2 de nov. 2012

Alicia en el PP de les meravelles neofranquistes

Alicia en el PP de les meravelles neofranquistes
 

Si algú encara tenia dubtes sobre Alicia Sánchez Camacho ahir es van esvair totalment. La presidenta del PP a Catalunya va assistir juntament amb altres dirigents del PP a un acte públic a l’Hospitalet de Llobregat. Quan Sánchez Camacho ha conclòs una de les seves intervencions s’ha escoltat a un dels assistents a l’acte cridar en castellà “viva Alícia, viva Espanya, viva Catalunya unida, viva los catalanes, catalanes somos todos y Viva Franco”. Ni a la senyora Sánchez Camacho ni a cap dels dirigents del PP presents se’ls ha vist mostrar cap incomoditat ni han recriminat a aquest personatge la seva lloança al dictador. Han continuat com si no hagués succeït res, i de fet és rar que no hagin respost fent el salut a la romana.

No és que als dirigents del PP els costi criticar el franquisme, és que n’hi ha molts que han fet declaracions lloant el dictador, i no ens ha de sorprendre que ni Sánchez Camacho, ni els altres dirigents del PP ni cap dels altres assistents hagin criticat la lloança al dictador, el Partit Popular ha estat fundat per exministres franquistes.

 

 

 



 

 

 

Alicia en el PP de las maravillas neofranquistas
 

Si alguien todavía tenía dudas sobre Alicia Sánchez Camacho ayer se desvanecieron totalmente. La presidenta del PP en Cataluña asistió junto con otros dirigentes del PP en un acto público en L'Hospitalet de Llobregat. Cuando Sánchez Camacho ha concluido una de sus intervenciones ha escuchado a uno de los asistentes al acto llamar en castellano "viva Alicia,viva España, viva Cataluña unida, viva los catalanes, catalanes somos todos yViva Franco". Ni la señora Sánchez Camacho ni a ninguno de los dirigentes del PP presentes les ha visto mostrar ninguna incomodidad ni han recriminado a este personaje su alabanza al dictador. Han continuado como si no hubiera sucedido nada, y de hecho es raro que no hayan respondido haciendo el saludo a la romana.

No es que los dirigentes del PP les cueste criticar el franquismo, es que hay muchos que han hecho declaraciones alabando al dictador, y no debe sorprendernos que ni Sánchez Camacho, ni los otros dirigentes del PP ni ninguno de los otros asistentes hayan criticado la alabanza al dictador, el Partido Popular ha sido fundado por ex ministros franquistas.

11 comentaris:

Maria Boix ha dit...

El salut a la romana, com en dius tu, no l'han fet perquè ni s'havien dutxat ni posat desodorant. Perdó per la broma, però jo, si no m'ho prenc així, no ho suporto! Segur que al matí es lleven amb el Cara al sol i a mitja tarda resen el rosari per fer-se perdonar els pecats.

Com pot ser que encara el lloïn? Quina mentalitat té aquesta gent! No saben diferenciar entre el bé i el mal? És molt greu que al segle XXI passin aquestes coses, però encara ho és més que passin en una democràcia i en un país membre de la Unió Europea. Per què cap polític no ha dit res? Com diu el refrany: qui calla atorga. Que tothom prengui nota de quina és la manera de pensar d'aquest partit polític.

Jaume C. i B. ha dit...

Puc entendre que hi hagi gent que el lloi però no que ho facin i neguin que ho fan. Algú li hauria de preguntar a la senyora Sánchez Camacho perquè no va repudiar el "viva Franco". No és gens rar que en manifestacions del PP apareguin banderes amb el pollastre.

Maria Boix ha dit...

Quan una persona fa una cosa i després la nega, és perquè se n'avergonyeix o sap que està malament fer-ho.
Estic farta del pollastre.
Saps què em preocupa? Hi ha molts joves que són feixistes i portadors de símbols nazis. El futur m'espanta.

Jaume C. i B. ha dit...

La permissivitat, quan no la connivència, amb aquests grups per part de les autoritats espanyoles és un escàndol. Pensem que el dia de la final de la Copa del Rei a Madrid van autoritzar una manifestació neonazi amb exhibició de tota la parafernàlia d'aquesta ideologia mentre la policia estava preocupada confiscant xiulets i estelades. Que la delegada del govern a Madrid va autoritzar aquesta manifestació mentre altres autoritats espanyoles, la llavors presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre i algun dirigent polític més, demanaven que es cancel•lés el partit per la presència de bascos i catalans i perquè estava anunciada la xiulada a l'himne.
Aquests joves que a tu et preocupen no tenen consciencia del mal que els règims autoritaris feixistes van fer perquè escolten presumptes intel•lectuals que neguen les barbaritats comeses pels feixismes. Cal dir, que els règims totalitaris comunistes són igual de criminals, i això també es pot dir de les teocràcies. Per això és important no permetre que s’oblidin aquests crims, ni banalitzar-los com fan alguns dirigents polítics espanyols fent comparacions molt desafortunades.

