18 de set. 2010

La visita de Rajoy a Melilla aixeca polseguera

La visita de Rajoy a Melilla aixeca polseguera

La visita de Rajoy a Melilla no ha agradat gaire al Marroc que ho consideren com un atac a la seva dignitat. El (in)Mundo diu que “Marroc provoca Espanya dient provocador a Rajoy”. Els partits marroquins han penjat una cartells en què es veu una imatge d'un abocador d'escombraries i les imatges de Rajoy, Aznar i el president de (la ciutat autònoma de) Melilla, Imbroda. Per a qui no ho sàpiga tots tres són del PP.

Si llegim el que es diu a una banda i l'altra de la frontera entre Espanya i Marroc podríem pensar que tot aquest guirigall d'exabruptes acabarà com el rosari de l'Aurora, però només es tracta de fer declaracions per tenir contents als fidels, a un costat i a l'altra. Els dirigents del PP tenen un cert interés en escalfar les relacions amb Marroc, en aquest assumpte creuen que també pot servir-los per treure'n redits electorals. Cal recordar que va ser en temps del govern del PP quan va produir-se la “gloriosa batalla de l'illot de Perejil” amb el cabdill Aznar al capdavant de les forces pàtries. Una tàctica del PP ara que no governa és muntar pollastres sempre que se li presenta l'oportunitat, i ho hem vist quan el ministre Moratinos va visitar Gibraltar, que va ser pres pels britànics l'any 1704, tot i que això la sobirania britànica no va quedar plasmada fins la firma del Tractat d'Utrecht, 9 anys més tard. Doncs bé, durant la visita de Moratinos a Gibraltar el PP va muntar el seu circ particular a les portes amb uns quants individus cridant “Gibraltar espanyol”, cosa que també apareixia en els titulars d'alguns mitjans espanyols. Una atracció turística com una altra qualsevol, a dins tenen els micos del penyal, els únics micos d'Europa, i a la porta pel costat espanyol de la reixa hi ha uns carallots cridant “Gibraltar espanyol”, crec que són els únics carallots d'aquest tipus a tot Europa.

La visita de Rajoy a Melilla levanta polvareda

La visita de Rajoy a Melilla no ha gustado mucho a Marruecos que lo consideran como un ataque a su dignidad. El (in) Mundo dice que "Marruecos provoca España diciendo provocador a Rajoy". Los partidos marroquíes han colgado una carteles en los que se ve una imagen de un vertedero de basura y las imágenes de Rajoy, Aznar y el presidente de (la ciudad autónoma de) Melilla, Imbroda. Para quien no lo sepa los tres son del PP.Si leemos lo que se dice en un lado y otro de la frontera entre España y Marruecos podríamos pensar que todo este guirigay de exabruptos acabará como el rosario de la Aurora, pero sólo se trata de hacer declaraciones para tener contentos a los fieles , a un lado y al otro. Los dirigentes del PP tienen un cierto interés en calentar las relaciones con Marruecos, en este asunto creen que también puede servirles para sacar réditos electorales. Hay que recordar que fue en tiempos del gobierno del PP cuando se produjo la "gloriosa batalla del islote de Perejil" con el caudillo Aznar al frente de las fuerzas patrias. Una táctica del PP ahora que no gobierna es montar pollos siempre que se le presenta la oportunidad, y lo hemos visto cuando el ministro Moratinos visitó Gibraltar, que fue tomado por los británicos en 1704, aunque esto la soberanía británica no quedó plasmada hasta la firma del Tratado de Utrecht, 9 años más tarde. Pues bien, durante la visita de Moratinos a Gibraltar el PP montó su circo particular a las puertas con unos cuantos individuos gritando "Gibraltar español", lo que también aparecía en los titulares de algunos medios españoles. Una atracción turística como otra cualquiera, dentro tienen los monos del Peñón, los únicos monos de Europa, y en la puerta por el lado español de la reja hay unos botarates gritando "Gibraltar español", creo que son los únicos botarates de este tipo en toda Europa.