13 d’ag. 2010

Estan bojos aquests (nacionalistes) espanyols

Estan bojos aquests (nacionalistes) espanyols

Aquest article està compost per tres articles, cadascun d'aquests tres articles parteix d'una notícia sobre el menyspreu d'un funcionari judicial de Badajoz vers la llengua catalana, d'un article del blocàire Jaume Pros que tracta de com els informatius de Telecinco tracten el fet que els mexicans que van rebre la selecció espanyola aclamessin “curiosamente” als jugadors catalans/del Barça de la selecció i en el tercer article comento l'article de Suso del Toro sobre el nacionalisme espanyol i Catalunya publicat per El País.

El català una “extrañísima y curiosa lengua

No és un problema de llengua malgrat que ells no entenguin la nostra, no la vulguin entendre i només siguin capaços de mostrar el menyspreu propi de l'ignorant que desitja continuar sent-ho. Ja fa uns quants mesos va aparèixer una notícia en què el jutjat número 2 de Badajoz va enviar al jutjat del social número 23 de Barcelona amb una manca de respecte i prepotència pròpia d'un funcionari franquista – malgrat que els fets van succeir l'any 2004 – exposava que havien rebut un exhort del jutjar barceloní abans citat amb l'encapçalament “Direcció General de Relacions amb l'Administració de Justícia” i el títol “Minuta d'honoraris” que segons el secretari (del jutjat de Badajoz) senyor Fernando Barrantes Fernández.estava redactat en una “extrañísima y curiosa lengua totalmente ajena al idioma oficial de estos pagos patrios”. Cert, el català no és llengua oficial a Extremadura, però si qui va qualificar d'aquesta forma la llengua que si és oficial a Catalunya, i pròpia de Catalunya, a diferència del castellà que no ho és, no vull imaginar que deu pensar del quítxua. Després reclama que li remetin l'exhort escrit correctament i sense faltes d'ortografia.
Segurament l'exhort en que se li reclamava el pagament - I això ho diu després de qualificar d'"extrañísima y curiosa" una llengua que es parla menys de mil quilòmetres de la seva terra. No creia aquest senyor que ell emprant aquests termes era qui cometia greus incorreccions faltant el respecte a aquells que parlem aquesta llengua?. El personatge pretén passar per erudit parlant de la literatura castellana, fins i tot parla de la portuguesa, oblida que en aquesta llengua catalana que ell considera “extrañísima y curiosa” tenim també una rica literatura que arrenca a l'Edat Mitja i arriba al segle XXI. Ignora a Ramon Llull, Ausiàs March, Bernat Desclot, Ramon Muntaner, Josep Pla, Àngel Guimerà, Jacint Verdaguer, Joan Maragall, i molts altres que van escriure les seves obres en català. Suposo que l'educació rebuda pel senyor Barrantes li ha impedit conèixer aquests autors que també li van ser vetats a molts dels nostres compatriotes que van haver de suportar la llarga i tenebrosa dictadura franquista, aquella en què als catalans se'ns deia que parlessim “la lengua del Imperio”.

Sembla, si ens basem en un article recentment publicat per mi sobre la negativa a pagar per part de l'exèrcit espanyol unes factures per estar escrites en català i per aquesta notícia del jutjat de Badajoz que als espanyols això de pagar el que toca no els agrada gaire i que són capaços d'agafar-se als arguments més inversemblants per no haver de pagar. S'imaginen que un català li digués a un espanyol que no paga per estar la factura en castellà?

Sense embuts i un adverbi

Enllaç: Curiosamente (Sense embuts)

