14 de nov. 2010

Resultats del vot i qualificació dels candidats

Resultats del vot i qualificació dels candidats
Estimació del vot

La Vanguardia publica una enquesta electoral. En aquesta enquesta les dades són les següents:

CiU obtindria 59 escons, ara en té 48; PSC obtindria 32 escons, ara en té 37; ERC obtindria 15 a 16 escons, ara en té 21; PP obtindria 13 a 14 escons, ara en té 14; ICV obtindria 11 escons, ara en té 12; C's obtindria 3 escons, ara en té 3.

PSC i Esquerra són els dos partits més afectats, especialment Esquerra, per la tasca de govern en la que s'han comés massa errors i s'ha transmés una imatge poc seriosa, tot i que en el cas d'Esquerra els seus votants molt probablement estan molestos pel suport a un govern amb un PSC que ha donat la sensació d'actuar més pels interessos dels PSOE davant de Catalunya que de Catalunya davant del PSOE i Espanya. Haver tingut dos ministres del PSC al govern central no ha servit de gaire, i els 25 diputats del PSC integrats dins del grup socialista han sigut dòcils, quan haurien d'haver fet alguna cosa per Catalunya han preferit romandre callats. Esquerra ha emprenyat a la seva base electoral. Dels tres membres del Tripartit qui menys perjudicat sembla que sortirà serà ICV malgrat les moltes polèmiques en què especialment Joan Saura ha estat ficat. CiU segons l'enquesta obtindria 59 escons, per aconseguir la majoria absoluta li calen 68. El PP podria perdre un escó, és de suposar que la campanya d'Alícia Sánchez Camacho no està aconseguint el seu propòsit d'augmentar el nombre d'escons, probablement degut a la dèria de recórrer totes les lleis que s'aproven en el Parlament de Catalunya i a la sentència de l'Estatut, també a la demagògia antiimmigració que des de fa uns mesos és l'element principal del programa del Partit Popular a Catalunya. La senyora Sánchez Camacho està intentant fer la seva campanya en clau excessivament espanyola amb la presència quasi permanent de Mariano Rajoy que espera que la campanya electoral catalana l'impulsi cap a la Moncloa. Greu error i falta de respecte cap a les institucions catalanes pensar que això és el trampolí de Rajoy cap a la Moncloa, que tot sigui dit, no és candidat per cap de les circumscripcions catalanes. C's continua en la seva línia habitual de demagògia lerrouxista, mentides i bajanades diverses. Un exemple és que ara els defensors del bilingüisme s'han reconvertit en defensors del trilingüisme, això si, no volen el català als cinemes ni al comerç ni a les institucions. Sota aquesta defensa del trilingüisme continua la mateixa enganyifa que quan defensaven el bilingüisme.

Valoracions dels candidats

Artur Mas (CIU) 5,33; Joan Herrera (ICV) 4,57; José Montilla (PSC) 4,37; Joan Puigcercós (ERC) 3,89; Albert Rivera (C's) 3,02; Alícia Sánchez Camacho (PP) 2,42.

Els dos candidats espanyolistes - Rivera i Sánchez Camacho - són els que obtenen la pitjor puntuació. Si la tasca de govern i els errors comesos han cremat a PSC, ERC i ICV i els han fet perdre vots, sembla que al PP d'Alícia Sánchez Camacho el que li fa perdre suport és l'excés de demagògia, de discurs xenòfob i d'anticatalanisme que destil·la tot el seu discurs, i encara sorprén que la pinya no hagi sigut més forta. Rivera de C's i Sánchez Camacho del PP són els dos candidats amb pitjor nota, curiosament els dos candidats nacionalistes espanyols que practiquen una demagògia anticatalana moltes vegades carregada d'un autoodi malaltís.

Annex

Fa temps que opino que a les campanyes electorals només haurien de participar aquelles persones que són candidats, sense la presència de bolets estranys com Zapatero o Rajoy que distorsionen en aquest cas aquesta campanya electoral que no hem d'oblidar que és per escollir als diputats del Parlament de Catalunya. Per tant la presència d'un Rajoy que demana el vot pel seu partit perquè això és un pas per convertir-lo a ell en president del govern espanyol, és un insult per al Parlament de Catalunya, Rajoy no serà president del govern en funció dels resultats que es produeixin en aquestes eleccions, això només serà possible si guanya unes eleccions previstes, en principi, pel març de 2012, i considerant que encara falta molt i que Rajoy ja va perdre dues eleccions anteriors que ell creia guanyades, em sembla que hauria d'anar revisant el seu discurs i potser agafar l'escombra i començar a netejar la porqueria que hi ha al seu partit.