14 d’ag. 2010

Souvenir, souvenir

Souvenir, souvenir

Només un 30% dels souvenirs que es venen a la ciutat de Tarragona tenen alguna relació amb Tarragona, la resta són souvenirs típicament espanyols com les nines flamenques, els toros de vellut, sangria, ventalls d'inspiració andalusa, etc. A més dels "molt tradicionals” barrets mexicans. Això preocupa l'Ajuntament de Tarragona que considera que els souvenirs són un mitjà de promoció de la ciutat i per això volen impulsar una línia de productes que estiguin relacionats amb casa nostra.

És molt trist que una ciutat com Tarragona – la romana i Imperial Tarraco - amb un passat històric tan important vegi com els venedors de souvenirs ofereixen productes aliens a la pròpia història de la ciutat. I en si a la ciutat.

Aquest és un problema que també pateix Barcelona, només cal entrar a les tendes de souvenirs de les Rambles o dels voltants de la Sagrada Família i costa trobar entre tants souvenirs que no tenen cap relació amb la ciutat on són venuts alguns que tinguin relació amb aquesta ciutat.

Cada vegada que he tractat aquest assumpte en el meu bloc m'han donat hòsties per tots costats de part de gent que sembla que els encanta mantenir una situació completament absurda en què una ciutat es dedica a vendre productes que representen altres llocs i altres cultures.

Els ajuntaments són responsables d'impulsar un canvi de mentalitat que ens faci sortir d'aquesta ridícula situació en què les nostres tendes de souvenirs venen productes típics d'altres llocs i per trobar un producte que representi la pròpia ciutat sembla que estiguis demanant un impossible.

I si és patètic que a Barcelona o Tarragona venguin nines flamenques enlloc de nines vestides de pubilla, estampes típicament andaluses o castellanes enlloc de les de paisatges de Catalunya, encara és més ridícul la presència de barrets mexicans.

Els souvenirs de Barcelona?

Aquests son els souvenirs que les tendes de souvenirs venen als turistes: vestits de farbalans, barrets mexicans i pòsters de bailaores.

¿Los souvenirs de Barcelona?
Estos son los souvenirs que las tiendas de souvenirs venden a los turistas: vestidos de faralaes, sombreros mexicanos y pósters de bailaores.

http://www.3cat24.cat/elmeu3cat24/video/42935/Els-sovenirs-de-Barcelona

Souvenirs

Qualsevol turista que arribi a la nostra ciutat se n'anirà creient que ha visitat Sevilla. Em centraré en els records que podem trobar a moltes botigues als voltants de les zones més recorregudes pels turistes. Que veiem?. "Toritos", vestits de flamenca, barrets mexicans ... i entre l'artesania es destaca molt la presència de la paraula "España", però molt poc la de "Catalunya", tampoc hi ha massa souvenirs que tinguin a veure amb el nostre país. Algú hauria de posar fre a aquesta estafa, frau o enganyifa als turistes i suprimir tots aquests articles que no tenen res a veure amb el nostre país ni la nostra ciutat. Examineu la foto que encapçala aquest text. Veiem "toritos", les figuretes d'uns andalusos, la d'un torero i una bandera espanyola. Aquest és un quiosc de les nostres Rambles, no és un quiosc de Sevilla. Però si aneu a qualsevol botiga de souvenirs us trobareu amb això multiplicat per mil. Barcelona és la capital de Catalunya, no d'Andalusia, tampoc la de Mèxic. Què punyetes fan tants souvenirs andalusos i mexicans a Barcelona?.

Souvenirs
Cualquier turista que llegue a nuestra ciudad se irá creyendo que ha visitado Sevilla. Me centraré en los recuerdos que podemos encontrar en muchas tiendas en los alrededores de las zonas más recorridas por los turistas. Que vemos?. "Toritos", trajes de flamenca, sombreros mexicanos ... y entre la artesanía se destaca mucho la presencia de la palabra "España", pero muy poco la de "Cataluña", tampoco hay demasiados souvenirs que tengan que ver con nuestro país. Alguien debería poner freno a esta estafa, fraude o engaño a los turistas y suprimir todos estos artículos que no tienen nada que ver con nuestro país ni nuestra ciudad. Busque la foto que encabeza este texto. Vemos "toritos", las figuritas de unos andaluces, la de un torero y una bandera española. Este es un quiosco de nuestras Ramblas, no es un quiosco de Sevilla. Pero si vais a cualquier tienda de souvenirs se encontrará con ello multiplicado por mil. Barcelona es la capital de Cataluña, no de Andalucía, tampoco la de México. ¿Qué puñetas hacen tantos souvenirs andaluces y mexicanos?.

http://www.3cat24.cat/elmeu3cat24/foto/122716/Souvenirs

Souvenirs

Souvenirs

Aquesta imatge no l'he fet a Sevilla, correspon a una tenda del carrer dels Comtes, cantonada amb el carrer dels Brocaters. En aquesta tenda, com en totes les tendes de souvenirs de la nostra ciutat es venen elements que poc o res tenen a veure amb el nostre país, des de vestits de flamenca a barrets mexicans. L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya hi haurien demanar a les tendes de souvenirs que comencin a suprimir aquests elements aliens a Catalunya i a Barcelona i que només es venguin elements representatius de la nostra ciutat i el nostre país.

