26 de des. 2009

La CEOE a la recerca de president

La CEOE a la recerca de president

Díaz Ferrán, empresari “exemplar”

Si té una empresa i la vol enfonsar contracti a Gerardo Díaz Ferrán, president de la CEOE, és a dir, dels empresaris espanyols i copropietari d’Air Comet. Les paraules de Díaz Ferrán han sigut, diguem-ho suaument, desafortunades. Segons Díaz Ferrán la culpa de la situació de la compañía Air Comet era dels treballadors per fer vaga i dels bancs per negar-li el crédit. Els treballadors no feien vaga ni per gust de fer-la, ni per divertir-se, tampoc per demanar més diners, només volien cobrar ja que la companyia els debia alguns mesos. Ara els bancs s’ho miren molt abans de concedir un crédit però si el senyor Díaz Ferrán anava amb aquesta poca confiança a demanar el crédit no em sorprén que no li donessin ni un centim. No feia tants dies que els empresaris l’havien escollit president de la CEOE amb el suport dels empresaris aragonesos (CREA) i madrilenys (CEIM). Sembla que el president del CEIM és cunyat de Díaz Ferrán. Joan Rosell, president de Foment del Treball, la patronal catalana, va dir que “la situació (per a la CEOE) ja és inaguantable perquè el que ha fet Díaz Ferrán té, fins i tot pinta d’estafa”. Realment no trobo gaire correcte que el propietari d’una empresa faci declaracions en contra de la seva pròpia empresa.

Succesors que no seran

Podria succeir que Díaz Ferrán després d’aquestes desafortunades declaracions fos substituit abans d’acabar l’any. Entre els noms que es barallen hi ha el president de la patronal catalana Foment, Joan Rosell, i el dels empresaris andalusos (Confederanció d’Empresaris d’Andalusia, CEA), Santiago Herrero. Rosell ja ha dit que no comptin amb ell, les relacions entre la CEOE i Foment no són gens bones des de que era president José María Cuevas. Rosell no vol ser president de la CEOE i sembla que Herrero no té gaires suports.

El PP vol col·locar com sigui a Pizarro

Apareix l’omnipresent Esperanza Aguirre disposada a ficar cullarada en tots els assumptes que té com a candidat a l’expresident d’Endesa i ara diputat del Partit Popular.

Si parla de la empresa així que no dirà de la competència

Paraules de Díaz Ferrán: “Si viera esta situación desde fuera probablemente no habría elegido Air Comet para volar a ningún sitio, no parecía que hubiera seguridad, no se transmitía, los trabajadores han hecho huelgas. Sabemos que la compañía era viable pero, repito, la falta de crédito es lo que ha hecho que al final se viniera abajo”.

CEOE o l’estil espanyol de fer negocis:

José María Cuevas va ser president de la CEOE durant molts anys sense ser empresari

Gerardo Díaz Ferrán és el president actual de la CEOE, és propietari d’una empresa en fallida i fa declaracions en les que diu que ell no viatjaria amb la seva companyia.

Manuel Pizarro és proposat per Esperanza Aguirre per ocupar la presidència de la CEOE. És diputat del PP i va ser president d’Endesa. Va ser nomenat a dit per Aznar quan Endesa era una empresa pública, se’n va ocupar de privatitzar-la i s’hi va quedar de president. Durant la seva presidència Endesa va deixar la ciutat de Barcelona a les fosques – l’apagada va durar tres dies fins que van posar generadors repartits per la ciutat – i durant l’OPA de Gas Natural cridava “abans alemanya que catalana” mentre el segon de bord estava negociant la venda de la companyia a E.on. Després ni va ser alemanya, ni catalana, ni espanyola, però ell va deixar el càrrec per passar a la política en les files del PP cobrant una bona picosada de diners amb la intenció de ser el futur ministre d’economia d’Espanya, com què el PP va perdre les eleccions va acabar de diputat invisible. Ara el volen posar de president de la CEOE per poder seguir demostrant com es fan es negocis amb estil espanyol.