En el seu magnífic i interessant bloc “Sense embuts”, Jaume Pros es fa ressò d'un titular dels informatius de la cadena Telecinco amb motiu del partit que la selecció espanyola de futbol recentment proclamada campiona del món que diu “La selección española ya ha llegado a Méjico. A su llegada al aeropuerto, los jugadores más aclamados han sido, curiosamente, los del Fútbol Club Barcelona”. En Jaume assenyala l'adverbi “curiosamente”. Al meu homònim i col·lega blocàire això el subleva, no debades no hauria de ser “curiós” que a Mèxic o a qualsevol lloc quan han rebut a uns campions es fixin en aquells que més han fet per aconseguir-ho i han sabut meravellar fent-ho, i en el cas de la selecció espanyola campiona del món aquests que van meravellar amb el seu joc i guanyar van ser els jugadors del Barça/catalans que van formar part de la selecció espanyola, que van ser el gruix; la gent es fixa i aclama a qui té un paper destacat, a aquells que es destaquen, als guanyadors i les xifres parlen, van ser els catalans/jugadors del Barça els que van contribuir a aquella victòria, reconeixent el paper del porter madridista Iker Casillas que va fer un paper excel·lent, però la columna vertebral d'aquella selecció la van formar jugadors del Barça i/o catalans. Mentre els mitjans de comunicació espanyols posaven en dubte – potser perquè esperaven la derrota i volien algú a qui donar-li les culpes, i per a uns mitjans espanyols tan nacionalistes res millor que donar les culpes als catalans - a aquells jugadors ells van guanyar la Copa del Món, la majoria, i això no podem permetre que s'oblidi ni s'ignori, eren catalans. Els mexicans van aclamar als jugadors catalans/jugadors del Barça perquè els hi van reconèixer la feina feta i perquè van ser ells els que van guanyar la Copa del Món.

Un article interessant de Suso del Toro

Article: “Si Catalunya se va” – Suso del Toro – El País

Suso del Toro és un escriptor gallec que entén molt bé temes com aquest. En el seu article “Si Cataluña se va” publicat per El País fa un compendi detallat de com el nacionalisme espanyol ataca a Catalunya, també a Euskadi – pel tema del terrorisme – i en menor mesura a Galícia, ja que ell denuncia que “Galicia está siendo desguazada como nacionalidad desde la propia Xunta siguiendo las consignas del españolismo centralista”. Per a qui no ho sàpiga li diré que a Galícia governa el Partit Popular, un partit que té seriosos problemes d'intolerància cap a les altres cultures i llengües que hi ha a l'Estat. Suso del Toro denuncia que certs sectors espanyolistes els costa acceptar que una selecció espanyola farcida de catalans hagi aconseguit allò que mai abans havia aconseguit, una Copa del Món. Suso recorda com des dels sectors espanyolistes es transmet l'anticatalanisme amb el mantra espanyolista de "los catalanes nos roban, el Estatut rompe España, la lengua castellana se rompe, los toros se rompen...".

Recorda Suso “Los insultos continuos y las campañas contra los intereses catalanes, su lengua y su identidad son el trabajo sucio y burdo, que ha ido acompañado de razonamientos y análisis de intelectuales que argumentaron lo mismo pero con más finura”. Atacs contra la llengua com aquelles falques del PP d'Andalusia durant la campanya de Javier Arenas en què pràcticament s'acusava als catalans de tots els mals d'Andalusia i Espanya, o la falca del PP d'Aragó contra el català a la Franja, tot i que aquella falca formava part d'una campanya més potent que va incloure atacs contra la llengua aragonesa. La concepció del nacionalisme espanyol és la d'una Espanya castellana i monolingüe en què totes aquestes altres llengües i cultures
fan nosa. És a dir, que la mentalitat del nacionalisme espanyol segueix la mateixa doctrina del Comte-duc d'Olivares i que han intentat tots els seus successors al capdavant dels interessos d'Espanya portar a terme amb la llei – lleis infames – i amb l'espasa, i a vegades amb la mentida. Suso del Toro tem que els catalans acabem enviant Espanya a pastar fang, a fer punyetes, ell ho diu d'una altra manera, però ell és escriptor, jo soc blocàire i els blocàires a vegades podem ser les feres salvatges d'aquesta moderna forma de literatura escrita amb bits, ni formes, ni maneres, som massa planers expressant-nos, però Suso que escriu bé, clar i entenedor, mostra el seu temor que el nacionalisme espanyol encegat en la seva pròpia estupidesa aconsegueixi "convèncer-nos" als catalans perquè ens sortim d'allò que podríem qualificar de presó de pobles hispànica, Suso, més hàbil que jo en l'ús de les paraules, diu que “Cataluña ha pasado de la desafección a su despegue, buena parte de la sociedad catalana ha llegado a una conclusión al fin: España no comprende a los catalanes y los rechaza; seguir formando parte del Estado español solo le acarreará desprecios y
problemas” i afegeix que “Cataluña se está convenciendo de que su nacionalidad nunca tendrá encaje en este Estado y de que España solo es un lastre”. Més que convèncer-nos nosaltres són els nacionalistes espanyols els que ens diuen que no tenim cabuda dins de la seva Espanya. Això és una cosa que ho han dit milers de vegades il·lustres catalans, Catalunya cerca el seu encaix dins d'Espanya però Espanya no accepta a Catalunya com és ni de cap altra manera que no sigui la que ells (els nacionalistes espanyols) volen. Però com que eren catalans i difícilment els nacionalistes espanyols escoltarien a uns catalans que els estan advertint d'un problema del que el nacionalisme espanyol cec i feréstec ha causat. El nacionalisme espanyol mancat de terres per conquerir i havent vist com el seu Imperi anava minvant quan Espanya era expulsada de les seves antigues colònies d'ultramar veu que el seu “imperi” encara pot reduir-se més, però són massa estúpids per entendre que succeeix, i no escolten a aquells que els adverteixen del problema, creuen que fent el que sempre han fet poden evitar allò que no han pogut impedir abans. En castellà solen dir "sostenella i no enmendalla". "Cataluña se está convenciendo de que su nacionalidad nunca tendrá encaje en este Estado y de que España solo es un lastre. Mentalmente ya casi han cruzado la raya. Si lo hacen, la deriva hacia la independencia sería inevitable". I que fa el nacionalisme espanyol?. Els insults i molts altres atacs de tota mena han portat a aquesta situació, ells veient el problema, lluny de recapacitar i veure com s'ha arribat a aquest punt, insisteixen i fins i tot endureixen els atacs i els insults.

