15 de gen. 2010

Valors cristians poc pietosos

Valors cristians poc pietosos
Suposem que la gent religiosa és pietosa, no us deixeu enganyar, tot és pura hipocresia. Comencem per aquesta notícia breu que he trobat a El Periódico de Catalunya. Allà als Estats Units els telepredicadors són estrelles de la televisió que amb els seus sermons televisats a milions de persones influeixen en el pensament d'aquestes persones que els escolten i, el que jo considero més greu, en importants càrrecs governants d'aquest país. És una petita teocràcia influent que fa servir a Déu com excusa per transmetre un missatge molt conservador, si, molt purità en qüestions morals, a vegades amb tints obertament racistes. Un exemple seria aquest telepredicador, Pat Robertson, que dóna la culpa als haitians de la desgràcia que pateixen, el terratrémol. Es presenta com a transmissor de la paraula divina però el missatge que transmet no té gens de pietós. Si el Déu de Robertson és aquest Déu despietat ja se'l pot confitar. L'altre personatge, Rush Limbaugh demana, en una mostra mancada de pietat que deixi de donar-se diners per a Haití
.

La ultradreta dels EUA, en contra dels donatius
El Periódico de Catalunya
15 de gener de 2010
Enmig de la tragèdia hi ha qui s'aprofita per seguir-se guanyant la fama d'energumen, com el telepredicador Pat Robertson, que ahir va assegurar que els haitians són els responsables del terratrémol i d'altres tragèdies per haver-hi firmat un “pacte amb el diable” o el polèmic comentarista Rush Limbaugh, veu de la ultradreta més rància, que va demanar a la gent que no faci més donatius perquè Haití ja ha rebut massa ajudes.

Però no hem de viatjar fins els Estats Units per trobar gent així. Espanya té a vàndals que unes vegades vesteixen sotana i diuen parlar en nom de Déu però les seves paraules transmeten un missatge que poc té a veure amb el missatge cristià d'amor cap als altres. En aquest cas parlem del bisbe conservador José Ignacio Munilla: “Hi ha mals majors que els que aquests pobres d'Haití estan patint aquests dies, no?. nosaltres ens lamentem molt dels pobres d'Haití però igual també hauríem, a més de posar tota la nostra solidaritat a ajudar els pobres, els nostres mitjans econòmics, etc. També hauríem de plorar per nosaltres, per la nostra pobra situació espiritual, per la nostra concepció materialista de vida, no?. Potser és un mal més gran el que nosaltres estem patint que el que aquests innocents també estan patint”.
No ens hem d'anar gaire lluny per escoltar un altre exemple vergonyant de com aquells que parlen tant d'amor als altres, en aquest cas és un tertulià de l'emissora episcopal, la COPE, José Manuel de Prada, ataca el sentiment humanitari quan es produeix una desgràcia com la succeïda a Haití: “"El terratrémol d'Haití està provocant una d'aquestes periòdiques orgies solidàries en què les societats envaïdes per les velles virtuts cristianes que s'han tornat boges es cabussen per a ofegar les lladelles de la mala consciència". Les lladelles les té ell en el cervell. Pel que he pogut esbrinar del personatge, es tractar d'un escriptor que empra un llenguatge carregós i florit en els seus llibres i articles. Que defensa les teories creacionistes. Participa en el programa La Linterna de l'emissora episcopal COPE, aquella des de la que Losantos i el seu camarada César Vidal escopien la seva doctrina carregada d'odi i demagògia sota el mantell protector del cardenal Rouco, sembla que els van fer fora a tots dos, però l'estil de l'emissora episcopal no ha canviat.



Valores cristianos poco piadosos
Supongamos que la gente religiosa es piadosa, no os dejéis engañar, todo es pura hipocresía.Comencemos por esta noticia breve que he encontrado en El Periódico de Cataluña. Allí en Estados Unidos los telepredicadores son estrellas de la televisión que con sus sermones televisados a millones de personas influyen en el pensamiento de estas personas que los escuchan y, lo que yo considero más grave, en importantes cargos gobernantes de este país.Es una pequeña teocracia influyente que utiliza a Dios como excusa para transmitir un mensaje muy conservador, si, muy puritano en cuestiones morales, a veces con tintes abiertamente racistas. Un ejemplo sería este telepredicador, Pat Robertson, que da la culpa a los haitianos de la desgracia que sufren, el terremoto. Se presenta como transmisor de la palabra divina pero el mensaje que transmite no tiene nada de piadoso. Si el Dios de Robertson es ese Dios despiadado ya se le puede confitar. El otro personaje, Rush Limbaugh pide, en una muestra carente de piedad que deje de darse dinero para Haití.

La ultraderecha de EEUU, en contra de los donativos
El Periódico de Catalunya
15 de enero de 2010
En medio de la tragedia hay quien aprovecha para seguirse ganando la fama de energúmeno, como el telepredicador Pat Robertson, que ayer aseguró que los haitianos son los responsables del terremoto y otras tragedias por haber firmado un "pacto con el diablo" o el polémico comentarista Rush Limbaugh, voz de la ultraderecha más rancia, que pidió a la gente que no haga más donativos para Haití ya ha recibido demasiadas ayudas.

