13 d’abr. 2013

Tres diputats catalans expulsats del Congrés per parlar en català

Tres diputats catalans expulsats del Congrés per parlar en català

 

A Espanya la pluralitat lingüística no se l’han cregut mai, i els que menys s’ho creuen són aquells que diuen ser defensors d’un bilingüisme que ells mai practiquen. Els mateixos partits que defensen aquest bilingüisme de pa sucat amb oli a Catalunya, i els representants dels quals poden expressar-se al Parlament de Catalunya en castellà sense que ningú faci escarafalls, són els mateixos que quan un diputat català fa el seu discurs en català al Congrés dels Diputats criden i els insulten.

Ahir el president del Congrés dels Diputats va privar de la paraula i expulsar de l’hemicicle els diputats d’ERC Joan Tardà, Alfred Bosch i Teresa Jordà per parlar en català a l’hemicicle espanyol. Els diputats catalans van demostrar que la llei no és igual per a tots, mentre a Catalunya l’Estat es pretén que la sola presència d’un alumne castellanoparlant en una classe és motiu suficient, a parer del TSJC, per a què totes les classes es facin en castellà encara que els 24 nens restants siguin catalanoparlants, el president del Congrés va expulsar els tres diputats perquè, segons ell, el reglament del Congrés diu que només es pot parlar en castellà des de la tribuna d’oradors. El president, però, tot i llegir un article del reglament amb el que va justificar l’expulsió dels diputats, un article que enlloc diu que no es pugui parlar en català (gallec o èuscar).

 

 

 



 

 

 

Tres diputados catalanes expulsados ​​del Congreso para hablar en catalán

 

En España la pluralidad lingüística no se la han creído nunca, y los que menos lo creen son aquellos que dicen ser defensores de un bilingüismo que ellos nunca practican. Los mismos partidos que defienden este bilingüismo de pacotilla en Cataluña, y cuyos representantes pueden expresarse en el Parlamento de Cataluña en castellano sin que nadie haga aspavientos, son los mismos que cuando un diputado catalán hace su discurso en catalán el Congreso gritan y los insultan.

Ayer el presidente del Congreso privó de la palabra y expulsar del hemiciclo los diputados de ERC Joan Tardà, Alfred Bosch y Teresa Jordà para hablar en catalán en el hemiciclo español. Los diputados catalanes demostraron que la ley no es igual para todos, mientras en Cataluña el Estado se pretende que la sola presencia de un alumno castellanohablante en una clase es motivo suficiente, a juicio del TSJC, para que todas las clases se hagan en castellano aunque los 24 niños restantes sean catalanohablantes, el presidente del Congreso expulsó a los tres diputados porque, según él, el reglamento del Congreso dice que sólo se puede hablar en castellano desde la tribuna de oradores. El presidente, sin embargo, a pesar de leer un artículo del reglamento con el que justificó la expulsión de los diputados, un artículo que ninguna dice que no se pueda hablar en catalán (gallego o euskera).

2 comentaris:

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Vaig veure aquest vídeo fa uns dies. Aŀlucinant.
Un "Visca" als tres diputats des del Canadà!

Jaume ha dit...

Sovint cal portar una situació al límit per posar en evidència als que diuen una cosa però fan la contrària. Els tres diputats van posar en evidència el Congrés dels Diputats espanyol.