Souvenirs
Esta imagen no la he hecho en Sevilla, corresponde a una tienda de la calle de los Comtes, esquina con la calle de los Brocaters. En esta tienda, como en todas las tiendas de souvenirs de nuestra ciudad se venden elementos que poco o nada tienen que ver con nuestro país, desde trajes de flamenca a sombreros mexicanos. El Ayuntamiento de Barcelona y la Generalitat de Cataluña deberían pedir a las tiendas de souvenirs que empiecen a suprimir estos elementos ajenos a Cataluña y Barcelona y que sólo se vendan elementos representativos de nuestra ciudad y nuestro país.

http://www.3cat24.cat/elmeu3cat24/foto/109899/Souvenirs

Souvenirs

Les tendes de souvenirs enganyen els turistes

Aquesta tenda de souvenirs no es troba a Sevilla, està a Barcelona, concretament al Castell de Montjuïc, però el que venen son souvenirs amb motius andalusos. Dubto molt que a Sevilla venguin souvenirs amb motius catalans o barcelonins però a Barcelona si que es venen aquests souvenirs i també nines vestides d'andalusa, toros amb banderilles, vestits de farbalans i barrets mexicans. En la meva opinió els turistes que venen a la nostra ciutat son enganyats ja que compren souvenirs que res tenen a veure amb Barcelona. L'Ajuntamernt de Barcelona o la Generalitat de Catalunya haurien de sancionar les tendes de souvenirs per estafa als turistes i per vendre productes que no tenen cap relació amb Barcelona.

Las tiendas de souvenirs engañan a los turistas
Esta tienda de souvenirs no se encuentra en Sevilla, está en Barcelona, concretamente en el Castillo de Montjuïc, pero lo que venden son souvenirs con motivos andaluces. Dudo mucho que en Sevilla vendan souvenirs con motivos catalanes o barceloneses pero en Barcelona sí que se venden estos souvenirs y también muñecas vestidas de andaluza, toros con banderillas, trajes de faralaes y sombreros mexicanos. En mi opinión los turistas que vienen a nuestra ciudad son engañados ya que compran souvenirs que nada tienen que ver con Barcelona. El Ajuntamernt de Barcelona o la Generalitat de Catalunya deberían sancionar las tiendas de souvenirs por estafa a los turistas y para vender productos que no tienen ninguna relación con Barcelona.

http://www.3cat24.cat/elmeu3cat24/foto/40473/Les-tendes-de-souvenirs-enganyen-els-turistes

Les tendes de souvenirs enganyen els turistes

Souvenirs

A les tendes de souvenirs de les Rambles podeu trobar barrets mexicans, "toritos" i vestits de "farbalans".

Souvenirs
En las tiendas de souvenirs de las Ramblas puede encontrar sombreros mexicanos, "toritos" y vestidos de "faralaes".

http://www.3cat24.cat/elmeu3cat24/foto/38672/Souvenirs

Souvenirs

Souvenirs barcelonins?

He estat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys fent fotos i m'ha sorprés veure que a la tenda de souvenirs aquestes dues postals entre les d'edificis gaudinians i altres paisatges urbans barcelonins: una furgoneta de la policia i uns pits.

¿Souvenirs barceloneses?
He estado en el Estadio Olímpico Lluís Companys haciendo fotos y me ha sorprendido ver que en la tienda de souvenirs estas dos postales entre las de edificios gaudinianos y otros paisajes urbanos barceloneses: una furgoneta de la policía y unos pechos.

http://www.3cat24.cat/elmeu3cat24/foto/33742/Souvenirs-barcelonins

Souvenirs barcelonins?

Souvenir, souvenir

Sólo un 30% de los souvenirs que se venden en la ciudad de Tarragona tienen alguna relación con Tarragona, el resto son souvenirs típicamente españoles como las muñecas flamencas, los toros de terciopelo, sangría, abanicos de inspiración andaluza, etc. Además de los "muy tradicionales" sombreros mexicanos.
Esto preocupa el Ayuntamiento de Tarragona que considera que los souvenirs son un medio de promoción de la ciudad y por eso quieren impulsar una línea de productos que estén relacionados con nuestro país.
Es muy triste que una ciudad como Tarragona - la romana e Imperial Tarraco - con un pasado histórico tan importante vea como los vendedores de souvenirs ofrecen productos ajenos a la propia historia de la ciudad. Y en si en la ciudad.
Este es un problema que también sufre Barcelona, sólo hay que entrar en las tiendas de souvenirs de las Ramblas o de los alrededores de la Sagrada Familia y cuesta encontrar entre tantos souvenirs que no tienen ninguna relación con la ciudad donde son vendidos algunos que tengan relación con esta ciudad.
Cada vez que he tratado este asunto en mi blog me han dado hostias por todos lados de parte de gente que parece que les encanta mantener una situación completamente absurda en que una ciudad se dedica a vender productos que representan otros lugares y otras culturas.
Los ayuntamientos son responsables de impulsar un cambio de mentalidad que nos haga salir de esta ridícula situación en la que nuestras tiendas de souvenirs venden productos típicos de otros lugares y para encontrar un producto que represente la propia ciudad parece que estés pidiendo un imposible .
Y si es patético que en Barcelona o Tarragona vendan muñecas flamencas en lugar de muñecas vestidas de pubilla, estampas típicamente andaluzas o castellanas en lugar de las de paisajes de Cataluña, es aún más ridículo la presencia de sombreros mexicanos.