Suso continua dient que “en adelante nuestros conciudadanos catalanes desistirán ya de buscar un encaje nacional dentro de la Constitución, una Constitución que los propios nacionalistas catalanes ayudaron a redactar y que suscribieron como un pacto político para poder existir dentro de España. También saben que reformarla o redactar otra nueva que los reconozca nacionalmente es imposible: el nacionalismo español también lo impediría”. Denuncia que malgrat la contribució catalana en molts aspectes el nacionalisme espanyol no li vol reconèixer de cap de les maneres, el nacionalisme espanyol Catalunya malgrat les seves contribucions no vol reconèixer la important contribució catalana, potser més important en molts aspectes que la castellana, no vol reconèixer ni acceptar a Catalunya tal i com és, pel nacionalisme espanyol Catalunya és una nosa, som un poble al que poden haver derrotat militarment un munt de vegades però que no està ni mort ni vençut, Catalunya i la seva cultura continuen ben vives, un gran fracàs pel nacionalisme espanyol. Finalment ens demana als catalans que no deixem als espanyols en mans dels nacionalistes espanyols, que no marxem, perquè tem que serà horrible viure sota aquesta ideologia – el nacionalisme espanyol -: ”Si los catalanes se van, ¿qué España nos espera a nosotros? Pero vivir bajo la ideología del nacionalismo cañí también será insoportable para muchas otras personas por toda España que no tolerarán retroceder a la época de pan, fútbol y toros. Una, grande y libre de catalanes, vascos y demás ralea. Catalanes, por favor, piénsenlo dos veces, unos los odian pero otros los necesitamos. Una España sin ustedes será definitivamente insoportable”. Sempre els queda als espanyols honestos desempellegar-se dels nacionalistes espanyols, els catalans no ho podem fer, només els espanyols poden treure's del damunt aquesta maledicció que tantes tragèdies ha provocat.