Vídeo: GERARDO DÍAZ FERRÁN PRESIDENT CEOE COPROPIETARI AIR COMET

La CEOE en busca de presidente

Díaz Ferrán, empresario "ejemplar"
Si tiene una empresa y la quiere hundir contrate a Gerardo Díaz Ferrán, presidente de la CEOE, es decir, los empresarios españoles y copropietario de Air Comet. Las palabras de Díaz Ferrán han sido, digámoslo suavemente, desafortunadas. Según Díaz Ferrán la culpa de la situación de la compañía Air Comet era de los trabajadores por hacer huelga y de los bancos para negarle el crédito. Los trabajadores no hacían huelga ni por gusto de hacerla, ni para divertirse, tampoco para pedir más dinero, sólo querían cobrar ya que la compañía les debía algunos meses. Ahora los bancos se lo miran mucho antes de conceder un crédito pero si el señor Díaz Ferrán iba con esta poca confianza a pedir el crédito no me sorprende que no le dieran ni un centimo. No hacía tantos días que los empresarios lo habían elegido presidente de la CEOE con el apoyo de los empresarios aragoneses (CREA) y madrileños (CEIM). Parece que el presidente del CEIM es cuñado de Díaz Ferrán. Joan Rosell, presidente de Fomento del Trabajo, la patronal catalana, dijo que "la situación (para la CEOE) ya es inaguantable porque lo que ha hecho Díaz Ferrán tiene, incluso pinta de estafa". Realmente no encuentro demasiado correcto que el propietario de una empresa haga declaraciones en contra de su propia empresa.
Sucesores que no serán
Podría suceder que Díaz Ferrán después de estas desafortunadas declaraciones fuera sustituido antes de acabar el año. Entre los nombres que se barajan está el presidente de la patronal catalana Fomento, Joan Rosell, y el de los empresarios andaluces (Confederanció de Empresarios de Andalucía, CEA), Santiago Herrero. Rosell ya ha dicho que no cuenten con él, las relaciones entre la CEOE y Fomento no son nada buenas desde que era presidente José María Cuevas. Rosell no quiere ser presidente de la CEOE y parece que Herrero no tiene muchos apoyos.
El PP quiere colocar como sea a Pizarro
Aparece la omnipresente Esperanza Aguirre dispuesta a meter cucharada en todos los asuntos que tiene como candidato al ex presidente de Endesa y ahora diputado del Partido Popular.
Si habla de la empresa así que no hará de la competencia
Palabras de Díaz Ferrán: “Si viera esta situación desde fuera probablemente no habría elegido Air Comet para volar a ningún sitio, no parecía que hubiera seguridad, no se transmitía, los trabajadores han hecho huelgas. Sabemos que la compañía era viable pero, repito, la falta de crédito es lo que ha hecho que al final se viniera abajo”..
CEOE o el estilo español de hacer negocios:
José María Cuevas fue presidente de la CEOE durante muchos años sin ser empresario.
Gerardo Díaz Ferrán es el presidente actual de la CEOE, es propietario de una empresa en quiebra y hace declaraciones en las que dice que él no viajaría con su compañía.
Manuel Pizarro es propuesto por Esperanza Aguirre para ocupar la presidencia de la CEOE. Es diputado del PP y fue presidente de Endesa. Fue nombrado a dedo por Aznar cuando Endesa era una empresa pública, se ocupó de privatizar-la y se quedó de presidente. Durante su presidencia Endesa dejó la ciudad de Barcelona a oscuras - el apagón duró tres días hasta que pusieron generadores repartidos por la ciudad - y durante la OPA de Gas Natural gritaba "antes alemana que catalana" mientras el segundo de a bordo estaba negociando la venta de la compañía a E.ON. Después ni fue alemana, ni catalana, ni española, pero él dejó el cargo para pasar a la política en las filas del PP cobrando una buena picosada de dinero con la intención de ser el futuro ministro de economía de España, como que el PP perdió las elecciones acabó de diputado invisible. Ahora quieren poner de presidente de la CEOE para poder seguir demostrando como se hacen es negocios con estilo español.