19 d’ag. 2010

Incident hispanomarroquí

Incident hispanomarroquí

Les relacions entre el Regne d'Espanya i el Regne de Marroc es mouen entre declaracions de mútua estimació entre els dos monarques i pollastres que s'organitzen per distreure al personal tant d'una banda com de l'altra.

Que va passar quan manava el cabdill Aznar?

(Paràgraf irònic)

Us enrecordareu de la “gloriosa” batalla de Perejil que va enfrontar al “gloriós” exèrcit (nacional) espanyol per recuperar l'illa de Perejil? Batalla que com tots sabem és un punt vital de la geoestratègia mundial capturat pel gloriós cos de gendarmes marroquí i recuperat després d'una “dura” batalla que va deixar empetitit el desembarcament de Normandia per l'exèrcit espanyol. I tot a la major glòria del cabdill de les Espanyes José María Aznar, a qui Déu nostre Senyor guardi molts any… com més lluny de nosaltres millor. I tot dirigit per aquell “gran estratega” que “empetiteix” les figures de Juli Cèsar i Alexandre el Gran, Federico Trill Figueroa.

(Tornem al to normal)

Siguin uns o els altres, amb certa periodicitat entre tots dos països hi ha alguna batussa incruenta, uns quants crits a banda i banda de la frontera, retirada temporal d'ambaixadors i declaracions forassenyades dels polítics de tots dos països en una competició a veure qui deia la bajanada més grossa.

Dues ciutats en conflicte

El principal problema entre tots dos països és Ceuta i Melilla. Aquestes dues ciutats poden considerar-se segons el punt de vista com ciutats autònomes espanyoles al nord d'Àfrica, territori marroquí ocupat per Espanya o colònies espanyoles.






Incident actual

Aquests dies a Melilla, a l'altra costat de la frontera hi ha hagut un grup marroquí que ha impedit l'entrada de camions amb subministraments vitals. Les raons són protestar pel que ells qualifiquen de vexacions sofertes i acusen concretament a les agents femenines del cos superior de policia de ser les autores de les vexacions. I han penjat uns fotomuntatges a les portes d'accés. Hem de considerar que l'home marroquí té nul respecte per la dona i no els deu fer cap gràcia que una dona els pugui donar ordres en virtut de l'autoritat que li confereix ser policia, allò que per un ciutadà europeu és absolutament normal, que un agent o una agent ens demani que buidem les butxaques o que ens deixem escorcollar quan passem un control, per a ells el fet que aquesta tasca la realitzi una dona no deu fer-los cap gràcia.

Això si que és «Panem et circenses», d'en González Pons

I ja només ens quedava que a aquests circ que entre tots dos països munten periòdicament per distreure el personal ens apareguessin els pallassos a la pista central a veure si a riu regirat guany de pescadors (diuen en castellà), és a dir, si poden treure'n benefici de la bronca. Primer ha sigut González Pons qui ha declarat que “La qüestió no es que sigui noticia que Aznar, Rajoy i jo haguem estat a Melilla, la qüestió es perquè no està ell, ni Zapatero, ni Rubalcaba, ni Moratinos, ni cap dels ministres del seu Govern a Melilla”.
Caldrà fer-li memòria que va ser durant el govern del cabdill Aznar que van produir-se els moments més tensos de les relacions entre Espanya i Marroc amb l'incident de Perejil, convertit per la premsa cavernària en una espècie d'"Azañas ejemplares" peperes, així com la retirada d'ambaixadors. I cal dir que en els vuit anys que el cabdill Aznar va ser president del govern espanyol mai va visitar Melilla en qualitat de president del govern, hi va anar a fer la campanya electoral, però mai va fer cap viatge oficial com a president. González Pons diu que “perquè han de donar explicacions cada vegada que es visita Espanya. Melilla es espanyol i el PSOE fa rar que melilla sigui Espanya”. Melilla és una ciutat, i serà espanyola, no pas espanyol. El problema no crec que sigui que Aznar hi vagi, suposo que deu viatjar a molts llocs i no tots són Espanya, és clar, que coneixent Aznar potser creu que tot l'univers ho és, el que potser és criticable és que Aznar només aparegui quan creu que pot embolicar la troca amb quatre declaracions fora de lloc, declaracions que com és habitual en el PP solen fer-se sense acceptar respondre preguntes. És curiós que ara aparegui als llocs on hi ha, o creu que hi ha, o ell diu que hi ha problemes, quan va succeir el desastre del Prestige Aznar va fugir, Álvarez Cascos ministre relacionat amb la matèria va preferir anar a recollir la xirimoia d'or i a matar cabres salvatges i el president de Galícia, un tal Fraga va preferir seguint caçant a Toledo, tots ells haurien d'haver anat al lloc afectat però tots tres dirigents del PP van preferir no aparèixer. Embolicar la troca si que és una cosa que agradi als dirigents del PP però quan els ha tocat donar la cara i donar explicacions s'han amagat, quan no han tingut més remei que donar-les han mentit, i ara es limiten a convocar la premsa deixar anar la bajanada del dia i tocar el dos sense respondre a cap pregunta.