Annex: Espanya, tens un problema

Espanya té un problema, un problema que pateixen els espanyols i que han hagut de patir altres pobles. Si em llegeix un espanyol segurament s'estranyarà que, des del seu punt de vista, jo diferencie als espanyols dels catalans. Suposo que em voldrà convèncer que nosaltres els catalans també som espanyols perquè les lleis (espanyoles) diuen que ho som. Permetim el lector espanyol que li digui: recórrer a les lleis (espanyoles) per dir que som o deixem de ser els catalans és un error. Les lleis espanyoles ens han volgut convertir en alguna cosa que tinc la sospita que ni els espanyols, aquells que se'n consideren tal cosa, saben que és realment. Als catalans no ens han calgut lleis per saber que som, els últims 300 anys les lleis que regien les nostres vides eren lleis (espanyoles) que ens intentaven convèncer que érem castellans, van voler reduir la nostre terra a les lleis i costums de Castella, però nosaltres sabem que som perquè les lleis, especialment aquelles que no estan arrelades en el cor dels pobles perquè venen imposades amb l'espasa mai aconsegueixen el seu propòsit, no ens poden canviar l'ànima per decret, al contrari, ens van ajudar a reafirmar-nos en el convenciment que som catalans. Sé que si viatjo a l'estranger en el meu passaport posa Reino de España, error i falsedat que espero sigui corregit aviat, però d'imperis més grans s'han vist, i ara només sabem d'ells pels llibres d'història i pel record que han deixat en altres pobles. I la veritat, el record del Reino de España és un mal record, i és un imperi que va morir ja fa temps, ara convé acabar d'enterrar-lo. El nacionalisme espanyol ha volgut construir un Estat enfrontant els pobles, els molt diversos pobles, que l'havien de conformar, greu i estúpid error. Els nacionalistes espanyols sembla que no són capaços d'entendre que la diversitat cultural és una riquesa, ells la veuen com una cosa que s'ha de destruir però tenen el problema que ara no tenen prou força per fer-ho, per la força van anihilar completament a molts pobles, només cal veure l'extermini de molts pobles de l'Amèrica llatina, que van ser destruïts per les malalties i per les armes. Amb nosaltres només podien fer servir les armes, només hi havia una malaltia del nacionalisme espanyol que ens podia destruir, el mateix nacionalisme espanyol, i tot i haver-ho provat, encara hi som. Les armes ja no són un recurs, al nacionalisme espanyol només li quedar provar-ho fomentant la catalanofòbia, que ens pot aïllar de la resta de pobles de l'Estat espanyol, cert, però això també ens dóna a nosaltres arguments per fotre el camp de la presó de pobles que és Espanya, i seria absurd que si ens volen impedir que marxem facin tot lo possible per convéncer-nos que ho fem, clar, que el nacionalisme espanyol ha demostrat que l'absurd i la manca de lògica són els elements de la seva raó de ser.Están locos estos (nacionalistas) españoles
Este artículo está compuesto por tres artículos, cada uno de estos tres artículos parte de una noticia sobre el desprecio de un funcionario judicial de Badajoz hacia la lengua
catalana, de un artículo del blogger Jaume Pros que trata de cómo los informativos de Telecinco tratan el hecho de que los mexicanos que recibieron la selección española aclamado "curiosamente" los jugadores catalanes / del Barça de la selección y en el tercer artículo comento al artículo de Suso del Toro sobre el nacionalismo español y Cataluña publicado por El País.
El catalán una "extrañísima y curiosa lengua"
No es un problema de lengua a pesar de que ellos no entiendan nuestra, no la quieran entender y sólo sean capaces de mostrar el desprecio propio del ignorante que desea seguir siéndolo. Ya hace unos meses apareció una noticia en la que el juzgado número 2 de Badajoz envió al juzgado de lo social número 23 de Barcelona con una falta de respeto y prepotencia propia de un funcionario franquista - a pesar de que los hechos sucedieron el año 2004 - exponía que habían recibido un exhorto del juzgar barcelonés antes citado con el encabezamiento "Dirección General de Relaciones con la Administración de Justicia" y el título "Minuta de honorarios" que según el secretario (del juzgado de Badajoz) don Fernando Barrantes Fernández.estava redactado en una "extrañísima y curiosa lengua totalmente ajena al idioma oficial de estos pagos patrios". Cierto, el catalán no es lengua oficial en Extremadura, pero si quien calificó de esta forma la lengua que si es oficial en Cataluña, y propia de Cataluña, a diferencia del español que no lo es, no quiero imaginar que debe pensar del quechua. Después reclama que le remitan el exhorto escrito correctamente y sin faltas de ortografía.