Pero no tenemos que viajar hasta los Estados Unidos para encontrar gente así. España tiene a vándalos que unas veces visten sotana y dicen hablar en nombre de Dios pero sus palabras transmiten un mensaje que poco tiene que ver con el mensaje cristiano de amor hacia los demás. En este caso hablamos del obispo conservador José Ignacio Munilla: "Hay males mayores que los que estos pobres de Haití están sufriendo estos días, no?. nosotros nos lamentamos mucho de los pobres de Haití pero igual deberíamos, además de poner toda nuestra solidaridad a ayudar a los pobres, nuestros medios económicos, etc. También deberíamos llorar por nosotros, para nuestra pobre situación espiritual, por nuestra concepción materialista de vida, no?. Quizás es un mal mayor el que nosotros estamos sufriendo que lo que estos inocentes también están sufriendo ".
No nos tenemos que ir muy lejos para escuchar otro ejemplo vergonzoso de cómo aquellos que hablan tanto de amor a los demás, en este caso es un tertuliano de la emisora episcopal, la COPE, José Manuel de Prada, ataca el sentimiento humanitario cuando se produce una desgracia como la sucedida en Haití: "" El terremoto de Haití está provocando una de estas periódicas orgías solidarias en que las sociedades invadidas por las viejas virtudes cristianas que se han vuelto locas se zambulle para ahogar las ladillas de la mala conciencia ". Las ladillas las tiene él en el cerebro. Por lo que he podido averiguar del personaje, se trató de un escritor que emplea un lenguaje pesado y florido en sus libros y artículos. Que defiende las teorías creacionistas. Participa en el programa La Linterna de la emisora episcopal COPE, aquella desde la que Losantos y su camarada César Vidal escupían su doctrina cargada de odio y demagogia bajo el manto protector del cardenal Rouco, parece que los echaron aambos, pero el estilo de la emisora episcopal no ha cambiado.

10 comentaris:

x ha dit...

i es pietos que el bisbe de marra al qual cites cuides a casa seva a toxicomans als anys en que el caball era un a plaga ??

Jaume C. i B. ha dit...

Tinc clar que no és gaire pietós escoltar a un capellà dir que creu que és més greu que la gent s'hagi tornat descreguda a Espanya que un terratrèmol que mata milers de persones a Haití. Amb aquestes declaracions els descreguts augmentaran.

Antonia ha dit...

De acuerdo totalmente contigo...religiosos sí...que sean piadosos y que compartan...muchas veces no....no hay más que ver al Papa diciendo en Africa que no se pongan preservativos...que hay que tener los hijos que te manda Dios...yo le ponía a él a vivir allí y a vérselas con esos niños y sin dinero...es absurdo y cruel.
Me ha parecido una cosa terrible eso que dices
de ese personaje religioso que cree que la culpa del terremoto es de los haitianos...desde luego hay más locos de los que nos pensamos!!!
Un abrazo!!

felix ha dit...

Jaume...

Es lamentable todo esto. Desde el Obispo de San Sebastian hasta los ultraderechones americanos. ¿nos hemos vuelto locos? ¿satan? ¿fe? menos hablar y más ayudar. Aberrante e inhumano, la solidaridad entre pueblos cada vez es menor. Esto solo tiene un final posible, y no creo que sea grato.

Un abrazo

Jaume C. i B. ha dit...

Antonia: Lo más sorprendente es que se trata de alguien que predica la palabra de Dios, un telepredicador, un tipo de personaje muy típico en aquellas latitudes. A Dios se la ha usado para convocar guerras y para justificar las mayores barbaridades que se han cometido en la Tierra.
Félix: Mientras a los obispos les preocupa más la espiritualidad de los españoles que la vida de los haitianos, hay muchas personas, que además son religiosos, les preocupa salvar primero a las personas, para salvar las almas siempre habrá tiempo. Creo que a los obispos lo que les sucede es que viven alejados de la sociedad, a más de uno habría que enviarlo a realizar labores humanitarias.
Gracias por vuestras opiniones.

Emma ha dit...

Aquest bisbe ja va entrar amb mal peu i segueix igual, "ficant la pota".
No hi rès comparable amb la mort, i dir ara, Haití, es dir "mort". L´endemà va rectificar, pero la polèmica ja estava servida.
Una abraçada, Jaume.

Jaume C. i B. ha dit...

Emma: La seva rectificació l'endamà era la típica en què sap que ha ficat la pota fins els malucs, va dir que les seves paraules havien sigut malinterpretades.

JAUME C. ha dit...

TOODOS LOS QUEEE ESTAIS AI ESCRIBIENDO O LOS QUE AVEIS ESCRIBIDO SOYS UNOS CERDOOOSSS SIN DISCULPARME TODOS LOS K ESTAIS AI MENOS JO !!OF COURSE!! SOYS CAPUYOS I IJOS DE ****

Anònim ha dit...

soys capujos i ijos de **** bla bla bl ji ji ji

Jaume C. i B. ha dit...

A Jaume C y al Anónimo: Me duele la vista leer vuestros mensajes. Vosotros no escribís, atentáis contra la gramática.