Aprofitant que passa per la zona reclama Gibraltar

Segons González Pons Espanya té “un Govern feble i que qualsevol pot servir-se, perquè s'està servint a Gibraltar, a Marroc i la política interior ha consistit en cedir tothora y en dar la raó a l'altre”.

Quina mala memòria té, no recorda al cabdill Aznar postrat als peus de Bush i concedint-li totes les seves demandes. Els gibraltarenys no pensen el mateix que el senyor González Pons, a ells se'ls posen els pèls de punta només de pensar que un dia el Peñon acabés sota sobirania espanyola, i no crec que ningú els pugui retreure veient als dirigents pepers a la porta de Gibraltar amb una bandera espanyola i cridant “Gibraltar espanyol”. Jo que no desitjaria cap mal ni al pitjor dels meus enemics no entenc aquest encaparrament del PP a voler obligar a passar pèl mal tràngol de ser espanyols a una gent que no en té cap
gana de ser-ho.

Exigeixen explicacions els que mai les donen

Reclama González Pons – que sembla que vol superar a Acebes en capacitat intoxicativa – que algun representat de l'Estat hauria d'haver visitat Melilla en lloc d'anar primer “a Rabat a dar explicacions. Els espanyols estan primer, abans que justificar-se davant dels que no son espanyols”. Potser han anat a demanar explicacions. Però reconec que sigui una cosa o l'altra me la porta fluixa. Em sembla vergonyós que els dirigents del PP vulguin aprofitar qualsevol incident per veure si poden treure rèdits electorals. Potser quan el senyor González Pons diu que “els espanyols estan primer” s'ho haurien d'aplicar a ells mateixos, els ciutadans espanyols estan primer, abans, fins i tot, que els interessos electorals del Partit Popular. I que en matèria de relacions internacionals no són ningú per atrevir-se a donar lliçons a ningú. La submissió del govern Aznar als interessos de l'administració Bush i trencar relacions amb altres països per un illot ple d'herbots que serveixen per alimentar cabres no em sembla que siguin un exemple a seguir.

El cabdill Aznar reapareix

I només ens faltava que el pallasso major del regne aparegués al circ del disbarat, si, Aznar ha aparegut, agafat del braç del president de la ciutat autònoma de Melilla, el dirigent del PP, Juan José Imbroda, s'han passejat per la ciutat amb l'excusa de donar suport als melillencs i a la policia, després, com sempre fan els dirigents del PP en els últims temps ha fet unes declaracions a la premsa denunciant la deixadesa i l'assetjament que pateix Melilla. A quin assetjament fa referència?. Perquè el president de la ciutat autònoma de Melilla i dirigent del PP diu que no tem una agressió des de l'exterior.



Justificant una rebequeria del PP

I que diu la caverna sobre el tema?. No podia ser d'una altra manera que la caverna intenti justificar qualsevol cosa que faci el PP encara que sigui un poca-soltada de l'alçada d'un campanar, cosa habitual entre els dirigents del PP. El (in)Mundo intenta justificar la visita del cabdill Aznar a Melilla com a resposta per la que va fer Rodríguez Zapatero al Marroc enmig del conflicte que va haver-hi entre tots dos països que va concloure amb una retirada d'ambaixadors durant el govern d'Aznar. És a dir, la visita d'Aznar és una rebequeria, “tu em vas fer allò, jo te la torno”. Wally Rajoy diu que el cabdill Aznar té dret a anar on vulgui com tots els espanyols, té raó, però el fet d'haver sigut president del govern l'hi obliga a tenir una mica de seny, cosa que mai ha tingut, i evitar crear o agreujar conflictes existents, clar que aquest era l'estil Aznar abans, durant i després del seu pas per Moncloa.