Seguramente el exhorto en que se le reclamaba el pago - Y eso lo dice tras calificar de "extrañísima y curiosa" una lengua que se habla menos de mil kilómetros de su tierra. ¿No creía este señor que él utilizando estos términos era quien cometía graves incorrecciones faltando el respeto a aquellos que hablamos esta lengua?. El personaje pretende pasar por erudito hablando de la literatura castellana, incluso habla de la portuguesa, olvida que en esta lengua catalana que él considera "extrañísima y curiosa" tenemos también una rica literatura que arranca en la Edad Media y llega al siglo XXI. Ignora a Ramon Llull, Ausiàs March, Bernat Desclot, Ramon Muntaner, Josep Pla, Àngel Guimerà, Jacint Verdaguer, Joan Maragall, y muchos otros que escribieron sus obras en catalán.
Supongo que la educación recibida por el señor Barrantes le ha impedido conocer estos autores que también le fueron vetados en muchos de nuestros compatriotas que tuvieron que soportar la larga y tenebrosa dictadura franquista, aquella en la que los catalanes se nos decía que habláramos " la lengua del Imperio ".
Parece, si nos basamos en un artículo recientemente publicado por mí sobre la negativa a pagar por parte del ejército español unas facturas por estar escritas en catalán y por esta noticia del juzgado de Badajoz que a los españoles eso de pagar lo que toca no los gusta mucho y que son capaces de agarrarse a los argumentos más inverosímiles para no tener que pagar. ¿Se imaginan que un catalán le dijera a un español que no paga por estar la factura en español?
Sense embuts y un adverbio
Enlace: Curiosamente (Sense embuts)
En su magnífico e interesante blog "Sense embuts", Jaume Pros se hace eco de un titular de los informativos de la cadena Telecinco con motivo del partido que la selección española de fútbol recientemente proclamada campeona del mundo que dice "La selección española ya ha llegado a Méjico. A su llegada al aeropuerto, los jugadores más aclamados han sido, curiosamente, los del Fútbol Club Barcelona ". Jaume señala el adverbio "curiosamente". A mi homónimo y colega blogger eso subleva, no en vano no debería ser "curioso" que en México o en cualquier lugar cuando han recibido a unos campeones se fijen en aquellos que más han hecho para conseguirlo y han sabido maravillarse haciendo ello, y en el caso de la selección española campeona del mundo estos que maravilló con su juego y ganar fueron los jugadores del Barça / catalanes que formaron parte de la selección española, que fueron el grueso, la gente se fija y aclama a quien tiene un papel destacado, a aquellos que se destacan, los ganadores y las cifras hablan, fueron los catalanes / jugadores del Barça los que contribuyeron a esa victoria, reconociendo el papel del portero madridista Iker Casillas que hizo un papel excelente, pero la columna vertebral de aquella selección la formaron jugadores del Barça y / o catalanes. Mientras los medios de comunicación españoles ponían en duda - tal vez porque esperaban la derrota y querían a alguien a quien darle las culpas, y para unos medios españoles tan nacionalistas nada mejor que echar las culpas a los catalanes - a aquellos jugadores ellos ganaron la Copa del Mundo, la mayoría, y eso no podemos permitir que se olvide
ni ignore, eran catalanes. Los mexicanos aclamaron a los jugadores catalanes / jugadores del Barça porque les reconocieron el trabajo hecho y porque fueron ellos los que ganaron la Copa del Mundo.
Un artículo interesante de Suso del Toro
Artículo: "Si Catalunya se va" - Suso del Toro - El País

