5 d’oct. 2008

Sarah Palin ataca a ObamaSarah Palin, candidata a la vicepresidència dels Estats Units acusa a Obama de ser amic de terroristes. Sembla que el presumpte terrorista amic d'Obama, un tal Bill Ayers, un exmembre de Weather Underground de l'època de la guerra de Vietnam que ara és professor en la universitat d'Illinois, a Chicago. Molt pelut ho deuen veure els republicans si recorren a aquests atacs contra l'altre candidat. De totes maneres ara començo a veure d'on treuen les idees una altres que també consideren terroristes a tot el que ni els vota ni pensa com ells. Oi, Fedeguico?

Palin acusa a Obama de tenir "amics terroristes" per la seva relació amb un veterà de Vietnam
• Un portaveu demòcrata afirma que les declaracions són “un pas més en la deshonrosa i desacreditada campanya” de McCain
REUTERS
ENGLEWOOD (COLORADO).La candidata republicana a la vicepresidència d'EUA, Sarah Palin, hi ha acusat al candidat demòcrata a la presidència, Barack Obama, de "fer-se amic de terroristes", la qual cosa confirma la creixent tensió en la campanya electoral del país. Aquestes declaracions tenen el seu origen en un article publicat el dissabte pel diari The New York Times', en el que s'examina la relació d'Obama amb Bill Ayers, un exmembre de l'organització Weather Underground de l'època de la guerra de Vietnam que ara exerceix de professor en la Universitat d'Illinois, a Chicago. No obstant, el rotatiu concloïa que ambdós no tenen una relació molt propera.El portaveu d'Obama, Hari Sevugan, ha considerat que les declaracions són “un pas més en la seva deshonrosa i desacreditada campanya” que du a terme l'equip McCain-Palin.
Descens en els sondejos
Les declaracions de la candidata a la vicepresidència es produeixen en el precís moment en què els sondejos indiquen que McCain està lleugerament per darrere d'Obama en molts estats clau, inclosos alguns en què es va imposar el bàndol republicà en el 2004.Palin ha indicat, per a justificar l'atac a Obama, que "hi ha un moment en què és necessari llevar-se les caretes i aquest moment és ara".La governadora d'Alaska ha afegit que el candidat demòcrata, a qui ha anomenat "vergonya per a EUA", sembla veure el país "tan imperfecte que es fa amic de terroristes que podrien tenir com a objectiu el seu propi país".Indult de ClintonPer a rebatre les acusacions, el portaveu d'Obama ha manifestat que el candidat presidencial va treballar amb Ayers en el consell d'una fundació de Chicago i ha recordat que Obama només tenia vuit anys quan la Weather Underground va cometre el seu atemptat més conegut. També ha apuntat que l'expresident Bill Clinton va absoldre dos membres del grup en els últims dies del seu mandat.
-----
Sarah Palin califica de amigo de terroristas a ObamaSarah Palin, candidata a la vicepresidencia de Estados Unidos acusa a Obama de ser amigo de terroristas. Parece que el presunto terrorista amigo de Obama, un tal Bill Ayers, un exmiembro de Weather Underground de la época de la guerra de Vietnam que ahora es profesor en la universidad de Illinois, en Chicago. Muy peludo lo deben ver los republicanos si recurren a estos ataques contra el otro candidato. De todas maneras ahora empiezo a ver de donde sacan las ideas una otros que también consideran terroristas a todo el que ni los vota ni piensa como ellos. ¿Verdad, Fedeguico?
Palin acusa a Obama de tener "amigos terroristas" por su relación con un veterano de Vietnam
• Un portavoz demócrata afirma que las declaraciones son “un paso más en la deshonrosa y desacreditada campaña” de McCain
REUTERS
ENGLEWOOD (COLORADO). La candidata republicana a la vicepresidencia de EEUU, Sarah Palin, ha acusado al candidato demócrata a la presidencia, Barack Obama, de "hacerse amigo de terroristas", lo que confirma la creciente tensión en la campaña electoral del país. Estas declaraciones tienen su origen en un artículo publicado el sábado por el diario The New York Times', en el que se examina la relación de Obama con Bill Ayers, un exmiembro de la organización Weather Underground de la época de la guerra de Vietnam que ahora ejerce de profesor en la Universidad de Illinois, en Chicago. Sin embargo, el rotativo concluía que ambos no tienen una relación muy cercana.El portavoz de Obama, Hari Sevugan, ha considerado que las declaraciones son “un paso más en su deshonrosa y desacreditada campaña” que lleva a cabo el equipo McCain-Palin.
Descenso en los sondeos
Las declaraciones de la candidata a la vicepresidencia reproducen en el preciso momento en el que los sondeos indican que McCain está ligeramente por detrás de Obama en muchos estados clave, incluidos algunos en los que se impuso el bando republicano en el 2004.Palin ha indicado, para justificar el ataque a Obama, que "hay un momento en que es necesario quitarse las caretas y ese momento es ahora".La gobernadora de Alaska ha añadido que el candidato demócrata, al que ha llamado "vergüenza para EEUU", parece ver el país "tan imperfecto que se hace amigo de terroristas que podrían tener como objetivo su propio país".Indulto de ClintonPara rebatir las acusaciones, el portavoz de Obama ha manifestado que el candidato presidencial trabajó con Ayers en el consejo de una fundación de Chicago y ha recordado que Obama sólo tenía ocho años cuando la Weather Underground cometió su atentado más conocido. También ha apuntado que el expresidente Bill Clinton absolvió a dos miembros del grupo en los últimos días de su mandato.
5/10/2008 20:00