29 de jul. 2010

El Parlament de Catalunya i la votació sobre la prohibició de les curses de braus

El Parlament de Catalunya i la votació sobre la prohibició de les curses de braus

Una Iniciativa Legislativa Popular

(Aquest text ha sigut escrit el 27 de juliol de 2010)

Una Iniciativa Legislativa Popular és una proposició de llei que fan els ciutadans. Fer-la requereix el compliment d'una sèrie de requisits: recollir un mínim de 50.000 firmes en un termini de temps determinat per la llei. En aquest cas parlem d'una ILP promoguda per un grup que va aconseguir recollir 180.000 firmes, van presentar la ILP al Parlament amb les 180.000 firmes. El Parlament va crear una comissió que va escoltar a protaurins, antitaurins i a experts en temes relacionats amb el tema. Finalment la ILP serà votada demà dia 28 de juliol de 2010, de manera que en el moment d'escriure això desconec quin serà el resultat tot i que es creu que la prohibició serà aprovada.

Reaccions

(Aquest text ha sigut escrit el 27 de juliol de 2010)

Des del moment en què va saber-se que la ILP havia estat admesa a tràmit s'han produït diverses reaccions, especialment a Espanya i entre els sectors de l'espanyolisme més ranci que veien en aquesta ILP un atac del “pèrfids” catalanistes contra una de les més pures essències de la nació espanyola, les curses de braus, la reacció espanyolista “denunciava” que això de la ILP era una “agressió” catalanista, una mostra de l'odi dels catalans a Espanya, i una mostra que darrera hi havia un complot contra Espanya, fins i tot, intentaven veure mans negres, o veien pulsions identitàries. La realitat és que els únics que han usat profusament l'argument identitari per defensar la continuïtat de les curses de braus a Catalunya han sigut els nacionalistes espanyols, especialment els mitjans de la caverna i el Partit Popular. Només cal veure les portades i articles d'aquests mitjans ornamentats de banderes espanyoles – sense pollastre, això és cert, però estrany si considerem la ideologia d'algun d'aquests mitjans – o com la presidenta pepera de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha posat almenys dues vegades molt torera ella per algun d'aquests mitjans.