Suso del Toro es un escritor gallego que entiende muy bien temas como este. En su artículo "Si Cataluña se va" publicado por El País hace un compendio detallado de cómo el nacionalismo español ataca a Catalunya, también en Euskadi - por el tema del terrorismo - y en menor medida en Galicia, ya que él denuncia que "Galicia está Siendo desguazada como Nacionalidad desde la propia Xunta Siguiendo las consignados del españolismo centralista ". Para quien no lo sepa le diré que en Galicia gobierna el Partido Popular, un partido que tiene serios problemas de intolerancia hacia las otras culturas y lenguas que hay en el Estado. Suso del Toro denuncia que ciertos sectores españolistas les cuesta aceptar que una selección española plagada de catalanes haya logrado lo que nunca antes había conseguido, una Copa del Mundo. Suso recuerda como desde los sectores españolistas se transmite el anticatalanismo con el mantra españolista de "los catalanes nos roban, el Estatuto rompe España, la lengua castellana se rompe, los toros se rompen ...".
Recuerda Suso "Los Insultos continuos y las campañas contra los intereses catalanes, su lengua y su identidad son el trabajo sucio y burda, que ha ido acompañado de razonamientos y análisis de intelectuales que argumentaron lo mismo pero con más finura". Ataques contra la lengua como aquellas cuñas del PP de Andalucía durante la campaña de Javier Arenas en que prácticamente se acusaba a los catalanes de todos los males de Andalucía y España, o la cuña del PP de Aragón contra el catalán en la Franja , aunque esa cuña formaba parte de una campaña más potente que incluyó ataques contra la lengua aragonesa. La concepción del nacionalismo español es la de una España castellana y monolingüe en que todas estas otras lenguas y culturas estorban. Es decir, que la mentalidad del nacionalismo español sigue la misma doctrina del Conde-Duque de Olivares y que han intentado todos sus sucesores al frente de los intereses de España llevó a cabo con la ley - leyes infames - y con el espada, ya veces con la mentira. Suso del Toro teme que los catalanes acabamos enviando España a freír espárragos, a hacer puñetas, él lo dice de otra manera, pero él es escritor, yo soy bloguero y los blogueros a veces podemos ser las fieras salvajes de esta moderna forma de literatura escrita con bits, ni formas, ni modos, somos demasiado llanos expresándonos, pero Suso que escribe bien, claro y comprensible, muestra su temor de que el nacionalismo español cegado en su propia estupidez consiga "convencernos" a los catalanes porque nos salgamos de lo que podríamos calificar de prisión de pueblos hispánica, Suso, más hábil que yo en el uso de las palabras, dice que "Cataluña ha pasado de la desafección a su despegue, buena parte de la sociedad catalana ha llegado a una conclusión al fin: España no comprender a los catalanes y los rechaza; seguir formando parte del Estado español solo le acarreará desprecios y problemas "y añade que" Cataluña se está convenciendo de que su Nacionalidad nunca tendrá resina en este Estado y de que España solo es un lastre ". Más que convencernos nosotros son los nacionalistas españoles los que nos dicen que no tenemos cabida dentro de su España. Esto es algo que lo han dicho miles de veces ilustres catalanes, Cataluña busca su encaje dentro de España pero España no acepta a Cataluña como es ni de ninguna otra manera que no sea la que ellos (los nacionalistas españoles) quieren . Pero como eran catalanes y difícilmente los nacionalistas españoles escucharían a unos catalanes que les están advirtiendo de un problema del que el nacionalismo español ciego y salvaje ha causado. El nacionalismo español carece de tierras para conquistar y habiendo visto como su imperio iba menguando cuando España era expulsada sus antiguas colonias de ultramar ve que su "imperio" aún puede reducirse más, pero son demasiado estúpidos para entender que sucede, y no escuchan a los que les advierten del problema, creen que haciendo lo que siempre han hecho pueden evitar lo que no han podido impedir antes. En español suelen decir "sostenella y no enmendalla". "Cataluña se está convenciendo de que su Nacionalidad nunca tendrá encaje en este Estado y de que España solo es un lastre. Mentalmente ya casi han cruzado la raya. Si lo hacen, la deriva hacia la independencia sería inevitable". ¿Y que hace el nacionalismo español?. Los insultos y muchos otros ataques de todo tipo
han llevado a esta situación, ellos viendo el problema, lejos de recapacitar y ver cómo se ha llegado a este punto, insisten e incluso endurecen los ataques y los insultos.
Suso continúa diciendo que "en adelante nuestros conciudadanos catalanes desistieron ya de buscar un resina nacional Dentro de la Constitución, una Constitución que los propios nacionalistas catalanes ayudaron a redactar y que suscribieron como un pacto político para poder existir Dentro de España. També saben que reformarla o redactar otra nueva que los reconozca nacionalmente es imposible: el nacionalismo español també lo impediría ". Denuncia que a pesar de la contribución catalana en muchos aspectos el nacionalismo español no quiere reconocer de ninguna manera, el nacionalismo español Catalunya a pesar de sus contribuciones no quiere reconocer la importante contribución catalana, quizás más importante en muchos aspectos que la castellana, no quiere reconocer ni aceptar en Cataluña tal y como es, por el nacionalismo español Cataluña es un estorbo, somos un pueblo al que pueden haber derrotado militarmente un montón de veces pero que no está ni muerto ni vencido, Cataluña y su cultura siguen vivas, un gran fracaso por el nacionalismo español. Finalmente nos pide a los catalanes que no dejamos a los españoles en manos de los nacionalistas españoles, que no nos vamos, porque teme que será horrible vivir bajo esta ideología - el nacionalismo español -: "Si los catalanes se van, ¿qué España nos espera a nosotros? Pero vivir bajo la ideología del nacionalismo cañí també será insoportable para muchas otras personas por toda España que no toleraría retroceder a la época de pan, fútbol y toros. Una, grande y libre de catalanes, vascos y demás raleas. Catalanes, por favor, piénsenlo dos veces, unos los odian pero otros los necesitamos. Una España sin ustedes será definitivamente insoportable ". Siempre les queda a los españoles honestos deshacerse de los nacionalistas españoles, los catalanes no lo podemos hacer, sólo los españoles pueden sacarse de encima esta maldición que tantas tragedias ha provocado.
Anexo: España, tienes un problema

