29 de març 2009

El defensors del bilingüisme no podrien donar exemple d'allò que prediquen

Els defensors del bilingüisme són més falsos que un bitllet de 7 euros. Fixeu-vos en un detall: Rajoy, líder del PP, que defensa allà on és possible que hi ha d'imposar el bilingüisme és gallec. L'heu escoltat alguna vegada fer declaracions en gallec?. No el sentireu, Rajoy no parla gallec, no en sap. Renega de la llengua de la seva terra però pretén donar lliçons de bilingüisme. Rosa Díez, cap del partit espanyolista UPyD és basca, defensora del bilingüisme, no parla i tampoc entén l'euskera. Basagoiti, cognom basc, dirigent del PP d'Euskadi, i futur president del Parlament basc. No parla ni entén l'euskera. Aquests són alguns dels defensors del bilingüisme i cap d'ells parla la llengua de la seva terra. De quina mena de bilingüisme parlen?. Del madrileny-castellà?. Perquè és evident que quan parlen de bilingüisme no es refereixen ni al català, ni al gallec ni a l'euskera, ni els entenen.
-----
Los defensores del bilingüismo son más falsos que un billete de 7 euros. Fijaos en un detalle: Rajoy, líder del PP, que defiende allá donde es posible que hay de imponer el bilingüismo es gallego. ¿Le habéis escuchado alguna vez hacer declaraciones en gallego?. No le escucharéis, Rajoy no habla gallego, no sabe. Reniega de la lengua de su tierra pero pretende dar lecciones de bilingüismo. Rosa Díez, cabeza del partido españolista UPyD es vasca, defensora del bilingüismo, no habla y tampoco entiende el euskera. Basagoiti, apellido vasco, dirigente del PP de Euskadi, y futuro presidente del Parlamento vasco. No habla ni entiende el euskera. Estos son algunos de los defensores del bilingüismo y ninguno de elos habla la lengua de su tierra. ¿De que tipo de bilingüismo hablan?. ¿Del madrileño-castellano?. Porque es evidente que cuando hablan de bilingüismo no se refieren ni al catalán, ni al gallego ni al euskera, ni los entienden.

1 comentari:

Patric ha dit...

Tu dius que algunes persones que defensen el bilingüisme són falsos com defensors perquè elles no parlen les dues llengües. La veritat no ho sé. Jo no parlo l'idioma maputxe, però podria defensar la idea que s'ensenyés a les escoles com una segona llengua per als xilens. Crec que molta gent adulta ja no aprèn altre idioma però podrien estar d'acord que aquest altre idioma ho aprenguin les noves generacions; això no els transforma en falsos penso jo, ja que estarien defensant el bilingüisme malgrat tot, encara que no parlessin les dues llengües.