20 de set. 2010

Colpejat per parlar català

Colpejat per parlar català

El 7 d'agost de 2009 un guàrdia civil del control de passatgers de l'aeroport de Son Sant Joan va demanar a un passatger de 28 anys que s'identifiqués, aquest passatger va identificar-se en català i el guàrdia civil el va conduir fins a una oficina on li va donar una hòstia. Avui aquest guàrdia civil serà jutjat per un delicte de lesions. Aquest lamentable fet no va produir-se fa 35 anys, sinó fa només un any i escaig, i no és el primer cop que un ciutadà és agredit per un funcionari policial espanyol per parlar en català.

Actualització de la notícia: El judici que s'havia de celebrar avui s'ha suspés per un “error en la notificació de la interlocutòria per a passar de diligències prèvies a procediment abreujat emès durant la instrucció del cas”. El guàrdia civil va colpejar diverses vegades a Iván Cortés de 28 anys que va presentar una denúncia contra el guàrdia civil. Aquest és el segon judici per qüestions lingüístiques que s'aplaça a Balears en menys d'una setmana. Dimarts passat s'havia de fer una vista oral contra la traductora marroquina Saida Saadouki que fou despatxada de la Comandància de la Guàrdia Civil per expressar-se en català. El més sorprenent és que el capità de la Comandància de la Guàrdia Civil la va denunciar per un delicte d'injúries després que ella digués que ell li havia dit “mora catalanista” cosa que ell nega haver dit mai.



Golpeado por hablar catalán

El 7 de agosto de 2009 un guardia civil del control de pasajeros del aeropuerto de Son Sant Joan pidió a un pasajero de 28 años que se identificara, este pasajero identificó en catalán y el guardia civil le condujo hasta una oficina donde le dio una hostia. Hoy este guardia civil será juzgado por un delito de lesiones. Este lamentable hecho no se produjo hace 35 años, sino hace sólo un año y pico, y no es la primera vez que un ciudadano es agredido por un funcionario policial español para hablar en catalán.

Actualización de la noticia: El juicio que debía celebrarse hoy se ha suspendido por un "error en la notificación del auto para pasar de diligencias previas en procedimiento abreviado emitido durante la instrucción del caso". El guardia civil golpeó varias veces a Iván Cortés de 28 años que presentó una denuncia contra el guardia civil. Este es el segundo juicio por cuestiones lingüísticas que aplaza en Baleares en menos de una semana. El pasado martes se tenía que hacer una vista oral contra la traductora marroquí Saida Saadouki que fue despachada de la Comandancia de la Guardia Civil para expresarse en catalán. Lo más sorprendente es que el capitán de la Comandancia de la Guardia Civil la denunció por un delito de injurias después de que ella dijera que él la había llamado "mora catalanista" lo que él niega haber dicho nunca.