10 de març 2009

La fabricació del Q3 en suspens

Voldria informar als senyors de la patronal espanyola, en especial els patrons de les grans empresses que l'esclavitud va ser abolida a Espanya l'any 1880 i això vol dir que els treballadors tenen drets, un dels principals és a rebre un sou. Ja imagino que vostés, senyors de la patronal, creuen que els treballadors haurien de treballar sense cobrar, però aquesta teoria de vostés ja no està vigent. I a que ve això?. La direcció de Volkswagen condicionava l'adjudicació de la fabricació del Q3 a la factoria de SEAT de Martorell a que els treballadors acceptin cobrar menys. Ja sé que hi ha crisi però dels errors de les entitats financeres i de les empresses no tenen perquè patir-ne les conseqüències els treballadors. És inacceptable que una empresa faci xantatge als seus treballadors amb l'amenaça d'enviar-los a l'atur si no accepten rebaixar-se el sou.
-----
Querría informar a los señores de la patronal española, en especial a los patrones de las grandes empresas que la esclavitud fue abolida en España el año 1880 y eso quiere decir que los trabajadores tienen derechos, uno de los principales es a recibir un sueldo. Ya imagino que ustedes, señores de la patronal, creen que los trabajadores deberían trabajar sin cobrar, pero esta teoría de ustedes ya no está vigente. ¿Y a que viene eso?. La dirección de Volkswagen condicionaba la adjudicación de la fabricación del Q3 en la factoría de SEAT de Martorell a que los trabajadores acepten cobrar menos. Ya sé que hay crisis pero de los errores de las entidades financieras y de las empresas no tienen porque sufrir las consecuencias los trabajadores. Es inaceptable que una empresa haga chantaje a sus trabajadores con la amenaza de enviarlos al paro si no aceptan rebajarse el sueldo.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No és que sigui inacceptable, és que és vergonyòs!!! Perquè cap de les empreses que fan propostes d'aquesta mena (i creu-me, n'hi ha més) ha repartit mai els beneficis que ha guanyat amb la suor dels seus treballadors!!! I ara s'atraveixen a proposar-los, no tant sols no augmentar el sou com correspondria, sinó permetren una rebaixa!!!

Jaume Pros ha dit...

Volíen pagar sous al nivell del nom del cotxe a fabricar: Q-3 ("cutres").

Jaume C. i B. ha dit...

Cristina: Tens raó, no només no van beneficiar-se els treballadors quan les coses anaven be, aquestes empreses tampoc van fer calaix per si les coses es torçaven.
Tot i que no té res a veure, un exemple és FECSA-ENDESA, aquesta empresa que uns mesos després de l'apagada anunciava enormes beneficis.

Jaume Pros: Bon joc de paraules.

Patric ha dit...

Entenc que hi ha una crisi que podria obligar a tancar les fàbriques. Sembla injust en veritat, però la situació mundial aparentment obliga eso.Creo que la gent pot acceptar treballar per menys diners per no quedar sense un treball ... al carrer.