Fa pocs dies parlava en un altre article com un altre dirigent del PP deia que el fet que Catalunya prohibeixi les curses de braus era com si Andalusia decidís prohibir el futbol. També deixava caure que s'havia d'impedir que els Parlaments autonòmics puguessin decidir en aquestes matèries, oblidant que la Comunitat de Madrid presidida per una companya seva de partit havia fet una mena de declaració en defensa dels valors i essències pàtries de les curses de braus. Suposo que aquest bon peper només devia voler prohibir que els Parlaments tinguessin poder de decisió si decidien en contra de l'opinió del PP.
I El (in)Mundo que diu d'això?
(Aquest text ha sigut escrit el 27 de juliol de 2010)
El (in) Mundo es queixa que el PSC doni llibertat de vot als seus diputats al Parlament de Catalunya i insisteix en fer referència reiteradament al lloc de naixement del president Montilla, fet que trobo absurd, ja sabem tots, i Montilla el primer, que va néixer a un poble de Còrdova. Fan referència a l'afició de Montilla a les curses de braus. Que els diputat votin lliurement segons la seva consciència hauria de ser la norma general, que a El (in)Mundo aquest fet no li agradi gens mostra el seu tarannà poc o gens democràtic. Ja he dit que trobo absurd insistir en citar el lloc del naixement de Montilla a cada article, no aporta res, i diria que mostra per part dels redactors de El (in)Mundo un desconeixement de la realitat catalana. Acusen a Montilla de cedir davant el sector – segons El (in)Mundo – més nacionalista del PSC, més
nacionalista català, és clar, a El (in)Mundo li agradaria que Montilla hagues cedit pel sector nacionalista espanyol del PSC. Demà els diputats del PSC tindran llibertat de vot, podrà cadascun d'ells votar en consciència, la seva. Ells deuen creure que una persona és immigrant tota la vida des que arriba al lloc fins el dia de la seva mort i que no s'ha d'integrar de cap de les maneres dins de la societat d'acollida, els fa mal que aquella immigració vinguda de diverses zones d'Espanya hagi estat capaç d'integrar-se a Catalunya de forma majoritària. Si no ho entenen és problema seu, que ells siguin incapaços d'entendre-ho o simplement no vulguin no vol dir que el fet sigui el que és. És curiós que sigui un diari espanyol qui ataqui a un immigrant que va arribar d'un poble de Còrdova i va saber integrar-se fins arribar a la més alta institució del nostre país. Com he dit, demostren no entendre que és Catalunya. És a dir, el diari espanyolista El (in)Mundo és incapaç d'entendre els conceptes democràtics i a Catalunya. De pollastres, cabdills per la gràcia de Déu i essències hispàniques hi entenen molt.
Qui ha pretés convertir aquest assumpte en un tema d'enfrontament ha sigut el nacionalisme espanyol amb algunes mentides que s'han repetit incansablement obviant el fet que això va sortir de la societat, i que als
partits polítics catalans el tema els ha incomodat molt. Una de les mentides els diaris espanyolistes intenten fer empassar als espanyols a gal·let és aquella que diu que la ILP és una reacció a la sentència de l'Estatut. Bé, això és fals, la ILP va presentar-se molt abans que sortís la sentència. Cal recordar que aquesta gent no té manies a publicar notícies on si cal obvien o falsegen dades per emmotllar els fets al missatge que volen transmetre, el problema és que ho fan d'una manera tan matussera i que o pensen que hi ha gent que si que raona.
Una entrevista a un extorero
(Aquest text ha sigut escrit el 28 de juliol de 2010)
El (in)Mundo fa una breu entrevista a l'extorero Joaquín Bernadó, deixant molt clar on va néixer, Santa Coloma de Gramanet, al costat de
Barcelona, per tant, un extorero català. I?. L'extorero diu que els que volen prohibir les curses de brau són uns incults que ho fan per atacar Espanya. Entenc que ell vulgui defensar la seva professió però si creu que insultant als que estan en contra de les curses de braus els farà canviar d'opinió crec que va errat. No nego que hi hagi gent a Catalunya a la que no agradin les curses de braus pel fet de ser una mostra rància d'espanyolisme caducat, però la majoria de la gent que hi està en contra és perquè considera que un espectacle basat en la tortura i sacrifici d'un animal és acte bàrbar, retrògrad i inhumà, disfrutar del patiment d'una bèstia si que és un acte d'incultura. Fixeu-vos que no he fet referència en tota aquesta frase a qüestions identitàries, ell en canvi, a més de dir-nos incults a aquells que estem en contra és qui parla de qüestions identitàries, és una festa espanyola i per això l'ataquen, diu. A una altra pregunta respon que a França el president Sarkozy va sortir en defensa de les curses de braus que també se celebren al sud del país veí i demana que “algú amb collons” faci alguna cosa. I que deu voler Bernadó que es faci?. Potser pretén que s'envii la guàrdia civil i ens obligui a tots a anar a veure les curses de braus?. Vol que el govern suprimeixi la Generalitat?. L'apel·lació als collons i la defensa de les essències identitàries són la veritable mostra d'incultura.
Balañà vol 300 milions
(Aquest text ha sigut escrit el 28 de juliol de 2010)
