23 d’oct. 2012

Després de les eleccions gallegues i basques

Després de les eleccions gallegues i basques 

Abans d’ahir van celebrar-se les eleccions als Parlaments gallec i basc. D’aquí a poc més d’un mes se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya. Els resultats d’aquestes dues eleccions han afavorit al Partit Popular a Galicia però s’han estimbat a Euskadi. De fet el Partit Socialista (-deG (Galicia) i –E (Euskadi)) s’ha estavellat en ambdues eleccions. En el cas d’Euskadi el PSE ha passat de governar Euskadi a convertir-se en la tercera força. Aquestes han estat les primeres eleccions que s’han celebrat no adulterades per la llei de partits que impedia les formacions abertzales presentar una candidatura. En unes eleccions completament lliures els dos partits bascos han aconseguit 48 diputats (27 del PNB i 21 d’EH-Bildu) per 27 dels partits espanyolistes ( 16 del PSE, 10 del PP i 1 d’UPyD).
 
 
 
 
Desafortunades com sempre les paraules de la líder ultranacionalista espanyola Rosa Díez, dient que “Bildu haya conseguido que les voten, pero no les convierte en demócratas, nazis también consiguieron muchos votos”. Doncs si, les eleccions no converteixen en demòcrata a qui guanya o aconsegueix un escó, i que UPyD hagi aconseguit un diputat al Parlament basc tampoc els converteix en demòcrates considerant que un dels seus líders i ideòleg, Álvaro Pombo, opina que “España prosperó gracias a Franco (...) La democracia fue posible gracias a Franco (...) Hitler fue un dictador que metió a los países en una guerra espantosa, pero Franco no. Y Pinochet tampoco". El discurs de la senyora Díez afirmant que s’ha de suprimir l’autogovern català no és el discurs d’una demòcrata sinó d’una dictadora. A Euskadi els dos partits antidemocràtics espanyolistes són els que han tingut els pitjors resultats. 

Eleccions gallegues: PPà41 – PsdeGà18 – BNGà7 - EU-ANOVAà9 

Eleccions Euskadi: PNBà27 - EH-Bilduà21 - PSEà16 - PPà10 - UPyDà1

 

 

 

 

 

 

Después de las elecciones gallegas y vascas 

Anteayer se celebraron las elecciones en los Parlamentos gallego y vasco. Dentro de poco más de un mes se celebrarán las elecciones al Parlamento de Cataluña. Los resultados de estas dos elecciones han favorecido al Partido Popular en Galicia pero se han despeñado en Euskadi. De hecho el Partido Socialista (-DEG (Galicia) y-E (Euskadi)) se ha estrellado en ambas elecciones. En el caso de Euskadi el PSE ha pasado de gobernar Euskadi a convertirse en la tercera fuerza. Estas han sido las primeras elecciones que se han celebrado no adulteradas por la ley de partidos que impedía a las formaciones abertzales presentar una candidatura. En unas elecciones completamente libres los dos partidos vascos han conseguido 48 diputados (27 del PNV y 21 de EH-Bildu) por 27 de los partidos españolistas (16 del PSE, 10 del PP y 1 de UPyD).
 
 
Desafortunadas como siempre las palabras de la líder ultranacionalista española Rosa Díez, diciendo que " Bildu haya conseguido que les voten, pero no les convierte en demócratas, nazis también consiguieron muchos votos". Pues si, las elecciones no convierten en demócrata a quien gana o consigue un escaño, y que UPyD haya conseguido un diputado en el Parlamento vasco tampoco los convierte en demócratas considerando que uno de sus líderes e ideólogo, Álvaro Pombo, opina que "España prosperó gracias a Franco (...) La democracia fue posible gracias a Franco (...) Hitler fue un dictador que metió a los países en una guerra espantosa, pero Franco no. Y Pinochet tampoco ". El discurso de la señora Díez afirmando que se debe suprimir el autogobierno catalán no es el discurso de una demócrata sino de una dictadora. En Euskadi los dos partidos antidemocráticos españolistas son los que han tenido los peores resultados  

Elecciones gallegas: PPà41 - PSdeGà18 - BNGà7 - EU-​​ANOVAà9 

Elecciones Euskadi: PNVà27 - EH-Bilduà21 - PSEà16 - PPà10 - UPyDà1

19 comentaris:

Patric ha dit...

