22 d’ag. 2010

Antitaurins a Bilbao

Antitaurins a Bilbao

Més d'un centenar d'activistes antitaurins pintats de vermell i negre van protestar contra les corrides de toros formant la figura d'un toro ferit per les banderilles. Aquesta protesta antitaurina s'ha realitzat a Bilbao davant del Museu Guggenheim i ha sigut organitzada per la Fundació Equanimal, AnimaNaturalis i CAS International. Coincideix aquest acte amb la Setmana Gran de Bilbao – la festa major de Bilbao – i amb la Fira de toros de Bilbao.

El moviment antitaurí és important i més estés del que a molts els agradaria. Per fer-se notar han de fer actes com aquest de Bilbao, molt espectacular i útil per cridar l'atenció però la tasca principal consisteix en convéncer la gent que cal començar a posar fi a aquesta bestiesa.

Després de mesos durant els quals els grups antitaurins recollien firmes col·locant taules a diversos carrers de Catalunya mostrant imatges de toros ensangonats, unes imatges molt impactants, la feina molt ben feta, que els ha permés recollir un nombre de firmes més que suficient per presentar la ILP. Aquest centenar de persones que a Bilbao s'han pintat de vermell i negre han fet un primer pas per a aconseguir la prohibició de la barbàrie de les corrides de toros.

Vídeo: Protestan en Bilbao contra corridas de toros (TeleSurTV)











Antitaurinos en Bilbao

Más de un centenar de activistas antitaurinos pintados de rojo y negro protestaron contra las corridas de toros formando la figura de un toro herido por las banderillas. Esta protesta antitaurina ha realizado en Bilbao frente al Museo Guggenheim y ha sido organizada por la Fundación Equanimal, AnimaNaturalis y CAS International. Coincide este acto con la Semana Grande de Bilbao - la fiesta mayor de Bilbao - y con la Feria de toros de Bilbao. El movimiento antitaurino es importante y más extendido de lo que a muchos les gustaría. Para hacerse notar deben hacer actos como este de Bilbao, muy espectacular y útil para llamar la atención pero la tarea principal consiste en convencer a la gente que hay que empezar a poner fin a esta tontería. Después de meses durante los cuales los grupos antitaurinos recogían firmas colocando mesas en diversas calles de Cataluña mostrando imágenes de toros ensangrentados, unas imágenes muy impactantes, el trabajo muy bien hecho, que les ha permitido recoger un número de firmas más que suficiente para presentar la ILP. Este centenar de personas que en Bilbao se han pintado de rojo y negro han dado un primer paso para conseguir la prohibición de la barbarie de las corridas de toros.