Balañà és el propietari de la Monumental, l'única plaça de toros que ara queda a Barcelona i dels cinemes i teatres de la cadena Balañà, és per tant un empresari d'espais per espectacles. Balañà vol que l'indemnitzin amb 300 milions d'euros. Va fer públic un comunicat que acaba en un to amenaçador “La bateria d'advocats de la família Balañà no es quedarà de braços creuats: 300 milions d'euros és la xifra.”.
Les curses de braus és un espectacle infame, cruel, atroç, bàrbar, en què per divertir a uns quants sàdics torturen i maten a sis pobres bèsties que no saben ni perquè són allà. És una activitat de la que viu molta gent, és cert, però és una activitat que rep generoses subvencions perquè sinó ja fa temps que haurien hagut de tancar el negoci, subvencions procedents dels ajuntaments, comunitats autònomes, Estat espanyol i també de la UE. Molts milions que serveixen per mantenir un espectacle cruel i inhumà. Si, ja ho sé que també el teatre, el cinema, o l'esport són activitats subvencionades, però no són espectacles que hagin d'acabar amb la mort necessària d'aquells que en formen part com si que li succeeix al toro. Balañà reclama 300 milions d'euros a la Generalitat de Catalunya que anirien a la seva butxaca. El total de les subvencions a la festa nacional i tot allò que l'envolta puja a 600 milions. És a dir, un senyor que té una plaça de toros a Barcelona, pretén embutxacar-se ell sol una quantitat que és la meitat de la quantitat que rep tot el sector relacionat amb els toros a tot Espanya. Quines galtes, senyor Balañà, quines galtes. Vol cobrar pr vosté sol de la Generalitat de Catalunya la meitat del que rep tot el sector taurí de quatre institucions diferents. Ni un cèntim. I ja que hi estem posats, s'enrecorda que té a la Via Laietana un cinema tancat des de fa potser 10 anys amb un rètol que anuncia pròxima apertura, apertura d'un multisales de la seva propietat?. M'ensumo que té problemes econòmics que no li permeten fer les obres, i deu haver vist l'oportunitat per treure-li 300 milions a la Generalitat. No crec que la Generalitat hagi de pagar 300 milions al grup Balañà, diners de tots els catalans a un empresari que gestiona un dels negocis més subvencionats. Podrien intentar buscar raonaments positius per defensar les curses de braus però prefereixen mentir i injuriar, o anar directament al xantatge econòmic demanant una xifra astronòmica com fa Balañà perquè deuen pensar que amb estirabots d'aquesta mena poden aconseguir alguna cosa, a veure si fent molt de soroll aconsegueixen coaccionar algú, i perquè és evident que aquests inhumans incults no tenen raonaments amb què donar suport a una barbàrie incivilitzada en què maten a sis animals.
ILP antitaurina a Madrid
(Aquest text ha sigut escrit el 28 de juliol de 2010)
Molt abans que Catalunya, i ja fa 20 anys d'això, les Canàries van prohibir les curses de braus sense que s'organitzés el xivarri que ara ni a les Espanyes ho veiessin com una agressió contra les essències pàtries hispàniques com està succeint ara amb el cas de la ILP catalana. El fet que a Catalunya la iniciativa hagi sortit de la societat a Madrid no ho entenen, no ho volen entendre, no comprenen que s'aconsegueixin 180.000 firmes per donar-hi suport a la ILP, no entenen a Madrid com això ha arribat tan lluny, fins avui dia 28 de juliol en què la llei serà votada. Però també a Madrid els antitaurins han aconseguit 50.000 firmes per presentar una ILP a l'Assemblea de la Comunitat de Madrid. Dubto molt que els proponents de la ILP a Madrid arribin ni tan sols a la porta. Coneixent a la presidenta Aguirre no em sorprendria que el dia que toqués presentar la ILP i les firmes les portes de l'Assemblea de Madrid estiguin tancades. Al marge que a Canàries ja les van prohibir fa 20 anys sense que Espanya explotés i sense que s'organitzés tant xivarri mediàtic, i que ara Catalunya a instàncies de la societat decideixi prohibir les curses de braus, el moviment antitaurí creix a molts llocs, molts cops sense el suport mediàtic que tenen els protaurins que aconsegueixen fer molt de soroll mediàtic, com si fossin una vuvuzela, però que al marge de provocar mal de cap i de ser molt ofensius i grollers, no veig que els protaurins aconsegueixin més suports, creuen que cridar molt fort i de forma forassenyada vol dir que tenen la raó i que són més, mentrestant els antitaurins han fet la feina ben feta, sense suport mediàtic ni polític, i sense insultar ningú. El moviment antitaurí treballa a molts llocs sense més suport que la seva feina i només sabent-se el que demanen quan te'ls trobes, però el moviment antitaurí no existeix només a Catalunya, en altres Comunitats Autònomes també hi ha gent que és contrària a les curses de braus. I aquest avenç dels antitaurins sembla que fa por, alguns mitjans de la caverna acusaven a aquest moviment de tenir al darrera a personatges amb obscures intencions, no entenen que pugui haver-hi persones que no vulguin curses de braus, els intenten denigrar acusant-los d'estar al servei d'obscurs interessos, quan els antitaurins han explicar per activa i per passiva les seves raons per estar en contra de la barbàrie de les curses de braus.






