25 de nov. 2010

Ens volen salvar de nosaltres mateixos

Ens volen salvar de nosaltres mateixos

Els nacionalistes espanyols com Alicia Sánchez Camacho, Albert Rivera i Maria Luisa Cava de Llano ens volen salvar de nosaltres mateixos en el nom d'una idea d'Espanya que no és gens diferent de la de tots els salvapàtries hispànics que en el nom de la sagrada unitat d'Espanya han decidit que als catalans se'ls ha de reduir a les lleis de Castella.

“Castilla miserable, ayer dominadora,
envuelta en sus andrajos desprecia cuanto ignora.”

Són dos versos molt coneguts del poema “A orillas del Duero” del poeta andalús Antonio Machado. Castella s'ha arrogat el paper de salvadora dels pobles del món, o almenys d'aquells pobles que han tingut la desgràcia de caure sota les seves urpes, encara que normalment ho hagi fet delmant-los, empobrint-los o fent-los desaparèixer completament. Aquesta mentalitat encara la podem detectar en molts polítics espanyolistes disposats a salvar-nos de nosaltres mateixos, miren de convéncer-nos de l'error de sentir-nos catalans, de l'error de parlar aquesta llengua que com deia un funcionari judicial extremeny és per a ells “extrañísima y curiosa”. El més greu és que gent nascuda al nostre país tinguin la mateixa mentalitat i siguin més papistes que el Papa, en aquest cas, més espanyolistes que els espanyolistes espanyols, alguns sembla que en aquesta radicalitat espanyolista volen fer-se perdonar el pecat d'haver nascut a Catalunya. Ho podem veure en gent com Albert Rivera, Alicia Sánchez Camacho o Cava de Llano, que sempre diuen allò que són catalans però que se senten molt orgullosos de ser espanyols, per a continuació fer una defensa dels valors de l'Espanya eterna i posar a parir als catalans que se senten – ens sentim - catalans i no demanen – no demanem - perdó per ser-ho ni llepen – ni llepem - el cul als amos espanyols. Doncs mirin, jo no els demanaré perdó per haver nascut on he nascut, Catalunya, ni per parlar en aquesta llengua, si no els agrada es foten. No ens vinguin a salvar, que ningú els ho ha demanat. La mena de Catalunya que agradaria als nacionalistes espanyols com Cava de Llano, Alicia Sánchez Camacho o Albert Rivera ja la vam patir i tastar, si només tenen això per oferir-nos s'ho poden confitar. La independència ja no és una aventura, és el camí que hem d'agafar, una aventura seria seguir formant part d'aquest Estat espanyol que té unes institucions al servei d'unes idees enverinades com les que representen PP o C's.

El dia que hi hagi un referèndum per la independència votaré a favor, de moment votaré per l'opció independentista amb més possibilitats d'aconseguir representació parlamentària.