Incidente Hispano-Marroquí

Las relaciones entre el Reino de España y el Reino de Marruecos se mueven entre declaraciones de mutua estimación entre los dos monarcas y pollos que se organizan para distraer al personal tanto de un lado como del otro.
¿Que pasó cuando mandaba el caudillo Aznar?
(Párrafo irónico)
¿Os acordáis de la "gloriosa" batalla de Perejil que enfrentó al "glorioso" ejército (nacional) español para recuperar la isla de Perejil? Batalla que como todos sabemos es un punto vital de la geoestrategia mundial capturado por el glorioso cuerpo de gendarmes marroquí y recuperado tras una "dura" batalla que dejó empequeñecido el desembarco de Normandía por el ejército español. Y todo a la mayor gloria del caudillo de las Españas José María Aznar, a quien Dios nuestro Señor guarde muchos años ... cuanto más lejos de nosotros mejor. Y todo dirigido por aquel "gran estratega" que "empequeñece" las figuras de Julio César y Alejandro Magno, Federico Trillo Figueroa.
(Volvemos al tono normal)
Sean unos u otros, con cierta periodicidad entre los dos países hay alguna pelea incruenta, unos cuantos gritos a ambos lados de la frontera, retirada temporal de embajadores y declaraciones insensatas de los políticos de ambos países en una competición a ver quién decía la tontería más grande.
Dos ciudades en conflicto
El principal problema entre ambos países es Ceuta y Melilla. Estas dos ciudades pueden considerarse según el punto de vista como ciudades autónomas españolas en
el norte de África, territorio marroquí ocupado por España o colonias españolas. Incidente actual

Estos días en Melilla, al otro lado de la frontera ha habido un grupo marroquí que ha impedido la entrada de camiones con suministros vitales. Las razones son protestar por lo que ellos califican de vejaciones sufridas y acusan concretamente a las agentes femeninas del cuerpo superior de policía de ser las autoras de las vejaciones. Y han colgado unos fotomontajes a las puertas de acceso. Debemos considerar que el hombre marroquí tiene nulo respeto por la mujer y no les hará ninguna gracia que una mujer les pueda dar órdenes en virtud de la autoridad que le confiere ser policía, lo que para un ciudadano europeo es absolutamente normal, que un agente o una agente nos pida que vaciamos los bolsillos o que nos dejamos registrar cuando pasamos un control, para ellos el hecho de que esta tarea la realice una mujer no debe hacerles ninguna gracia.
Esto si que es «Panem et circenses», de González Pons
Y ya sólo nos quedaba que a estos circo que entre los dos países montan periódicamente para distraer al personal nos aparecieran los payasos en la pista central a ver si a río revuelto ganancia de pescadores (dicen en español), es decir, si pueden sacar 'n beneficio de la bronca. Primero ha sido González Pons quien ha declarado que "La cuestión no es que sea noticia que Aznar, Rajoy y yo hayamos estado en Melilla, la cuestión es porque no está él, ni Zapatero, ni Rubalcaba, ni Moratinos, ni ninguno de los ministros del su Gobierno en Melilla ".
Habrá que hacerle memoria que fue durante el gobierno del caudillo Aznar que se produjeron los momentos más tensos de las relaciones entre España y Marruecos con el incidente de Perejil, convertido por la prensa cavernaria en una especie de "Azañas ejemplares "peperas, así como la retirada de embajadores. Y hay que decir que en los ocho años que el caudillo Aznar fue presidente del gobierno español nunca visitó Melilla en calidad de presidente del gobierno, acudió a hacer la campaña electoral, pero nunca hizo ningún viaje oficial como presidente. González Pons dice que "porque tienen que dar explicaciones cada vez que se visita España. Melilla se español y el PSOE hace raro que melilla sea España ". Melilla es una ciudad, y será española, no español. El problema no creo que sea que Aznar vaya, supongo que debe viajar a muchos lugares y no todos son España, claro, que conociendo Aznar quizás cree que todo el universo lo es, lo que quizás es criticable es que Aznar sólo aparezca cuando cree que puede liarla con cuatro declaraciones fuera de lugar, declaraciones que como es habitual en el PP suelen hacerse sin aceptar responder preguntas. Es curioso que ahora aparezca en los lugares donde hay, o cree que hay, o él dice que hay problemas, cuando sucedió el desastre del Prestige Aznar huyó, Álvarez Cascos ministro relacionado con la materia prefirió ir a recoger la chirimoya de oro y matar cabras salvajes y el presidente de Galicia, un tal Fraga prefirió siguiendo cazando en Toledo, todos ellos deberían haber ido al lugar afectado pero los tres dirigentes del PP prefirieron no aparecer. Liarla si que es algo que guste a los dirigentes del PP pero cuando les ha tocado dar la cara y dar explicaciones se han escondido, cuando no han tenido más remedio que darlas han mentido, y ahora se limitan a convocar la prensa soltar la tontería del día y largarse sin responder a ninguna pregunta.
Aprovechando que pasa por la zona reclama Gibraltar
Según González Pons España tiene "un Gobierno débil y que cualquiera puede servirse, porque se está sirviendo a Gibraltar, a Marruecos y la política interior ha consistido en ceder siempre y en dar la razón al otro". Qué mala memoria tiene, no recuerda al caudillo Aznar postrado a los pies de Bush y concediéndole todas sus demandas. Los gibraltareños no piensan lo mismo que el señor González Pons, a ellos se les ponen los pelos de punta sólo de pensar que un día el Peñón acabara bajo soberanía española, y no creo que nadie les pueda reprochar viendo a los dirigentes peperos en la puerta de Gibraltar con una bandera española y gritando "Gibraltar español". Yo no desearía ningún daño ni al peor de mis enemigos no entiendo este empeño del PP a querer obligar a pasar por el mal trago de ser españoles a una gente que no tiene ninguna gana de serlo.
Exigen explicaciones los que nunca las dan