El Parlamento de Cataluña y la votación sobre la prohibición de las corridas de toros

Una Iniciativa Legislativa Popular
(Este texto ha sido escrito el 27 de julio de 2010)

Una Iniciativa Legislativa Popular es una proposición de ley que hacen los ciudadanos. Hacerla requiere el cumplimiento de una serie de requisitos: recoger un mínimo de 50.000 firmas en un plazo de tiempo determinado por la ley. En este caso hablamos de una ILP promovida por un grupo que consiguió recoger 180.000 firmas, presentaron la ILP en el Parlamento con las 180.000 firmas. El Parlamento creó una comisión que escuchó a protaurins, antitaurinos y expertos en temas relacionados con el tema. Finalmente la ILP será votada mañana día 28 de julio de 2010, de manera que en el momento de escribir esto desconozco cuál será el resultado aunque se cree que la prohibición será aprobada.
Reacciones

(Este texto ha sido escrito el 27 de julio de 2010)
Desde el momento en que supo que la ILP había sido admitida a trámite se han producido diversas reacciones, especialmente en España
y entre los sectores del españolismo más rancio que veían en esta ILP un ataque del "pérfidos" catalanistas contra una de las más puras esencias de la nación española, las corridas de toros, la reacción españolista "denunciaba" que lo de la ILP era una "agresión" catalanista, una muestra del odio de los catalanes en España, y una muestra que detrás había un complot contra España, incluso, intentaban ver manos negras, o veían pulsiones identitarias. La realidad es que los únicos que han usado profusamente el argumento identitario para defender la continuidad de las corridas de toros en Cataluña han sido los nacionalistas españoles, especialmente los medios de la caverna y el Partido Popular. Sólo hay que ver las portadas y artículos de estos medios ornamentados de banderas españolas - sin pollo, eso es cierto, pero extraño si consideramos la ideología de alguno de estos medios - o como la presidenta pepera de la Comunidad de Madrid, Esperanza Aguirre , ha puesto al menos dos veces muy torera ella por alguno de estos medios.
Hace pocos días hablaba en otro artículo como otro dirigente del PP decía que el hecho de que Cataluña prohíba las corridas de toros era como si Andalucía decidiera prohibir el fútbol. También dejaba caer que había que impedir que los Parlamentos autonómicos pudieran decidir en estas materias, olvidando que la Comunidad de Madrid presidida por una compañera suya de partido había hecho una especie de declaración en defensa de los valores y esencias patrias de las carreras de toros. Supongo que este buen pepero sólo debía querer prohibir que los Parlamentos tuvieran poder de decisión si decidían en contra de la opinión del PP.

Y El (in) Mundo que dice de esto?
(Este texto ha sido escrito el 27 de julio de 2010)
El (in) Mundo se queja de que el PSC dé libertad de voto a sus diputados en el Parlamento de Cataluña e insiste en hacer referencia reiteradamente en el lugar de nacimiento del presidente Montilla, lo que encuentro absurdo, ya sabemos todos, y Montilla el primero, que nació en un pueblo de Córdoba. Hacen referencia a la afición de Montilla a las corridas de toros. Que los diputado voten libremente según su conciencia debería ser la norma general, que en El (in) Mundo este hecho no le guste nada muestra su talante poco o nada democrático. Ya he dicho que encuentro absurdo insistir en citar el lugar del nacimiento de Montilla a cada artículo, no aporta nada, y diría que muestra por parte de los redactores de El (in) Mundo un desconocimiento de la realidad catalana. Acusan a Montilla de ceder ante el sector - según El (in) Mundo - más nacionalista del PSC, más nacionalista catalán, claro, en El (in) Mundo le gustaría que Montilla hubiera cedido por el sector nacionalista español del PSC. Mañana los diputados del PSC tendrán libertad de voto, podrá cada uno de ellos votar en conciencia, su. Ellos deben creer que una persona es inmigrante toda la vida desde que llega al lugar hasta el día de su muerte y que no se debe integrar de ninguna manera dentro de la sociedad de acogida, les duele que aquella inmigración venida de diversas zonas de España haya sido capaz de integrarse en Cataluña de forma mayoritaria. Si no lo entienden es su problema, que ellos sean incapaces de entenderlo o simplemente no quieran no quiere decir que el hecho sea lo que es. Es curioso que sea un diario español que ataque a un inmigrante que llegó de un pueblo de Córdoba y supo integrarse hasta llegar a la más alta institución de nuestro país.Com he dicho, demuestran no entender que es Cataluña. Es decir, el diario españolista El (in) Mundo es incapaz de entender los conceptos democráticos y en Cataluña. De pollos, caudillos por la gracia de Dios y esencias hispánicas entienden mucho. Quien ha pretendido convertir este asunto en un tema de enfrentamiento ha sido el nacionalismo español con algunas mentiras que se han repetido incansablemente obviando el hecho de que esto salió de la sociedad, y que los partidos políticos catalanes el tema les ha incomodado mucho. Una de las mentiras los diarios españolistas intentan hacer tragar a los españoles a gala let es aquella que dice que la ILP es una reacción a la sentencia del Estatut. Bueno, eso es falso, la ILP se presentó mucho antes de que saliera la sentencia. Hay que recordar que esta gente no tiene reparos en publicar noticias donde si hay obvian o falsean datos para amoldar los hechos al mensaje que quieren transmitir, el problema es que lo hacen de una manera tan torpe y que o piensan que hay gente que si que razona.
Una entrevista a un extorero
(Este texto ha sido escrito el 28 de julio de 2010)

