29 de gen. 2010

Volen que treballem dos anys més

Volen que treballem dos anys més

Ara diuen que volen pujar l'edat de jubilació fins als 67, ara està situada en els 65, és a dir, per jubilar-nos i cobrar la pensió haurem de treballar durant 2 anys més. Però les empreses cada dia prejubilen els seus treballadors més aviat. El govern proposa que no es pugui prejubilar abans dels 52 anys. Ens prejubilen als 52, ara l'edat de la jubilació està en els 65, són 13 anys de diferència, aquests treballadors prejubilats hauran de cobrar alguna prestació durant 13 anys, si aproven aquest canvi seran 15. La prestació d'atur pot ser de dos anys i escaig, encara tenim 12 anys i escaig, de què pensen que viurem mentrestant?. Si no treballem tampoc cotitzem, durant un temps haurem de viure de les prestacions, i qui pagarà les prestacions?.

Quieren que trabajamos dos años más
Ahora dicen que quieren subir la edad de jubilación hasta los 67, ahora está situada en los 65, es decir, para jubilarse y cobrar la pensión tendremos que trabajar durante 2 años más. Pero las empresas cada día prejubilar a sus trabajadores antes. El gobierno propone que no se pueda prejubilar antes de los 52 años. Nos prejubilan a los 52, ahora la edad de la jubilación está en los 65, son 13 años de diferencia, estos trabajadores prejubilados deberán cobrar alguna prestación durante 13 años, si aprueban este cambio serán 15. La prestación de desempleo puede ser de dos años y pico, todavía tenemos 12 años y pico, ¿de que piensan que viviremos mientras tanto?. Si no trabajamos tampoco cotizamos, durante un tiempo tendremos que vivir de las prestaciones, y ¿quién pagará las prestaciones?.

4 comentaris:

felix ha dit...

Jaume...

Pues otra medida más sin pies ni cabeza. Como tú bien dices, las empresas están prejubilando, así que está medida influira nada más que a los funcionarios, digo yo, y al resto que le parta un rayo. Y dices bien, el que no trabaja, no cotiza, y haremos que hacemos con esto... Otro despropósito más...

Un abrazo

Jaume C. i B. ha dit...

Exacto Félix. Es un disparate.

Jaume Pros ha dit...

A veure. Aquí hi ha un altre factor molt important i que us ben asseguro que han tingut molt en compte. Entre els 65 i els 67 anys, hi haurà molta gent que morirà en aquesta franja d'edat (és trist però tots sabem que és així). Moriran d'un accident, d'un càncer o de qualsevol altra malaltia... Serà gent que haurà cotitzat més temps i que, paradoxalment, no cobraran un duro.

Jaume C. i B. ha dit...

I si no, Jaume, sempre els podem apuntar als viatges de l'IMSERSO i estavellar l'autobús amb ells a dins.