24 de març 2010

Mayor Oreja acusa a Zapatero de ser “aliat potencial” d'ETA

Mayor Oreja acusa a Zapatero de ser “aliat potencial” d'ETA

El dirigent popular i membre dels governs d'Aznar, Jaime Mayor Oreja, es conegut per dues coses, la seva escassa activitat parlamentària i les declaracions delirants com aquella en la que va dir que ell no parlava èuscar perquè el seu avi ho havia prohibit o que considera que Franco va fer coses molt bones per Espanya, ha tornat a fer unes declaracions, en aquest cas acusant a Zapatero de ser aliat potencial d'ETA. Mayor Oreja ha dit: “Hi ha molts signes que indiquen que estem en la segona part del procés de resolució del conflicte”. Aquesta frase sinó fos que sembla dita per un àugur mentre llegeix el pòsits del té al fons de la tassa i que aquest algú és en Jaime Mayor Oreja. Sembla que en el PP alguns dirigents veient que en això de la política ja no tenen res a fer pretenguin continuar marejant la perdiu dedicant-se a les arts endevinatòries per emetre les seves prediccions, i com tots els àugurs no encerten ni per error. Però és la segona frase de Mayor Oreja en la que ens hem de fixar, l'àugur apàtic diu que “el govern i ETA son aliats potencials”. Aquestes declaracions realitzades en el marc d'un fòrum debat han posat en evidència a la direcció del PP que ha fet mans i mànigues per no desautoritzar les paraules de Mayor Oreja públicament, Soraya Sáenz de Santamaría ha declarat que “si haguessin indicis de negociació amb ETA el PP ho denunciaria”. No oblidem que ells per no haver de reconèixer que van dialogar amb ETA deien que dialogaven amb el Moviment Basc d'Alliberament Nacional.

L'assumpte del terrorisme és massa greu com per acceptar que hi hagi algú que pretengui fer-lo servir com a argument per a una campanya electoral, i sembla que malgrat els acords que els dos principals partits polítics espanyols tenen en el PP no perden l'oportunitat d'usar aquest assumpte per intentar arrencar uns quants vots arribant inclús a acusar al PSOE d'aliar-se amb ETA o usant a les víctimes del terrorisme per donar un bany de masses als seus dirigents, en concret a Aznar. El terrorisme és un assumpte massa seriós i massa greu com per acceptar que alguns puguin parlar-ne amb tanta “alegria” i acusar-ne d'altres de ser aliats de terroristes. En el PP encara no han perdonat la derrota electoral de l'any 2004 després de l'horrible atemptat que un grup islamista va cometre a Madrid, però no va ser l'atemptat el que va fer perdre les eleccions en què totes les enquestes els donaven per guanyadors, van ser les mentides i els enganys que van intentar qui en aquells dies era encara el govern d'Espanya presidit per l'àugur de l'Altiplà, un tal Aznar, el mateix què, com he dit abans, va negociar amb ETA i va creure que anomenant aquesta organització terrorista Moviment Basc d'Alliberament Nacional ningú se n'adonaria que ell, Aznar, havia fet com qui l'havia precedit, parlar amb els terroristes d'ETA. Però l'any 2004 qui va volar els trens a Madrid van ser islamistes, qui va perdre les eleccions que se celebrarien tres dies més tard van ser el Partit Popular, partit del qual en va formar part com a ministre Jaime Mayor Oreja.