El (in) Mundo hace una breve entrevista al extorero Joaquín Bernadó, dejando muy claro donde nació, Santa Coloma de Gramanet, junto a Barcelona, por tanto, un extorero catalán. Y?. El extorero dice que los que quieren prohibir las corridas de toro son unos incultos que lo hacen para atacar España. Entiendo que él quiera defender su profesión pero si cree que insultando a los que están en contra de las corridas de toros los hará cambiar de opinión creo que equivocado. No niego que haya gente en Cataluña a la que no gusten las corridas de toros por ser una muestra rancia de españolismo caducado, pero la mayoría de la gente que está en contra es porque considera que un espectáculo basado en la tortura y sacrificio de un animal es acto bárbaro, retrógrado e inhumano, disfrutar del sufrimiento de un animal si que es un acto de incultura. Tenga en cuenta que no he hecho referencia en toda esta frase a cuestiones identitarias, él en cambio, además de decirnos incultos a aquellos que estamos en contra es que habla de cuestiones identitarias, es una fiesta española y por eso lo atacan , dice. A otra pregunta responde que en Francia el presidente Sarkozy salió en defensa de las corridas de toros que también se celebran en el sur del país vecino y pide que "alguien con cojones" haga algo. ¿Y que querrá Bernadó que se haga?. Tal vez pretende que se envíe la guardia civil y nos obligue a todos a ir a ver las corridas de toros?. ¿Quiere que el gobierno suprima la Generalitat?. La apelación a los cojones y la defensa de las esencias identitarias son la verdadera muestra de incultura.
Balañà quiere 300 millones
(Este texto ha sido escrito el 28 de julio de 2010)
Balañà es el propietario de la Monumental, la única plaza de toros que ahora queda en Barcelona y los cines y teatros de la cadena Balañà, es por tanto un empresario de espacios para espectáculos. Balañà quiere que la indemnicen con 300 millones de euros. Hizo público un comunicado que acaba en un tono amenazador "La batería de abogados de la familia Balañà no se quedará de brazos cruzados: 300 millones de euros es la cifra.". Las corridas de toros es un espectáculo infame, cruel, atroz, bárbaro, en que para divertir a unos cuantos sádicos torturan y matan a seis pobres bestias que no saben ni porque están allí. Es una actividad de la que vive mucha gente, es cierto, pero es una
actividad que recibe generosas subvenciones porque sino ya hace tiempo que habrían tenido que cerrar el negocio, subvenciones procedentes de los ayuntamientos, comunidades autónomas, España y también de la UE. Muchos millones que sirven para mantener un espectáculo cruel e inhumano. Si, ya sé que también el teatro, el cine, o el deporte son actividades subvencionadas, pero no son espectáculos que tengan que acabar con la muerte necesaria de aquellos que forman parte como si le sucede al toro. Balañà reclama 300 millones de euros a
la Generalitat de Cataluña que irían a su bolsillo. El total de las subvenciones a la fiesta nacional y todo aquello que le rodea asciende a 600 millones. Es decir, un señor que tiene una plaza de toros en Barcelona, pretende embolsarse él solo una cantidad que es la mitad de la cantidad que recibe todo el sector relacionado con los toros en toda España. ¿Qué mejillas, señor Balañà, qué mejillas. Quiere cobrar pr usted solo de la Generalitat de Catalunya la mitad de lo que recibe todo el sector taurino de cuatro instituciones diferentes. Ni un céntimo. Y ya que estamos puestos, se acuerda