15 de nov. 2010

Els Castells, candidats a ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Els Castells, candidats a ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat


Dimarts o dimecres la UNESCO podria concedir als Castells el reconeixement com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat en una reunió que se celebrarà a Nairobi. Els Castells són una de les 51 candidatures que aspiren a obtenir aquest reconeixement. La delegació catalana està formada pel president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, el conseller de cultura i mitjans de comunicació, Joan Manuel Tresserras i Miquel Botella, president de Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Xavier Sabaté, delegat del govern al Camp de Tarragona ha declarat que el reconeixement dels Castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO “seria una manera de posar Tarragona al mapa del món perquè és la terra on van néixer els Castells” i que els Castells “simbolitzen esforços comuns de maneres de pensar i de ser diferents que s'uneixen amb un sol objectiu”. Aquesta frase descriu molt bé el que són els Castells, gent diversa tant en les idees, en els orígens, en la manera de ser, però que s'uneixen per aixecar un Castell, tampoc importa l'edat ni el sexe, tots hi col·laboren. El cap de colla dels Castellers de Vilafranca afirma que aquest reconeixement servirà per protegir els Castells ja que "no sigui que algun dia vingui algú i digui que és una activitat perillosa", i jo dic: no sigui que el Tribunal (pre) constitucional espanyol també els declari inconstitucionals, que tal com estan les coses darrerament a les Espanyes amb tot el que fa olor a català tot és possible.


Els castells, candidats a patrimoni de la humanitat / Los castells, candidatos a patrimonio de la humanidad (TV3)
http://www.tv3.cat/videos/1460339

Los Castells, candidatos a ser Patrimonio Inmaterial de la Humanidad

Martes o miércoles la UNESCO podría conceder a los Castells el reconocimiento como Patrimonio Inmaterial de la Humanidad en una reunión que se celebrará en Nairobi. Los Castells son una de las 51 candidaturas que aspiran a obtener este reconocimiento. La delegación catalana está formada por el presidente del Parlamento de Cataluña, Ernest Benach, el conseller de cultura y medios de comunicación, Joan Manuel Tresserras y Miquel Botella, presidente de Coordinadora de Colles Castelleres de Cataluña. Xavier Sabaté, delegado del gobierno en el Camp de Tarragona ha declarado que el reconocimiento de los Castells como Patrimonio Inmaterial de la Humanidad por parte de la UNESCO "sería una manera de poner Tarragona en el mapa del mundo porque es la tierra donde nacieron los Castells" y que los Castells "simbolizan esfuerzos comunes de maneras de pensar y de ser diferentes que se unen con un solo objetivo". Esta frase describe muy bien lo que son los Castells, gente diversa tanto en las ideas, en los orígenes, en la forma de ser, pero que se unen para levantar un Castillo, tampoco importa la edad ni el sexo, todos colaboran con él. El jefe de colla de los Castellers de Vilafranca afirma que este reconocimiento servirá para proteger a los Castells ya que "no sea que algún día venga alguien y diga que es una actividad peligrosa", y yo digo: no sea que el Tribunal (pre) Constitucional español también los declare inconstitucionales, que tal y como están las cosas últimamente en las Españas con todo lo que huele a catalán todo es posible.La Generalitat i la Federació de Colles Castelleres presenten davant la Unesco la documentació perquè els castells siguin declarats patrimoni immaterial de la humanitat i perquè es reconegui la seva feina d'integració i cohesió social. Actualment hi ha, a Catalunya, una seixantena de colles que agrupen més de 10.000 persones.
La Generalitat y la Federación de Colles Castelleres presentan ante la Unesco la documentación para que los castells sean declarados patrimonio inmaterial de la humanidad y para que se reconozca su trabajo de integración y cohesión social. Actualmente hay, en Catalunya, unas sesenta colles que agrupan más de 10.000 personas.

Los Castells, candidatos a ser Patrimonio Inmaterial de la Humanidad

Martes o miércoles la UNESCO podría conceder a los Castells el reconocimiento como Patrimonio Inmaterial de la Humanidad en una reunión que se celebrará en Nairobi. Los Castells son una de las 51 candidaturas que aspiran a obtener este reconocimiento. La delegación catalana está formada por el presidente del Parlamento de Cataluña, Ernest Benach, el conseller de cultura y medios de comunicación, Joan Manuel Tresserras y Miquel Botella, presidente de Coordinadora de Colles Castelleres de Cataluña. Xavier Sabaté, delegado del gobierno en el Camp de Tarragona ha declarado que el reconocimiento de los Castells como Patrimonio Inmaterial de la Humanidad por parte de la UNESCO "sería una manera de poner Tarragona en el mapa del mundo porque es la tierra donde nacieron los Castells" y que los Castells "simbolizan esfuerzos comunes de maneras de pensar y de ser diferentes que se unen con un solo objetivo". Esta frase describe muy bien lo que son los Castells, gente diversa tanto en las ideas, en los orígenes, en la forma de ser, pero que se unen para levantar un Castillo, tampoco importa la edad ni el sexo, todos colaboran con él. El jefe de colla de los Castellers de Vilafranca afirma que este reconocimiento servirá para proteger a los Castells ya que "no sea que algún día venga alguien y diga que es una actividad peligrosa", y yo digo: no sea que el Tribunal (pre) Constitucional español también los declare inconstitucionales, que tal y como están las cosas últimamente en las Españas con todo lo que huele a catalán todo es posible.