10 de nov. 2010

SOS Racisme i FAGC es querellen contra García Albiol

SOS Racisme i FAGC es querellen contra García Albiol
SOS Racisme i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya van presentar una querella per xenofòbia i racisme contra el dirigent del Partit Popular de Badalona, Xavier García Albiol pel repartiment dels ja coneguts pamflets en què el Partit Popular assimilava delinqüència amb immigració.
Per a la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, que també va participar en el repartiment dels pamflets xenòfobs, és sorprenent que una ONG – SOS Racisme – decideixi demandar per iniciativa pròpia a poques setmanes de la campanya electoral per uns fets que segons Sánchez Camacho van produir-se fa vuit mesos. Vuit mesos?. Si no vaig errat els fets en qüestió van passar aquest estiu, primer al juliol i després que van repetir l'acció al setembre. SOS Racisme ha denunciat en altres ocasions actituds xenòfobes, no veig que hi ha d'estrany que denunciin a Xavier Garcia Albiol per repartir pamflets xenòfobs.
11 entitats van entregar al Parlament de Catalunya una petició, sota el títol de Manifest contra l'augment del racisme i la xenofòbia en la política catalana, de condemna ferma contra les actituds xenòfobes i racistes, reclamen que s'actui si cal amb el codi penal a la ma per perseguir la incitació a l'odi racial. Entre aquestes 11 entitats estan UGT, CCOO, SOS Racisme i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya. Un portaveu d'aquestes entitats va qualificar de racistes i xenòfobs al Partit Popular i a Plataforma per Catalunya.


SOS Racismo y FAGC se querellan contra García Albiol
SOS Racismo y la Federación de Asociaciones Gitanas de Catalunya presentaron una querella por xenofobia y racismo contra el dirigente del Partido Popular de Badalona, Xavier García Albiol por el reparto de los ya conocidos panfletos en que el Partido Popular asimilaba delincuencia con inmigración.Para la presidenta del PP en Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, que también participó en el reparto de los panfletos xenófobos, es sorprendente que una ONG - SOS Racismo - decida demandar por iniciativa propia a pocas semanas de la campaña electoral por unos hechos que según Sánchez Camacho se produjeron hace ocho meses. Ocho meses?. Si no me equivoco los hechos en cuestión ocurrieron este verano, primero en julio y después de que repitieron la acción en septiembre. SOS Racismo ha denunciado en otras ocasiones actitudes xenófobas, no veo que hay de extraño que denuncien a Xavier Garcia Albiol para repartir panfletos xenófobos.11 entidades entregaron al Parlamento de Cataluña una petición, bajo el título de Manifiesto contra el aumento del racismo y la xenofobia en la política catalana, de condena firme contra las actitudes xenófobas y racistas, reclaman que se actúe si es necesario con el código penal en la mano para perseguir la incitación al odio racial. Entre estas 11 entidades están UGT, CCOO, SOS Racismo y la Federación de Asociaciones Gitanas de Cataluña. Un portavoz de estas entidades calificó de racistas y xenófobos al Partido Popular y Plataforma per Catalunya.