-

Video: JAIME MAYOR OREJA INSISTEIX AMB EL TEMA DEL CASTELLÀ

Video: MAYOR OREJA DIU QUE EL SEU AVI VA PROHIBIR LOS PARLAR EUSKERA

Video: JAIME MAYOR OREJA

Video: MAYOR OREJA FICA A ANGELA MERKEL I A BERLUSCONI EN EL MATEIX SAC

Video: JAIME MAYOR OREJA PORTAVEU DE L'ESGLÉSIA

-

Mayor Oreja acusa a Zapatero de ser "aliado potencial" de ETA
El dirigente popular y miembro de los gobiernos de Aznar, Jaime Mayor Oreja, es conocido por dos cosas, su escasa actividad parlamentaria y las declaraciones delirantes como aquella en la que dijo que él no hablaba euskera porque su abuelo lo había prohibido o que considera que Franco hizo cosas muy buenas para España, ha vuelto a hacer unas declaraciones, en este caso acusando a Zapatero de ser aliado potencial de ETA. Mayor Oreja ha dicho: "Hay muchos signos que indican que estamos en la segunda parte del proceso de resolución del conflicto".Esta frase no fuera que parece dicha por un augur mientras lee el posos del té al fondo de la taza y que ese alguien es Jaime Mayor Oreja. Parece que en el PP algunos dirigentes viendo que en esto de la política ya no tienen nada que hacer pretendan seguir mareando la perdiz dedicándose a las artes adivinatorias para emitir sus predicciones, y como todos los augures no aciertan ni por error. Pero es la segunda frase de Mayor Oreja en la que nos tenemos que fijar, el augur apático dice que "el gobierno y ETA son aliados potenciales". Estas declaraciones realizadas en el marco de un foro debate han puesto en evidencia a la dirección del PP que ha hecho lo imposible por no desautorizar las palabras de Mayor Oreja públicamente, Soraya Sáenz de Santamaría ha declarado que "si hubieran indicios de negociación con ETA el PP lo denunciaría ". No olvidemos que ellos para no tener que reconocer que dialogaron con ETA decían que dialogaban con el Movimiento Vasco de Liberación Nacional.
El asunto del terrorismo es demasiado grave como para aceptar que haya alguien que pretenda utilizarlo como argumento para una campaña electoral, y parece que a pesar de los acuerdos que los dos principales partidos políticos españoles tienen en el PP no pierden la oportunidad de usar este asunto para intentar arrancar unos cuantos votos llegando incluso a acusar al PSOE de aliarse con ETA o usando a las víctimas del terrorismo para dar un baño de masas a sus dirigentes, en concreto a Aznar. El terrorismo es un asunto demasiado serio y demasiado grave como para aceptar que algunos puedan hablar con tanta "alegría" y acusar a otros de ser aliados de terroristas. En el PP aún no han perdonado la derrota electoral del año 2004 después del horrible atentado que un grupo islamista cometió en Madrid, pero no fue el atentado lo que hizo perder las elecciones en las que todas las encuestas los daban por ganadores, fueron las mentiras y los engaños que intentaron quien por entonces era todavía el gobierno de España presidido por el augur de la Meseta, un tal Aznar, el mismo que, como he dicho antes, negoció con ETA y creyó que llamando esta organización terrorista Movimiento Vasco de Liberación Nacional nadie se daría cuenta que él, Aznar, había hecho como quien la había precedido, hablar con los terroristas de ETA. Pero el año 2004 que voló los trenes en Madrid fueron islamistas, quien perdió las elecciones que se celebrarían tres días más tarde fueron el Partido Popular, partido del cual formó parte como ministro Jaime Mayor Oreja.

5 comentaris:

Antoniatenea ha dit...

Por suerte se le está poniendo todo el mundo en contra. Ese personaje con las barbaridades que dice pienso que o está chocheando o quiere chupar cámara de la manera que sea, que cuando no se tiene mas que mediocridad y no tienes "seny", como mínimo, apártate de la política.Estoy convencida de lo que han dicho otros de él: que es un resentido pataleando para que le hagan caso de alguna manera como lo hace el niño cuando haciéndolo mal quiere despertar el interés de todos.
Un abrazo, Jaume.

Antoniatenea ha dit...

Jaume, m'encanta la portada del teu blog..aquesta foto es preciosa!
Petons!

Jaume C. i B. ha dit...

Antonia: quizá sea una mezcla de todas las posibilidades que has nombrado. Mayor Oreja es según una web de internet uno de los políticos que menos actividad tiene en el europarlamento, quizá salir con estas declaraciones crea él que le sirven para decir que existe. Cabe recordar que si es eurodiputado no es solo por el hecho de que lo votaran, lo pusieron en la lista del PP para enviarlo fuera. Para el PP el europarlamento es algo así como el cementerio de los elefantes al que envía políticos que si estuvieran aquí lograrían ruborizar hasta a Mariano Rajoy. Fíjate que han enviado allí a Mayor Oreja, Vidal-Quadras e Iturgaiz. Lo mejor de la casa.
---
La foto: La vaig trobar a internet buscant una imatge del carrer Fontanella i me la vaig descarregar. Quan trobo una foto antiga d'un carrer o plaça del meu barri me la descarrego i jo en faig una des del mateix punt de vista per poder comparar els canvis. La foto és del carrer Fontanella fa un segle. Les façanes són les mateixes. Canvia la gent com van vestits, que ara no hi passa cap tramvia però si molts autobusos, els carretons de mà i els carros de cavalls ara estan substituits per cotxes i furgonetes, però alguna de les tendes encara hi és.

Antoniatenea ha dit...

Jaume, la veritat es que tot el que dius ...no havia pensat avans però tens raó, envian com eurodiputats gent que volen tenir fora...cementerio de elefantes...m'ha agradat.
La teva manera meticulosa de veura Barcelona...comparant-la amb la d'ara...excepcional!!.
Puc publicar el teu blog al meu facebook?
Petons!

Jaume C. i B. ha dit...

Hi ha partits polítics que veuen l'Europarlament el lloc on enviar aquells dirigents que fan més nosa que servei, seria el cas del PP. La funció dels "tres grans il·lustres" pepers - Mayor, Vidal-Quadras, Iturgaiz - és estar allà i no molestar gaire amb les seves declaracions. Ells fan aquestres declaracions perquè és la manera que tenen de dir que encara existeixen, poden parlar poc i per tant els pocs minuts que poden fer-ho per a la parròquia pepera necessiten dir alguna cosa provocativa de la que se'n parli. Una molt dolenta forma de fer política. No és la primera vegada que dic que l'Europarlament és el cementiri d'elefants per a alguns partits. En això els partits petits tenen una gran avantatge, són pocos i van a treballar, mentre que els grans partits - perquè tenen molts diputats - tenen una activitat molt menor. Mayor Oreja és un dels eurodiputats amb menys activitat parlamentària de l'Europarlament.
---
Barcelona com moltes ciutats, per no dir totes, evoluciona en un sentit o un altre. La Barcelona de finals del XIX i principis del XX va ser una ciutat amb un gran moviment artístic i arquitectònic que van fer la Barcelona que coneixem ara. Ara també és una ciutat amb una gran quantitat d'arquitectes i un model urbanístic que continua estudiant-se, a vegades més reconegut en universitats estrangeres que a les nostres.
Pots publicar el meu bloc al teu facebook.