He estado leyendo algunas noticias relacionadas con lo que acabas de publicar..Está claro que "ambas comunidades no tienen que ver una con la otra"; un comentarista dice que en Galicia los ciudadanos optaron por "la estabilidad y responsabilidad", entiendo que el PP aumentó su mayoría. y que los grandes perjudicados fueron los socialistas.
Entiendo que a muchos preocupa que en el país vasco aumentara la votación de Bildu, a quien consideran heredero político de ETA., pero al mismo tiempo, el periodista dice que un 50% no son partidarios del independentismo y que han votado por seguir manteniendo lazo con el resto de España. Y también se refiere a las elecciones del próximo 25 de noviembre en Catalunya como clave, creen que aumentará el voto independentista.

Jaume C. i B. ha dit...

No, no tienen nada que ver, solo comparten el hecho de que tienen una lengua pròpia que no és el castellano, però vascos y gallegos tienen muy poco en común. El PP ha aumentado en escaños pero ha perdido en porcentaje de votos. El PSOE se ha descalabrado tanto en Galicia como en Euskadi.
Las dos principales fuerzas políticas vascas son PNV i Bildu que suman 48 escaños, los partidos españolistas (PP, PSE y UPyD) han logrado 37.´Eso en mi opinión es un fracaso importante de los partidos españolistas frente a los partidos vascos.
Y ahora vienen las elecciones catalanas, y a la vista de las encuestas eso les hace ponerse en lo peor.

Maria Boix ha dit...

Per descriure el que ha dit aquesta dona, he pensat en un refrany, però li he fet una modificació:
Inventar la palla en els ulls dels altres i no veure la biga en els seus.
Què entén aquesta per democràcia? Tan espanyola i no s’ha preocupat de llegir la definició al diccionari de la RAE? Com que segons molts espanyols jo pertanyo a una secta, malgrat vaig patir una espanyolització obligada durant la meva trista infància (no em deixaven estudiar com jo volia) ho he mirat (gràcies Google per existir) i la definició és la següent:
1. f. Doctrina política favorable a la intervención del pueblo en el gobierno.
2. f. Predominio del pueblo en el gobierno político de un Estado.
Quina part no entén aquesta dona? El que passa a aquesta gent és que ells tenen una manera de pensar i no n’accepten altra, que a sobre aquesta altra té majoria, com que ells es creuen posseïdors de la veritat, insulten i difamen als altres.
Preparem-nos que ara ens tocarà el rebre a nosaltres, bé ja fa temps que anem rebent, però fins al 25N, escoltarem moltes bajanades, insults i difamacions. Perquè la Catalunya on jo visc, no és nazi, jo veig que ens hauríem d’haver imposat més, si ho fóssim, no hi hauria tanta gent que, portant aquí més de 50 anys, no saben ni dir Bon dia, en cultura bé que es fa la “Feria de Abril” i tantes altres coses; no pertanyem a ETA, som pacífics i ho vàrem demostrar el passat 11S, us seré sincera, després del que havia vist per internet sobre manifestacions, jo tenia molta por i mai em fico enmig d’una multitud, sempre vaig per on no hi ha gent, malgrat tot això, per Catalunya, ho vaig fer i, curiosament, em vaig sentir com si fos a casa, envoltada dels meus.
Deixin-se d’històries que aquí l’únic problema és que vostès NO saben què és la democràcia i NO saben perdre!
Per cert, no cal que vinguin a intentar menjar-nos l’olla, en això sí que vostès són sectaris, tenim les IDEES i els SENTIMENTS molt clars. Pensin que venint, és molt probable que encara hi hagi més gent que vulgui dir:
ADÉU ESPANYA!

Jaume C. i B. ha dit...

Potser la senyora Rosa Díez té una edició no actualitzada del diccionari de la RAE, una redactada, per exemple, els anys 50, on diu que la democràcia és una doctrina política decadent i en fase de declivi. Més aviat crec que Rosa Díez és partidària de la demagògia
Demagògia (Diccionari de la Real Academia de la Lengua Española)
1. f. Práctica política consistente en ganarse con halagos el favor popular.
2. f. Degeneración de la democracia, consistente en que los políticos, mediante concesiones y halagos a los sentimientos elementales de los ciudadanos, tratan de conseguir o mantener el poder.
Crec que la segona accepció és la que segueix fil per randa la senyora Díez.

El fet que nosaltres no utilitzem la violència per assolir la independència és el que més els preocupa, per això ens consideren més perillosos. Quan l’enemic té armes se’l combat amb les armes, però com es combat un enemic que utilitza la raó?
L’any 1984 Felipe González va dir: "El terrorismo en el País Vasco es una cuestión de orden público, pero el verdadero peligro es el hecho diferencial catalán". Si això ho deia un demòcrata espanyol ens ha de sorprendre que els espanyols que no són demòcrates diguin barbaritats com que quan ens independitzem matarem nens espanyols?.

