparegui de Catalunya. Es parla de pressupostos i demanen que s'eliminin les partides destinades a l'ensenyament del català, es parla de les mesures contra les riuades i ells pregunten perquè no s'elimina el català. Que fa aquesta gent en el nostre Parlament?.

C s

C's están dispuestos a dar apoyo a los presupuestos de Catalunya si el gobierno catalán recorta el gasto en la enseñanza del catalán. De C's hay varias cosas "que no" entiendo. Se sienten incómodos a Catalunya con la existencia de la lengua catalana. Si tanto mal están y tanto mal los tratamos hablando en catalán, ¿que hacen que no han marchado hacia España?. C s solo tiene un tema, quieren que el catalán desaparezca de Catalunya. Se habla de presupuestos y piden que se eliminen las partidas adscritas a la enseñanza del catalán, se habla de las medidas contra las riadas y ellos preguntan porque no se elimina el catalán. ¿Que hace esta gente en nuestro Parlamento?.

1 comentari:

Patric ha dit...

Creo que a toda esa gente que se oponen que hablen en catalán deberían regalarles unos diccionarios y enciclopedias para que aprendan a apreciar vuestra lengua y cultura. Y no es broma.