que tiene en la Via Laietana un cine cerrado desde hace quizás 10 años con un letrero que anuncia próxima apertura, apertura de un multisalas de su propiedad?. Me huelo que tiene problemas económicos que no le permiten hacer las obras, y habrá visto la oportunidad para sacarle 300 millones a la Generalitat. No creo que la Generalitat tenga que pagar 300 millones al grupo Balañà, dinero de todos los catalanes a un empresario que gestiona uno de los negocios más subvencionados. Podrían intentar buscar razonamientos positivos para defender las corridas de toros pero prefieren mentir y denostar, o ir directamente al chantaje económico pidiendo una cifra astronómica como hace Balañà porque deben pensar que con despropósitos de este tipo pueden conseguir algo, a ver si lo que hace de ruido consiguen coaccionar a alguien, y porque es evidente que estos inhumanos incultos no tienen razonamientos con que apoyar una barbarie incivilizada en que matan a seis animales.
ILP antitaurina en Madrid
(Este texto ha sido escrito el 28 de julio de 2010)
Mucho antes que Cataluña, y ya hace 20 años de ello, Canarias prohibieron las corridas de toros sin que se organizara el alboroto que ahora ni en las Españas lo vieran como una agresión contra las esencias patrias hispánicas como está sucediendo ahora con el caso de la ILP catalana. El hecho de que en Cataluña la iniciativa haya salido de la sociedad en Madrid no lo entienden, no lo quieren entender, no comprenden que se consigan 180.000 firmas para dar apoyo a la ILP, no entienden en Madrid como esto ha llegado tan lejos , hasta hoy día 28 de julio en que la ley será votada. Pero también en Madrid los antitaurinos han conseguido 50.000 firmas para presentar una ILP en la Asamblea de la Comunidad de Madrid. Dudo mucho que los proponentes de la ILP en Madrid lleguen ni siquiera a la puerta. Conociendo a la presidenta Aguirre no me sorprendería que el día que tocara presentar la ILP y las firmas las puertas de la Asamblea de Madrid estén cerradas. Al margen de que en Canarias ya las prohibieron hace 20 años sin que España explotara y sin que se organizara tanto jaleo mediático, y que ahora Cataluña a instancias de la sociedad decida prohibir las corridas de toros, el movimiento antitaurino crece en muchos lugares, muchas veces sin el apoyo mediático que tienen los protaurins que consiguen hacer mucho ruido mediático, como si fueran una vuvuzela, pero que al margen de provocar dolor de cabeza y de ser muy ofensivos y groseros, no veo que los protaurins consigan más apoyos, creen que gritar muy fuerte y de forma insensata quiere decir que tienen la razón y que son más, mientras los antitaurinos han hecho el trabajo bien hecho, sin apoyo mediático ni político, y sin insultar a nadie. El movimiento antitaurino trabaja en muchos lugares sin más apoyo que su trabajo y sólo sabiéndose lo que piden cuando te encuentras, pero el movimiento antitaurino no existe sólo en Cataluña, en otras Comunidades Autónomas también hay gente que es contraria a las corridas de toros. Y este avance de los antitaurinos parece que da miedo, algunos medios de la caverna acusaban a este movimiento de tener detrás a personajes con oscuras intenciones, no entienden que pueda haber personas que no quieran corridas de toros, los intentan denigrar acusándolos de estar al servicio de oscuros intereses, cuando los antitaurinos han explicar por activa y por pasiva sus razones para estar en contra de la barbarie de las corridas de toros.