España tiene un problema, un problema que sufren los españoles y que han tenido que sufrir otros pueblos. Si me lee un español seguramente se extrañará que, desde su punto de vista, yo diferencie a los españoles de los catalanes. Supongo que me querrá convencer que nosotros los catalanes también somos españoles porque las leyes (españolas) dicen que lo somos. Permita el lector español que le diga: recurrir a las leyes (españolas) para decir que somos o dejamos de ser los catalanes es un error. Las leyes españolas nos han querido convertir en algo que tengo la sospecha de que ni los españoles, aquellos que se consideran tal cosa, saben que es realmente. A los catalanes no nos han hecho falta leyes para saber que somos, los últimos 300 años las leyes que regían nuestras vidas eran leyes (españolas) que nos intentaban convencer de que éramos castellanos, quisieron reducir nuestra tierra a las leyes y costumbres de Castilla, pero nosotros sabemos que somos porque las leyes, especialmente aquellas que no están arraigadas en el corazón de los pueblos porque vienen impuestas con la espada nunca consiguen su propósito, no nos pueden cambiar el alma por decreto, por el contrario, nos ayudaron a reafirmarnos en el convencimiento de que somos catalanes. Sé que si viajo al extranjero en mi pasaporte pone Reino de España, error y falsedad que espero sea corregido pronto, pero de imperios más grandes se han visto, y ahora sólo sabemos de ellos por los libros de historia y por el recuerdo que han dejado en otros pueblos. Y la verdad, el recuerdo del Reino de España es un mal recuerdo, y es un imperio que murió hace tiempo, ahora conviene terminar de enterrarlo. El nacionalismo español ha querido construir un Estado enfrentando los pueblos, los muy diversos pueblos, que debían conformar, grave y estúpido error. Los nacionalistas españoles parece que no son capaces de entender que la diversidad cultural es una riqueza, ellos la ven como algo que hay que destruir pero tienen el problema que ahora no tienen suficiente fuerza para hacerlo, por la fuerza se aniquilar completamente a muchos pueblos, sólo hay que ver el exterminio de muchos pueblos de América Latina, que fueron destruidos por las enfermedades y por las armas. Con nosotros sólo podían usar las armas, sólo había una enfermedad del nacionalismo español que nos podía destruir, el mismo nacionalismo español, y a pesar de haberlo probado, aún estamos. Las armas ya no son un recurso, el nacionalismo español sólo le quedó probarlo fomentando la catalanofobia, que nos puede aislar del resto de pueblos del Estado español, cierto, pero esto también nos da a nosotros argumentos para huir de la cárcel de pueblos que es España, y sería absurdo que si nos quieren impedir que nos vayamos hagan todo lo posible para convencer de que lo hacemos, claro, que el nacionalismo español ha demostrado que el absurdo y la falta de lógica son los elementos de su razón de ser.