30 de jul. 2010

El rei i l'Apòstol

El rei i l'Apòstol

El 25 de juliol, dia de Sant Jaume, el rei Joan Carles va visitar Santiago de Compostel·la i va encomanar-se davant l'apòstol. El rei d'Espanya fa una apel·lació a la solidaritat entre Comunitats autònomes dins de l'Espanya plural.

"Senyor Santiago, il·lumina els nostres responsables polítics, econòmics i socials per servir l'interés general amb generositat", digué el monarca davant de l'apòstol.

Jo més aviat demanaria que no il·lumini tant als polítics espanyols perquè n'hi ha masa polítics il·luminats i masa pocs que estiguin centrats. Tot i que una mica d'intel·ligència i seny a més d'un dels politicastres hispànics els aniria bé, per poc que els augmentés la intel·ligència segur que en tindrien més de la que fins ara han demostrat tenir, però potser el que l'apòstol els hauria de donar és honestedat, una qualitat de la que especialment els polítics del PP no van gaire sobrats.

"Et demano que fomentis tot allò que ens uneix i ens fa més forts (...), que assegura la solidaritat entre les nostres comunitats autònomes i que fa d'Espanya una gran família unida, al mateix temps que diversa i plural.", afegí el Borbó.

No hi ha res com un bon eufemisme per amagar la realitat. A Espanya la solidaritat s'entén com que t'has de deixar robar sense piular pels teus “estimats” veins i donar-los les gràcies. Potser, el rei no s'hauria de dirigir al pobre apòstol que deu estar fart que qualsevol xitxarel·lo li vagi a demanar coses rares sinó a alguns polítics del seu país que fan un gran esforç per que els diversos pobles estiguin cada cop més enfrontats, si això que li demana a l'apòstol potser li hauria de dir al “líder” del principal partit de l'oposició, partit que està contribuint a enfrontar la gent amb un grau d'irresponsabilitat mai vistos, aquesta és la mateixa gent a qui no li agrada la pluralitat sinó la uniformitat.

Fins i tot el Borbó deu veure la cosa molt fotuda si tracta de buscar ajut dels sants. Clar, que ell potser tem perdre la feina, per tant l'interés és personal. Però crec que ni Sant Jaume arregla el que Rajoy i la seva camarilla pretenen fer.