Reclama González Pons - que parece que quiere superar a Acebes en capacidad intoxicativa - que algún representante del Estado debería haber visitado Melilla en lugar de ir primero "en Rabat a dar explicaciones. Los españoles están primero, antes que justificarse ante los que no son españoles ". Tal vez han ido a pedir explicaciones. Pero reconozco que sea una cosa o la otra me la trae floja. Me parece vergonzoso que los dirigentes del PP quieran aprovechar cualquier incidente para ver si pueden sacar réditos electorales. Quizás cuando el señor González Pons dice que "los españoles están primero" se lo tendrían que aplicar a ellos mismos, los ciudadanos españoles están primero, antes, incluso, que los intereses electorales del Partido Popular. Y que en materia de relaciones internacionales no son nadie para atreverse a dar lecciones a nadie. La sumisión del gobierno Aznar a los intereses de la administración Bush y romper relaciones con otros países por un islote lleno de hierbajos que sirven para alimentar cabras no me parece que sean un ejemplo a seguir.
El caudillo Aznar reaparece
Y sólo nos faltaba que el payaso mayor del reino apareciera el circo del disparate, si, Aznar ha aparecido, cogido del brazo del presidente de la ciudad autónoma de Melilla, el dirigente del PP, Juan José Imbroda, se han paseado por la ciudad con la excusa de apoyar a los melillenses ya la policía, después, como siempre hacen los dirigentes del PP en los últimos tiempos ha hecho unas declaraciones a la prensa denunciando la dejadez y el acoso que sufre Melilla. ¿A qué acoso se refiere?. Para el presidente de la ciudad autónoma de Melilla y dirigente del PP dice que no teme una agresión desde el exterior.

Justificante una pataleta del PP
¿Y que dice la caverna sobre el tema?. No podía ser de otra manera que la caverna intente justificar cualquier cosa que haga el PP aunque sea un poco-sueltas de la altura de un campanario, algo habitual entre los dirigentes del PP. El (in) Mundo no es más que la visita del caudillo Aznar a Melilla como respuesta por la que hizo Rodríguez Zapatero a Marruecos en medio del conflicto que hubo entre ambos países que concluyó con una retirada de embajadores durante el gobierno de Aznar. Es decir, la visita de Aznar es una pataleta, "tú me hiciste aquello, yo te la vuelvo". Wally Rajoy dice que el caudillo Aznar tiene derecho a ir donde quiera como todos los españoles, tiene razón, pero el hecho de haber sido presidente del gobierno le obliga a tener un poco de sensatez, lo que nunca ha tenido, y evitar crear o agravar conflictos existentes, claro que éste era el estilo Aznar antes, durante y después de su paso por Moncloa.