Maria Boix ha dit...

Però, amb Catalunya no es comporta així.

Això és el que els fa ràbia, amb armes guanyarien ells, nosaltres estem demostrant al món que tenim molt de seny i paciència.

Jaume C. i B. ha dit...

Però ara no poden usar les armes, i fins i tot el més ruc d'ells ho sap, si disparessin un sol tret a Catalunya la UE suspendria la pertinença d'Espanya a la UE.

Maria Boix ha dit...

Ja fa dies ho vaig comentar, començo a tenir la sospita que és el que volen. S'estan comportant de manera absolutament antidemocràtica i tots els trets franquistes han emergit amb molta força, no poden aturar la bèstia i es troben lligats de peus i mans per la democràcia. Espero equivocar-me... però estan tan trasbalsats...

Jaume C. i B. ha dit...

La pèrdua de Cuba, Filipines i Puerto Rica va suposar un trasvals enorme per Espanya. I veuen que això és molt probable que es torni a repetir. De ser l'Imperi on mai es posava el sol estan passant a ser un Estat absolutament insignificant.

Maria Boix ha dit...

Però és el que s'han buscat, a poc bé que ens haguessin tractat, tu creus que l'ANC hagués aconseguit tota aquella gentada?

Si fins ara no ens havien tractat gaire bé, aquests darrers anys ens ho estan prenent tot i, els catalans no ho permetrem, ara tenim una arma molt poderosa que és la democràcia i, espero, el recolzament d'Europa.

Jaume C. i B. ha dit...

Recordaràs que mesos enrere la Falange va voler organitzar un acte de protesta davant la porta d'Òmnium?. Bé, doncs pel Twitter, i suposo que Facebook també, va convocar-se la gent per impedir que els de la Falange poguessin apropar-se a la porta. Hi vam anar unes trenta o quaranta persones i ens vam plantar a la porta d'Omnium per impedir que la Falange pogués fer el seu acte de propaganda a la porta. Jo hi vaig ser, i també hi era Toni Strubell, per cert, a El Punt hi van publicar una foto de la porta on hi apareixo jo i Strubell. Els fatxes no s'hi van poder apropar. Es va fer una barrera per impedir-los que poguessin arribar, i els Mossos van posar-se entre els fatxes i nosaltres.

http://buscantraons.blogspot.com.es/2011/10/la-mani-fatxa-contra-omnium-fracassa.html

Maria Boix ha dit...

Sí, recordo haver-ho llegit a twitter i facebook. Els que vivim fora ho tenim força complicat per venir cada vegada que se'ns necessita. Moltes gràcies als que vàreu defensar la nostra cultura. I ben fort que cridàveu!

Jaume C. i B. ha dit...

Jo estava just a la porta, a primera línia, gravant amb la càmera de vídeo. Davant nostra els fatxes, i entre els fatxes i nosaltres hi eren els Mossos. Bé, és normal, no només cantàvem millor i més fort, aquest és un país de corals.

Maria Boix ha dit...

Sí, però, per desgràcia, també hi ha molta gent que desafina. Visc davant d'una taverna i, a vegades, la gent canta, encara no entenc com aquest estiu no ha diluviat...

Ja vaig veure la foto i el vídeo. Quina passada!

Jaume C. i B. ha dit...

No t'imagines el mal que han fet tants concursos de gent que canta, jo crec que si no plou pel fet que la gent que va amb una trompa com un piano és que no hi ha prou aigua.

Maria Boix ha dit...

Vols dir que a les set de la tarda la gent ja va borratxa? És l'hora que comença la taverna.

Jaume C. i B. ha dit...

Els caps de setmana hi ha gent que a les 7 ja ha qui ha rendit homenatge a Bacus.

Maria Boix ha dit...

Jo conec casos que només llevar-se, però són casos aïllats. No entenc que per divertir-se la gent s'hagi d'emborratxar. Si molts veiessin comm fan el ridícul... Jo en tinc prou estant en bona companyia i, si tinc bon dia m'ho passo d'allò més bé.

Jaume C. i B. ha dit...

Recordo fa molts anys vaig anar a Cadis, entro a la ciutat per l'autopista i en una de les principals avingudes em trobo un individu caminant pel mig del carrer fent unes S que necessitava tota l'amplada.

Maria Boix ha dit...

Quan encara vivia a Barcelona, al Metro, me n'havia trobat molts i aquí, moltes matinades passa cada entrompat... jo no ho entenc, si tenen problemes, potser en un primer moment se n'obliden, però després, tens els problemes i el malestar. Autodestrucció humana.