24 de març 2009

Zapatero i Kosovo

El govern espanyol dóna la nota. Han retirat les tropes de Kosovo. Això personalment no m'importa, però si les raons per les que ho han fet. Fa un any Kosovo va declarar-se independent de Sèrbia, el govern espanyol no va reconèixer aquesta independència posicionant-se al costat de Sèrbia i Rússia. Ja llavors les raons adduïdes eren que el govern espanyol no podia acceptar les declaracions d'independència unilaterals. El gran problema d'Espanya és que també té territoris que podrien decidir un dia seguir el mateix camí que Kosovo i lamentablement Espanya podria empendre el mateix camí de Sèrbia, perquè el govern espanyol, independentment quin sigui el partit que governi, quan se li rasca una mica treu al cavernícola de l'altiplà embolicat en la seva "rojigualda". Les independències de diversos Estats, alguns dels quals són ara membres de la UE, han posat la por al cos als governs espanyols, però hi ha bèsties que quan tenen por poden ser molt perilloses. I de les reaccions violentes de l'Estat espanyol i dels seus gossos de presa la ciutat on visc en sap molt.Zapatero ha retirat els seus soldadets de Kosovo, ho ha fet perquè no està d'acord amb la independència de Kosovo. Creu que no es pot permetre que els països s'independitzin per pròpia iniciativa. Li vull recordar que els pobles tenen el dret a independitzar-se quan l'Estat del que formen part no garanteix
els seus drets.No espero que Zapatero ho entengui, tampoc Rajoy, en aquesta matèria tots dos pensen igual, tots dos són espanyols, tots dos tenen una tradició i un exemple a seguir que els han marcat tots els cretins coronats i generals descerebrats que han governat Espanya..Potser se li han enfadat els Estats Units i altres aliats europeus, però segurament a Sèrbia li posaran una medalla, esperem que no l'hagi de pagar com Aznar que va voler la medalla del Congrés dels Estats Units - finalment no concedida encara que alguns diners va costar a l'erari públic - per xupar-li el puro a Bush.
-----
El gobierno español da la nota. Han retirado las tropas de Kosovo. Eso personalmente no me importa, pero si las razones por las que lo han hecoo. Hace un año Kosovo declaróse independiente de Serbia, el gobierno español no reconoció esta independencia posicionándose al lado de Serbia y Rusia. Ya entonces las razones aducidas eran que el gobierno español no podía aceptar las declaraciones de independencia unilaterales. El gran problema de España es que también tiene territorios que podrían decidir un día seguir el mismo camino que Kosovo y lamentablemente España podría tomar el mismo camino de Serbia, porque el gobierno español, independientemente cuál sea el partido que gobierne, cuando se le rasca un poco saca al cavernícola de la meseta enredada en su "rojigualda". Las independencias de varios Estados, algunos de los cuales son ahora miembros de la UE, han puesto el miedo al cuerpo a los gobiernos españoles, pero hay bestias que cuando tienen miedo pueden ser muy peligrosas. Y de las reacciones violentas del Estado español y de sus perros de presa la ciudad donde vivo sabe mucho.Zapatero ha retirado sus soldaditos de Kosovo, la ha hecho porque no está de acuerdo con la independencia de Kosovo. Cree que no se puede permitir que los países se independicen por propia iniciativa. Le quiero recordar que los pueblos tienen el derecho a independizarse cuando el Estado del que forman parte no garantiza sus derechos.No espero que Zapatero lo entendí, tampoco Rajoy, en esta materia ambos piensan igual, ambos son españoles, ambos tienen una tradición y un ejemplo a seguir que los han legado todos los cretinos coronados y generales descerebrados que han gobernado España..Quizá se le han enfadado los Estados Unidos y otros aliados europeos, pero seguramente en Serbia le pondrán una medalla, esperemos que no la tenga que pagar como Aznar que quiso la medalla del Congreso de los Estados Unidos - finalmente no concedida aunque algunos dinero costó al erario público - poor chuparle el puro a Bush.

5 comentaris:

Jaume Pros ha dit...

a la tercera línia has de corregir això: "...al costat de Sèrbia i Sèrbia"

Jaume Pros ha dit...

Deia Josep Pla que el més semblant a un espanyol de dretes era un espanyol d'esquerres... I el teu article m'ho ha recordat, això.

Jaume C. i B. ha dit...

Jaume Pros: Gràcies per advertir-me de l'error.
Encertada frase de Pla i que malgrat els anys que han passat continui sent vigent ara com ho era llavors.

Jaume Pros ha dit...

Coi, el primer missatge no calia que el possessis.

Al final jo també he volgut donar la meva opinió al meu bloc sobre això, crec que en bastant sintonia amb tu.

Patric ha dit...

Entenc que el president espanyol ha dit que no són necessàries aquestes tropes en una regió on hi ha estabilitat i "independència" encara que ells no han reconegut oficialment aquesta independència .. Rodríguez Zapatero ha dit que "han complert una missió per a l'estabilitat i seguretat dels Balcans i que durant deu anys els soldats espanyols han fet aquesta tasca amb entrega i eficàcia. Agrega que la retirada es produirà facilitant la reordenació operativa de les tropes de la OTAN en un termini de quatre o cinc mesos per fer-ho conjuntament amb els seus aliats de l'OTAN ".
Segurament com els EUA retira i trasllada les seves tropes, altres països també ho fan.
Esperem que això no signifiqui una nova invasió sèrbia a Kosovo.