11 de març 2010

Relleu presidencial a Xile

Relleu presidencial a Xile

El relleu

El president electe Sebastián Piñera prendrà possessió de la presidència de Xile rellevant a l'actual presidenta Michelle Bachellet per la que tinc una gran simpatia després d'haver vist algunes entrevistes. La senyora Bachellet deixa el càrrec en un moment en què les enquestes li donen uns nivells de popularitat alts. El relleu es produeix en un moment en què Xile passa per un mal tràngol per culpa del terratrémol però era quan tocava i això indica en certa manera que el país continua funcionant i que les institucions continuen funcionant amb absoluta normalitat.

Hugo Chávez no assistirà

A la investidura del president no assistirà Hugo Chávez, hi enviarà a un dels seus ministres en el seu lloc. Chávez havia dit que aniria a la pressa de possessió però sembla que unes declaracions de Piñera en les que va dir que tenia “profundes diferències” amb Chávez per “la forma en què practica la democràcia i pel model econòmic”. Chávez encaparrat en enemistar-se amb tots els països del planeta va respondre que “no ens fiquem amb els xilens, que no s'hi fiqui amb nosaltres el nou Govern de Xile” advertint que “no pretengui convertir a Xile en una altra plataforma d'atac a Veneçuela”.

Aznar, perquè no li diuen que calli?

Primer us transcriuré una notícia breu llegida en el teletext: Xile: Aznar confia que Piñera governarà Xile amb "llibertat, estabilitat, democràcia i prosperitat". Jo crec que tothom agraeix aquests bons desitjos però venint d'Aznar em preocuparia. Tots desitjem pel bé de Xile i dels xilens que Piñera l'encerti en les seves decisions, que la democràcia xilena es converteixi en el mirall en el què altres països llatinoamericans s'emmirallin, i que es converteixi en un país pròsper que estiri de llatinoamèrica amb el seu exemple, però no calia que Aznar fiqués la poteta peluda també en aquest assumpte.

Relevo presidencial en Chile
El relieve
El presidente electo Sebastián Piñera tomará posesión de la presidencia de Chile relevante a la actual presidenta Michelle Bachellet por la que tengo una gran simpatía después de haber visto algunas entrevistas. La señora Bachellet deja el cargo en un momento en que las encuestas le dan unos niveles de popularidad altos. El relevo se produce en un momento en que Chile pasa por un mal trago por culpa del terremoto pero era cuando tocaba y esto indica en cierto modo que el país sigue funcionando y que las instituciones siguen funcionando con absoluta normalidad.
Hugo Chávez no asistirá
En la investidura del presidente no asistirá Hugo Chávez, enviará a uno de sus ministros en su lugar. Chávez había dicho que iría a la toma de posesión pero parece que unas declaraciones de Piñera en las que dijo que tenía "profundas diferencias" con Chávez por "la forma en que practica la democracia y por el modelo económico". Chávez empeñado en enemistarse con todos los países del planeta respondió que "no nos metemos con los chilenos, que no se meta con nosotros el nuevo Gobierno de Chile" advirtiendo que "no pretenda convertir a Chile en otra plataforma de 'ataque a Venezuela ".
Aznar, ¿porque no le dicen que calle?
Primero os transcribiré una noticia breve leída en el teletexto: Chile: Aznar confía en que Piñera gobernará Chile con "libertad, estabilidad, democracia y prosperidad". Yo creo que todo el mundo agradece estos buenos deseos pero viniendo de Aznar me preocuparía. Todos deseamos por el bien de Chile y los chilenos que Piñera acierte en sus decisiones, que la democracia chilena se convierta en el espejo en el que otros países latinoamericanos se miran al espejo, y que se convierta en un país próspero que tire de latinoamérica con su ejemplo, pero no era necesario que Aznar metiera la patita peluda también en este asunto.