Maria Boix ha dit...

L'autorització d'aquesta manifestació, va ser una pífia monumental, si ja trobo que aquesta ideologia hauria d'estar prohibida i condemnada, imagina't autoritzar una manifestació i, justament aquell dia. Són uns inconscients. La confiscació de xiulets i estelades, una vergonya, la multa i pallissa policial al noi de l'estelada, vergonyós. Intentar suspendre el partit, una pallassada, que el Rei, no hi assistís, és un gallina...

Que aquest jovent no conegui la trista i decebedora realitat, una vergonya. S'han de saber aquestes coses, a més, són nois molt violents. Aquest jovent és el futur... Espanya NO pot continuar tapant aquestes coses, per què tothom calla? No és just ni bo.

Jaume C. i B. ha dit...

Un altre exemple és autoritzar que grups ultres vagin a manifestar-se contra la consulta que va celebrar-se a Arenys de Munt alhora que pretenien prohibir la celebració de la consulta. Si sumem aquestes dues decisions el que veiem és que la delegada del govern a Catalunya va actuar amb una absoluta irresponsabilitat, i si s'arriba a produir un incident aquesta senyora s'hauria espolsat totes les responsabilitats.

El mal no és que ignorin els fets, perquè si que els coneixen, sinó que considerin justificable assassinar milers de persones. I tu també has vist al Twitter gent dient que s'ha de bombardejar Catalunya o que s'hauria d'enviar tots els catalans a les cambres de gas, és a dir, reconeixen que l'holocaust va existir, però consideren que és normal massacrar altres pobles.

Maria Boix ha dit...

Sí que ho vaig llegir i, per desgràcia, ho continuo llegint, veus, això sí que em fa molta ràbia i molt dolor. Mira si n'estic aprenent que estic comentant sense asserenar-me, em fan molta pena, tant d'odi perquè ens tenen enveja i pensem diferent? De debò, ho demano si us plau, que entenguin què vol dir VIU I DEIXA VIURE. Tant costa?

Amb aquestes decisions, cada vegada ho tinc més clar, volen que tinguem por i, potser així no anirem a votar. Però ja et dic jo que hi aniré, encara que em costi la vida. A mi no m'agrada que em diguin què NO puc fer, dir o pensar. Sóc LLIURE!

Te'n vares assabentar que per a l'11S es deia que sortiria una manifestació de Plaça d'Espanya direcció a la nostra i que llançarien bombes contra nosaltres? Jo ho vaig llegir i em temia el pitjor.

Estan molt malament!

Jaume C. i B. ha dit...

Tot i que no m’agrada gens el símil que sovint es fa de la relació Catalunya-Espanya amb una relació de parella on una de les parts maltracta l’altra, si que és cert que el nacionalisme espanyol té la creença que Catalunya els pertany, i que si no pot ser seva l’han de destruir. També hem de pensar que aquesta gent han vist com de dominar territoris situats a l’altra punta de món ara poden perdre dos territoris que tenen a prop, cosa que els deixa la sensació que el seu Estat és un fracàs, i no ho accepten. Una vegada vaig comparar Espanya amb l’Islam dient que es tracta d’un Imperi que vol expandir-se però en canvi va perdent territori, i no ho entenen.

Ells són els que tenen por perquè els han educat explicant-los sopars de duro sobre glòries imperials i veuen que aquest conte és mentida.

Si, ho vaig llegir al Twitter, però aquests ultres no van poder apropar-se a la manifestació de la Diada. Sembla que alguns grups ultres s’ensumen que la independència ja només és qüestió de temps però parlen d’organitzar una quinta columna. Espero que només sigui una fanfarronada. Però vull recordar que a València la ultradreta va cometre alguns actes de terrorisme contra persones i grups que ells consideraven catalanistes.

Maria Boix ha dit...

Mira, que assumeixin d'una vegada la realitat, es faran un favor i ens faran un favor. És la cosa més important a la vida, veure la crua realitat.

Això darrer no ho sabia, espero que no sigui veritat, no suportaria una cosa així.

Jaume C. i B. ha dit...

Jo també espero que això de l'amenaça quintacolumnista sigui només producte de l'excitació del moment.

Maria Boix ha dit...

Doncs que no s'excitin tant que pot ser perillós.